Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Hallinnon ylimielisyys

Suomalaista hallintoa pidetään yleisesti ylimielisenä ja kansalaismielipiteestä viis välittävänä. Hallitusten toiminnasta tehdyt kyselyt vahvistavat asian, mutta päättäjät itse eivät älyä tai halua tehdä asialle mitään. On se vain niin mukava siellä  ministerin palleilla pönöttää.

Esimerkiksi Tenon uusittua kalastuslupajärjestelmää pidetään skandaalina. Kalastusturistien määrä on romahtanut ja koko pohjoisen matkailubisnes kärsii. Herrat Helsingin myhäilee tyytyväisenä siihen että jotakin tärkeää ja vaikuttavaa on sentään saatu aikaiseksi. Norjalaiset sen sijaan nauravat partaansa suomalaisten vouhotuksille ja tekevät tiliä normaalisti.

Miksi paikallisia ei kuunnella? Tai jos kuunnellaan, niin vasta sitten kun asioista on jo päätetty eikä vaikutusmahdollisuuksia enää ole. On vain oltu kohteliaita, eikä sitten muuta. Hallintoa pidetään ylimielisenä aivan ansioista. Pääkaupungin lukaaleissa tiedetään kaikki aina paremmin. Mikä oli se onneton taho joka uuden kalastuslain lobbasi? Eivät kai kirjoituspöytäbyrokraatit itse periferian asioista noin innostu.

Seuraava suurempi esille tuleva asia on Jäämeren ratahanke. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on nyt avainasemassa siinä pääsevätkö lappilaiset osallistumaan hankkeen valmisteluun, vai käykö taas kerran niin että kuulemistilaisuudessa on jo  valmiit suunnitelmat esittelyssä. Esimerkiksi saamelaiskäräjien osallistumisoikeudesta ei Bernerin mukaan ole vielä mitään päätöstä. Radan kolmesta päävaihtoehdosta kaksi koskee saamelaisalueita.

"Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tiistaina pyytäneensä Liikennevirastolta selvitystä mahdollisen Jäämeren radan toteuttamisesta ja taloudellisesta kannattavuudesta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ei osaa vielä sanoa, otetaanko saamelaiskäräjiä mukaan tähän selvittelyhankkeeseen." (YLE)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tässä vielä linkki Ylen uutiseen. Kaikkien asiaa koskettavien tahojen mukaan kutsuminen ei todellakaan ole maamme hallinnossa itsestäänselvyys.

https://yle.fi/uutiset/3-9707796

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset