Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Pidä kavereistasi huolta

Kokoomus on puolue joka pitää huolta omistaan. Toiminta omia kohtaan on rehellistä, joskaan ei aina julkisuuteen tarkoitettua ja moraalisesti kestävää. Mutta mitä sen on väliä, kunhan maine omien keskuudessa kestää. Sieltä se kannatus sikiää.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on todennut, ettei tunnista hyväveli-verkostojen olemassaoloa. Suomen kuntia laajasti hallitsevaan Keskustaan kuuluvan pääministerin suusta lausunto on odotettu. Omat varmaan uskoo.

Mitähän Sipilä uskoo kokoomuksen järjestelyistä, josta esimerkki alla olevassa linkissä? Eikö rima uskoa hyväveli-järjestelmän olemassaoloon laske edes silloin kun on kyse toisesta puolueesta? Mätää taitaa olla syvemmällä ja toisaalta korkeammalla kuin aavistammekaan.

Nykyinen hallitus on UV-rakenteineen moraalisesti ja osin toiminnallisestikin todella laho. Ainoa asia mitä ajetaan viimeisen päälle jämäkästi on yksityistäminen. Se on hallituksen kova ydin.  Sitä yritetään sinnikkäästi jopa perustuslakia kiertäen jättämällä asiantuntijalausunnot huomioimatta. Paljonko alemmas voi hallinto vajota?

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707032200242710_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuhtasaari kuva
Saara Huhtasaari

ihminen toimii yleensä omien etujen mukaisesti, ja samalla uskottelee itselleen, että toimii oikein. Moraali on jo aikaa sitten kadonnut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin, ensimmäiseksi omien etujen ja kun ne on turvattu niin sitten kaverien etujen. Moraalin käsitys on monilla muuttunut sellaiseksi, että se ei koske omia tekemisiä. Ei ainakaan politiikassa.

Käyttäjän SaaraHuhtasaari kuva
Saara Huhtasaari

Juuri näin, minä ensin sitten kaverit, ei muista niin väliä!
Moraali on tosiaan osoittautunut varsin venyväksi käsitteeksi.

Tomi Vaalisto

Kyllä vuosien varrella on tapahtunut kaikennäköistä:

1979 eduskuntavaaleissa turkulaisen Anders Blomin piti siirtyä Helsinkiin ehdokkaaksi Eeva Kuuskoski-Vikatmaan vaatimuksesta. Antsu ei päässyt Hesasta eduskuntaan, Turusta tasavarmasti olisi päässyt. Kuuskoski Vikatmaa taas loikkasi saman tien Keskustapuolueeseen kun hänelle luvattiin ministeripaikka, mikä sitten materialisoitui seuraavalla vaalikaudella.

Täällä Vantaalla Kokoomuksen "ykkösmies" Tapani Mäkinen ja puheenjohtajana toiminut luopiodemari Sanna Karhunen nokittelivat kovasti toisiaan alkuvuodesta 2015. Julkisuuteen Karhunen vuosi ulkopuoliseen rahoitukseen liittyviä yksityissähköposteja, josta jäi "kähminnän maku" lukijalle.
Lopputuloksena Karhunen joutui luopumaan Vantaan Kokoomuksen puheenjohtajan paikasta - ja samantien kansanedustajaehdokkuudestakin - kun omat ja puolueen rahat olivat menneet sekaisin.
Äänestäjät reagoivat jaloillaan ja Mäkinen putosi 2015 eduskuntavaaleissa saaden noin viidesosan edellisen vaalien äänimäärästä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Aivan viime vuosikymmeniltäkin löytyisi varmaan monta gradun tai väitöksen aihetta politiikan pelejä koskien. Olin joskus nuorempana kunnanhallituksessa ja kritisoin siellä sitä, että kunta kustantaa eräälle yritykselle pihan asvaltoinnin. Kokoomuksen edustaja pahastui kovin ja sanoi, että mitä sinä siitä välität, kolhoosin rahaahan se on. Äänestyksessä kokoomuksen ja keskustan kanta voitti ja firma pääsi eroon sorapihastaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kaikilla ei ole vara äänestää Kokoomusta. Se on tavallaan valitettavaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kaikissa ryhmissä on varmaan sisäisiä nokkimisjärjestyksiä. Rötöstelleiden puolueen jäsenten nostaminen suojatyöpaikkaan on kuitenkin aivan oma lukunsa.

Minulla ei ole koskaan ollut varaa edes ajatella äänestäväni kokoomusta.

Tomi Vaalisto

Ainakin täällä Vantaalla yhteisten asioiden hoitaminen onkin muuttunut omien etujen hoitamiseksi, mistä on napsahdellut vankeustuomioitakin.
Mielenkiintoista on, että nämä langenneet ovat olleet sosialisteja.

Toisaalta kaupunginvaltuuston puheenjohtajaltakin meni laskuja ulosottoon ja edusti oikeampaa laitaa. Pääsi kuitenkin valtuustoon, mitä ihmettelen - jos ihminen ei pysty hoitamaan omia talousasioitaan niin miten ihmeessä meidän yhteisiä asioitamme?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Jos äänestäjät arvioivat rikkeen(t) niin vähäisiksi, että äänestävät jonkun uudestaan valtuustoon niin mitäpä siihen on sanomista. On aivan eri asia kun puolueen kaverit suojelevat omia rötöstelijöitään ja jopa palkitsevat heitä työpaikoilla. Ei virheiden/tahallisten rikkomusten teko ole puoluekannasta vaan henkilöstä kiinni. Suhtautumisessa väärintekijöihin näyttää olevan eroja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset