Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Veretön vallankumous

Politiikan tutkijoiden kirjoituskokoelma Poliittinen valta Suomessa kertoo sen minkä jokainen asioita seuraava suomalainen on huomannut muutenkin. Maassamme on tapahtunut veretön vallankumous, jonka hyvyydestä lienee niin monta mieltä kuin miestäkin, mutta hyvin me pässit olemme narussa kulkeneet.

Presidentin vallan vähentäminen kuuluu mielestäni hyviin asioihin, mutta aivan noin paljoa en valtaa olisi riisunut kuin tehtiin. Niin hyvä asia kuin enemmistöparlamentarismi muuten onkin, niin presidentille olisi ollut syytä jättää enemmän sananvaltaa hallituksen suhteen. Eihän ole mistään kotoisin että esimerkiksi uusi pääministeri voidaan valita kesken hallituskauden yhden puolueen puoluekokouksessa. Se on  demokratian halveksimista ja väärinkäyttöä.

Muutenkin hallituksista on tullut monille pätkätyöpaikkoja. Kun nykyinen hallitus aloitti, niin kehuttiin kuinka kaikki olivat sitoutuneita hoitamaan työnsä kauden loppuun. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut, remonttia on tehty enemmän kuin Kataisen hallituksessa aikanaan ja koko ajan kiertävät huhut uusista lähtijöistä jollekin vihreälle oksalle. Kansalaiset voivat vain voimattomana seurata karnevaaleja.

Entä sitten EU? Se on vienyt maaltamme päätösvaltaa, jos kohta esimerkiksi tuotteiden standardisointi ja euroon liittyminen ovat selkeyttäneet monilta osin kuluttajien ja Euroopassa matkaavien elämää. Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen ja niin pitääkin olla, koska tämänhetkinen kehitysvaihe on  kovin rujo ja osin sekasortoinen.

Euroopalla on kuitenkin jo nykyiselläänkin vetovoimaa, josta kertoo tänne pyrkivien pakolaisten, niin hädänalaisten kuin elintasoaan kohentamaan pyrkivienkin suuri määrä. Murrosvaiheesta selviäminen on haaste kaikille, eikä siitä yksilö- tai puoluetason sodanjulistuksilla selvitä vaan tarvitaan päättäjiltä suurta yksimielisyyttä ja yhteistyötä Euroopan sisällä. Vielä sellaista ei ole nähty.

 

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3779028-suomessa-tapahtunut-rauhanomainen-vallankumous

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Ne suomalaiset kokevat EUn jotenkin ihmeelliseksi, jotka eivät ole koskaan muualla asuneet ja työtä tehneet kuin Suomessa. Tosiasiassa olemme voineet sangen vapaasti liikkua, työskennellä, harjoittaa yritystoimintaa, opiskella tai asua eläkkeellä kaikkialla Euroopassa ennen EU-jäsenyyttäkin. Passia on tarvittu ja lupia, mutta ne ovat olleet mitätön hidaste suomalaiselle.

EUlla ei ole mitään virkaa, jollei alueen valtioita pureta ja tehdä alueesta yksi valtio, jonka maakuntahallintoa edustavat entiset Euroopan valtiot. EU tarvitsee johdon, joka valitaan pätevyyden eikä maakiintiöiden mukaisella nimityspolitiikalla.

EUlla ei myöskään ole virkaa, jollei se saa rajojaan tukittua massamuutolta, joka pakosta hajottaa alueen yhtenäisyyden lopullisesti - poliittisesti, henkisesti ja taloudellisesti. EU on jo nyt ylikansoitettu ajatellen pitkän jänteen sietokykyä.

EU ei pysy kasassa myöskään ilman yhteistä verotusta ja puolustusta sekä omaa puolustusteollisuutta. Nojaaminen USAan on suuri virhe ja riski.

EUn päättäjiltä ei kuitenkaan ole odotettavissa mitään yhtenäistä näkemystä mistään, päinvastoin. Se oli asia,jota puntaroit. Heidän joukossaan on liikaa ihmisiä, jotka palvelevat muiden kuin tavallisten EU-kansalaisten etuja. He toimivat pankkien, sijoittajien ja suuryritysten sekä upporikkaiden veronkiertäjien etujen puolesta. Eivätkä edes peitä enää tätä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"EUn päättäjiltä ei kuitenkaan ole odotettavissa mitään yhtenäistä näkemystä mistään, päinvastoin. Se oli asia,jota puntaroit. Heidän joukossaan on liikaa ihmisiä, jotka palvelevat muiden kuin tavallisten EU-kansalaisten etuja."

Yksi aate lisää jonka pojat pilaavat, jos EU-federalismia aatteeksi haluaa sanoa. Tälle näkemykselle on tähän asti tapahtuneen perusteella katetta, etenkin kun pääomapiirit ovat saaneet otteen poliitikoista jotka seuraavat enemmän euroa kuin ihmistä.

Suomessa se ilmenee esimerkiksi siinä, että päättäjät näkevät yksittäisten ihmisten tarpeet yhteiskunnan kulueränä, mutta nykyisen ja perusteilla olevan liiketoiminnan tukemisen investointina tulevaisuuteen. Oy Ab on ajanut henkilötunnuksen ohi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kun nykyinen hallitus aloitti, niin kehuttiin kuinka kaikki olivat sitoutuneita hoitamaan työnsä kauden loppuun."

Käsittääkseni tuo sitoutuminen koski hallituspuolueita. Ei niinkään yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat aina puoluehallituksen pelinappuloita. Joillain puolueillahan on jopa kirjattu periaatteeksi ministerivaihdot määräajoin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos hallitusta nimettäessä jo sovitaan ministereiden vaihdosta puolueen sisällä tiettynä ajankohtana se on eri asia kuin matkan varrella tapahtuvat yllättävät erot.

Saattaa olla median tulkintaa, mutta muistan elävästi kuinka kerrottiin ministereiden sitoutuneen hallitukseen. Tähän hallitukseen lisättiinkin ministereitä matkan varrella, kun lähdettiin populistisesti kestämättömän pienellä porukalla liikkeelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset