Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Työttömästä kirjailijaksi?

On aika katsoa sitä, mitä työvoimahallinnon viikkoraportointivelvoitteella työttömille oikeastaan voidaan saada aikaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tarkkaa muodollista vaatimusta ei ole sille kuinka työnhausta on byrokratialle informoitava. Näin ollen on mahdollista käyttää joko kalevalaista ilmaisua (lienee toivottavaa kun PS-ministeri) limerikkejä, haikuja tai mitä muuta runollista ilmaisua tahansa.

Myös proosan osaajille avautuu mahtava tilaisuus kehittää taitojaan. Koska työttömissä on myös korkeasti koulutettuja, sieltä saattaa syntyä todella hiottuja ja loppuun asti mietittyjä kertomuskokonaisuuksia. Koska tuottavuusvaade on kaksitoista julkaisua kolmessa kuukaudessa, se saattaa asettaa pitkän proosan tuottajille ongelmia niin että väliin joutuu lykkäämään jonkun heikompitasoisen pikku novellin. 

Työnhakuilmoitusten arvosteleminen on tietysti oma lukunsa. En epäile, etteikö työvoimaministeri löydä resursseja arvioimaan kaikki työnhakijoiden kirjalliset saavutukset koska aina lisäbyrokratiaan näyttää rahaa löytyvän. Saattaapa  nyt työttömänä olevista tohtoreista ja maistereista joku saada työpaikankin työttömien kirjallisten saavutusten arvioijana. Tulevaisuudessa joku voi tehdä jopa väitöksen suomalaisten työttömien kirjallisesta ilmaisutaidosta.

Mihin kaikki kertyvä materiaali lopulta joutuu? Koska myös kulttuuriministeri on nyt Perussuomalaisista, niin luonnollinen säilytyspaikka sähköisessä muodossa on Ps-nuorten toimisto. Sieltä ne sitten voidaan aikanaan kätevästi liittää tukirahahakemuksen liitteeksi osoituksena nuorisojärjestön aktiivisuudesta. Tämän pitäisi riittää nostamaan Ps-nuorten tukirahat vähintään viisinkertaiseksi nykyisestä.

Aika näyttää, että kuinka värikkäitä kertomuksia työttömät työhakemuksistaan värkkäävät. Työnantajat eivät kylläkään ole innostuneita siitä, että työhakemuksiin pitäisi myös vastata. Työttömät kun voivat innostua valitsemaan vaikka muutaman yrityksen kuukaudessa työnhakuspämminsä kohteeksi. Nykyisen sosiaalisen median aikoina on kaikki mahdollista. Itse olen valmis yllyttämään työttömiä hakemaan joukolla töitä työvoimaministeriöstä. 

Suomalaisten kirjoitustaidosta on oltu huolestuneita. Tässä on kyse lähinnä näpyttelytaidosta, mutta itsensä ilmaisemista sillä voi kehittää. Työministeriö kantaa siis oman kortensa kekoon tälläkin saralla. Mutta saadaanko tällä keinolla nousemaan sellaisia uusia tekstintuottajia jotka pystyisivät elättämään itsensä? Jos yksikin löytyy, niin ministeriössä on syytä kakkukahveihin. Onhan siinä saatu työllistettyä yksi ihminen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Varoituksen sana voisi olla paikallaan. Jos olet liian sujuva sanankäyttäjä niin sinut voidaan katsoa vielä kirjailijaksi, runonlausujaksi, yksityisyrittäjäksi ja ties mitä ; http://yle.fi/uutiset/3-9592502

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei aiheeton huomautus. Tässä tapauksessa tekstit tulisivat kuitenkin työministeriön käyttöön ja jos ministeriö ei ala maksamaan työttömyyskorvauksen lisäksi muuta palkkiota niin pelkoa yksityisyrittäjyydestä tuskin on. Mutta mitään syntymäpäivärunoa synttäreitä viettävälle tutulle ei parane rustata ilmaiseksikaan tai käry voi käydä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Työnantajat eivät kylläkään ole innostuneita siitä, että työhakemuksiin pitäisi myös vastata.

Ei hakemuksiin tarvitse tänä päivänäkään vastata, vaikka kohteliasta se kyllä on. Kaikki riippuu siitä, miten firma haluaa hoitaa imagoaan.

Jos hakemus on tehty niinsanotusti läpällä, niin ei muuta kun roskiin vaan!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On aivan selvää, että jos työttömät näkevät hyväksi ottaa kohteekseen jonkun tai joitakin firmoja työhakemuksillaan, niin mahdoton kaikkiin hakemuksiin on vastata. Tuo yksi viikossa kun on minimivaatimus, voihan niitä tehdä vaikka kymmeniä päivässä jos viitseliäisyyttä riittää. Tyypillisenä spämmäyksen kohteena näkisin huonon maineen julkisuudessa hankkineet/hankkivat yritykset. Epäilen että tuollaisesta hakupakosta tulee pelkkää sirkushuvia monille työttömille. No, aktivointiahan tavallaan sekin on.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Ei passaa työttömän ryhtyä kutsumaan itseään kirjailijaksi eikä edes harrastelijakirjailijaksi, sillä työkkäri saattaa tulkita työttömän omassa työssään työllistyväksi työhakemusten tekijäksi ja ottaa työttömyysturvan pois.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siksipä varoittelin ketään työtöntä tekemästä runoa synttärisankarille. Joku voi kilauttaa ilmiantopuhelimeen ja se on sitten siinä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tässä voisi avautua jollekin sujuvalle kynänkäyttäjälle uusi leipäpuu. Pientä maksua vastaan hän voisi ryhtyä tuottamaan monisivuisia raportteja vähemmän kirjoitustaitoisten käyttöön. Nykyresursseilla ei kukaan pysty tarkastamaan näiden 17 miljoonan vuotuisen raportin faktoja, sillä se tarkoittaisi noin 200 raporttia minuutissa. Tietysti tähän hommaan voisi palkata vaikka 1000 uutta raportinlukijaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sillä saataisiin niitä aitoja työllisyysvaikutuksia!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voihan työttömät yhteistuumin lähetellä hakemuksia medioihin:

Ilta-sanomat, Iltalehti, Helsingin Sanomat, Kauppalehti, Suomen Kuvalehti, yms. kaikkiin konsernien päivälehtiin.

Eiköhän tuota pikaa media ala kiukutella ja julistaa, että järjetön vaatimus oli pistää työttömät laittamaan hakemuksia?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sopivia osoitteita varmasti löytyisi. Niitä kutsuttaisiin ilmeisesti palvelunestohyökkäyksiksi, jos ne haittaisivat kohteiden muuta tietoliikennettä. Sitten ei voitaisi ainakaan sanoa ettei työttömistä ole mihinkään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos kaikki se energia, joka käytetään hyvää tarkoittavien ehdotuksien irvailuun, käytettäisiin positiivisten asioiden edistämiseen, niin tässä maassa ei olisi hädän päivää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Politiikasta puheen ollen hyvää tarkoittaminen riippuu siitä kenen hyvää tarkoitetaan. Tämä hallitus käyttää mielellään voimavarojaan kansalaisten holhouksen lisäämiseen. Se tuottaa ilmeisesti mielihyvää hallinnolle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Voihan työttömät yhteistuumin lähetellä hakemuksia medioihin:
Ilta-sanomat, Iltalehti, Helsingin Sanomat,....

Tässä Sanomat-konsernin avoimet työpaikat. Hakemuksen voi täyttää netissä, joten siihen tuskin saa viikkoa kulumaan?

https://www.sanoma.com/fi/liity-joukkoon/avoimet-t...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei kulu viikkoa, ei. Yli jäävän ajan voi käyttää yksityiskohtaisen selonteon laatimiseen työnhakutapahtumasta työministeriölle. Kyllä siitä novellin saa synnytettyä jos on vähänkään lahjoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset