Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kansanedustaja Leena Meren avustajan sairasloma

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meren avustaja Petri Lehtinen avautuu Iltalehdessä työuupumuksestaan. Syyksi hän sanoo kansanedustajan "hyppyytyksen", jossa hän on joutunut tekemään pitkää päivää ja juoksemaan monenlaisilla kansanedustajan työhön liittymättömillä asioilla. On pitänyt hakea omalla ruokatauolla salaattia kansanedustajalle, joskus taas tavaratalosta sukkahousuja. 

Pitkään sairaslomalla ollut Lehtinen on nyt päätynyt tekemään rikosilmoituksen nimikkeellä työpaikkakiusaaminen ja kunnianloukkaus. Kansanedustaja Meri tietysti kiistää mitään erikoista tapahtuneen, kun taas Lehtinen sanoo useammankin kansanedustajan olevan valmiita todistamaan hänen puolestaan. Aika näyttää, että sovitaanko asia hiljaisesti vai mennäänkö käräjätupaan asti. Tuomio väitetystä työpaikkakiusaamisesta olisi kansanedustajalle kova pala. 

Työpaikalla pomo on aina pomo. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on Jari Lindströmin pomo, Kansanedustaja Meri taas avustajansa pomo. Pääministeri heltyi Lindströmin uupumisloman jälkeen siirtämään toisen ministeriön tehtävät uudelle ministerille. Löytyi sieltä insinööriltäkin sentään sydän, tosin ulkopuoliset paineetkin olivat asiassa melkoiset. Muilta osin hallituksen ministeriruletissa oli toki hupaisiakin piirteitä kuten usein tuppaa näissä asioissa olemaan. 

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705022200117552_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persut ovat Vapusta lähtien joukkopöyristyneet ja puolestauhriutuneet Guzeninan kommenttien vuoksi. Ei toisen työuupumusta saa vähätellä, kyseenalaistaa tai pilkata, mikä oikein onkin.

Jotta ei tule tuplastandardien makua, odottelen että sama kritiikki kohdistetaan nyt Leena Mereen. Mitä muuta tämä on kuin vähättelyä:

"Ehkä on hyvä muistaa, että joku ihminen voi jostain syystä katsoa asioita tietyllä tavalla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näin on tapahtunut, Meri sanoo Iltalehdelle."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Työnantaja teettää työtä - katso äiti, taas se kiusaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Asiallinen työnantaja/esimies tietää rajat sille mitä työntekijältä on sopivaa vaatia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Viisikymppinen luuli päässeensä suojatyöpaikkaan, mutta joutukin avustajana tekemään kansanedustajaa avustavia työtehtäviä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Kyllä minäkin protestoisin, jos joutuisin käyttämään ruokataukoni kansanedustajan juoksupoikana työhön kuulumattomilla kauppa-asioilla. Olen siis huono ihminen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Rautiainen tyhjensi pajatson. Noin se varmasti meni, hajaantukaa, työpaikkakiusaamisesta ei sovi puhua etenkin kun kohteena on viisikymppinen ja tekijänä persu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Kiusattu kertoo: "Puoli vuotta meni kivasti, kun siinä oli kesätauko. Siitä alkoi systemaattinen kiusaaminen, Lehtinen kertoo."

Sitten se alkoi, kun eduskunta palasi kesälomalta ja avustajan työt alkoivat.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

On hyvä ettei sentään kesälomalla pitänyt käydä shoppaamassa työnantajalleen sukkiksia Stockalta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #9

Tässä epäilyssä kohdekin on persu. Tosin eduskunnan hallintojohtajan johdolla (Rauhio sd.) asiaa on keväällä tutkittu ja siellä todettiin että mitään väitettyä kiusaamista ei ole tapahtunut.

On tietysti hyvä että tutkitaan, mutta myös tällä avustajalla on vahva persoona jos googlaa.

En pysty tosin sanomaan tästä juuta enkä jaata, paitsi että pidän Leenaa fiksuna ja mukavana ihmisenä. Tätä sairaslomalla olevaa kollegaa olen kerran nähnyt joten en tunne ihmistä ollenkaan.

Leenan nykyinen vs, avustaja on samanikäinen mieshenkilö ja julkisesti kehui Leenaa pomona.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Mikko,
kun toimit siellä eduskunnassa myös avustajana, niin osaatko kommentoida sitä, minkälaisia odotuksia kansanedustajalla on avustajan tehtävien suhteen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #36

Jokaisella edustaja/avustajaparilla on omanlaisensa odotukset. Työsopimukseen voinee kirjata myös erillisiä työtehtäviä, mutta koko kyllä touhu perustuu luottamukseen ja toimivaan vuorovaikutukseen.

Edustaja valitsee avustajansa tai toimii jopa ilman avustajaa jos ei löydä sopivaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

... etenkin kun kohteena on persu ja tekijänä lähes viisikymppinen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #5

Minua häiritsee tässä se, että koulutettu ihminen on palkattu tuollaisiin hommiin (hakemaan sukkahousuja, salaattia ym. uusavuttomalle) VERONMAKSAJIEN RAHOILLA! Mielestäni avustajalla olisi joka tapauksessa pitänyt olla kanttia vastata tuollaisiin pyyntöihin: HAIS ... (lue: hae akka ite sukkahousus) :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

...(hakemaan sukkahousuja, salaattia ym. uusavuttomalle) VERONMAKSAJIEN RAHOILLA!

Mistä ilmenee, että ostokset on suoritettu VERONMAKSAJIEN RAHOILLA?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #70

Harri Rautiainen, ei ilmene mistään, koska en ole sellaista väittänytkään. Kirjoitin: "... on palkattu tuollaisiin hommiin (hakemaan sukkahousuja, salaattia ym. uusavuttomalle) VERONMAKSAJIEN RAHOILLA!"

Rautalangasta: on siis palkattu veronmaksajien rahoilla. Huomaa sulkeet. Kaipaat lisäharjoitusta luetun ymmärtämisessä.

Kansanedustajien avustajien (avustajien palkat maksetaan verovaroista) tulisi avustaa kansanedustajia heidän lainsäädäntötyössään, ei toimia palvelijoina. Leena Meri kerkiää hyvin hakea sukkahousunsa omalla ajallaan ja eduskunnassa on kuppila, mistä saa tietääkseni salaattiakin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niinpä, mutta ne rajat kokee jokainen omalla tavallaan! Jos odotukset avustajan tehtävistä ovat olleet herraseurana mukana kulkemassa työajan, 9.00-16.00, niin pettymys ja siten "kiusaaminen" on rikosilmoituksen väärti.
Nykykäytäntöhän näyttää olevan että, työpaikalla olosta maksetaan normaali kuukausipalkka, mutta jos töitä oikeasti määrätään tehtäväksi, niistä pitää maksaa erillinen korotettu korvaus! Tässä ehkä koko ongelman ydin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin, mistähän avustajille saataisiin hyvävelijärjestö.

Ensin Lindström ilmoitti että työtaakka on kohtuuton, mihin Soini että

Ministerit Lindström ja Tiilikainen ovat ylityöllistettyjä

Tiilikainen vastasi että: Kahden ministeriön pesti sujunut

mutta niin sitä vaan kevennettiin Tiilikaisenkin työtaakkaa ja maatalousministerin salkku siirrettiin pois, ja vielä opetus- ja kulttuuriministeriöstäkin Grahn-Laasoselta kulttuuri pois vaikka tämäkin oli sanonut että selviää.

Ja lopuksi Soinikin huomasi että itselläänkin on liikaa töitä vaikka puheenjohtajan työt lähtevät ja kevensi taakkaansa eurooppaministerin salkusta ja sitten Sipiläkin huomasi että omistajaohjaus on liikaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kun remonttiin ryhdyttiin, niin tehtiin polittisesti sopiva kuvio. Jotkut ministerit saattavat toki olla tyytyväisiä keventyneestä salkustaan, mutta niille joiden tehtävät muuttuivat kesken kauden on tilanne tuskin erityisen toivottu.

Lindströmin tuplasalkkua olen pitänyt epäonnistuneena heti nimittämisestä lähtien, kuten olen useampaan kertaan täälläkin kommentoinut. Populismi voi aiheuttaa politiikassa monenlaista vahinkoa, kuten ministerien määrässä kitsastelu nyt konkreettisesti osoittaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisihan siitä selvitty jo kauan sitten ottamalla oikeusministeriksi juristi puolueiden ulkopuolelta, mutta kun ei sattuneesta syystä vieläkään sopinut.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #8

Niin, Sipilän unelma oli 12 ministeriä. Nimitettiin 14, nyt on 17. Muutama muukin huomasi siinä Lindströmin siivellä, että jonkin osan taakastaan voisi luovuttaa jollekin toiselle. Jopa pääministeri itse.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja kuten joku tuolla jo kirjoittikin sen että Linströmmi itse myönsi laiminlyönneensä oman terveytensä hoitamisen .Roskaruokaa syömällä jättäen liikunnan vähemmälle .Niin eikö me kaikki olla vastuussa itse omasta jaksamisesta ? Kun hälyttäviä merkkejä alkaa näkyä terveydessä jo niin pistää jarruja päälle työssään ja alkaa hoitaa itseään .

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Varsinkin ruokailu on pelkkää saamattomuutta, Helsingissä voi tilata kohtuuhintaan ravintolaruokaa kotiin ja työpaikalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paljon on taas lääkäreitä ja työhyvinvoinnista tietäjiä paikalla, se on hieno asia.

Ilmeisesti tämä avustaja sitten vie tämän asian oikeuteen, ja siihen hänellä on tietysti oikeus, mutta eikö Suomessa kuitenkin ole se olettamus, että syytön ennenkuin tuomitaan?

Toisaalta eduskunnassa asia on esimiehien ja kansliatoimikunnan taholta tutkittu, eikä havaittu virheitä.

Sana sanaa vastaan, joka sitten oikeudessa ilmeisesti ratkaistaan, ei varmaankaan täällä puheenvuorossa. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En tiennyt että asiaa voi tarkastella vain oikeuden tuomion, eikä esimerkiksi työuupuuneen oman kertomuksensa kannalta. Päteekö tämä kaikkiin keisseihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai voi, ihan miten jokainen ihminen asian tuntee, mutta se ei silti ole mikään jumalan toutuus välttämättä. :)

Oikeuden päätöksenhän hän itse tuosta asiasta haluaa, ja se on ihan ok.

Kahden ihmisen erilainen näkemys asiasta, josta me emme mitään tiedä, niin silloin on paras olla mitään ihmeellistä mieltä asiasta.

Työuupumus ei välttämättä johdu siitä, että on väärinkohdeltu, mutta sekin on täysin mahdollista, oikeus sen asian sitten näemmä ratkaisee.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Tuomio väitetystä työpaikkakiusaamisesta olisi kansanedustajalle kova pala."
Avauksessani kirjoitin väitetystä työpaikkakiusaamisesta, en tosiasiasta.

Jos asia todella menee käräjille asti ja useampi kansanedustaja on valmis todistamaan Lehtisen puolesta, niin katson ettei kyse ole pelkästä sana sanaa vastaan tilanteesta.

Jos tuomio kuitenkin tulee, niin Perussuomalaiset ovat varmaan sitä mieltä että lakia pitää muuttaa. Näin on ollut tapana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko että eduskunnassa ei voi luottaa PS kansanedustajan eikä edm.avustajankaan puheisiin?
Miksi kumpikaan edes antoi medialle kommenttinsa jos jompi kumpi valehtelee?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Leena Meri on minulle toritapahtumista yms. tuttu julkisuuden lisäksi, Petri Lehtinen vain julkisuuden kautta. Lämminsydämiseen Leenaan kohdistuvat syytökset yllättävät minut, mutta toki oikeushan se on, kun päättää, miten asiat ovat olleet.

Koska juttu ei ole tullut välittömästi tapahtuneen jälkeen, niin myös esilletulon ajankohtaa voi jotenkin suhteuttaa. Se näyttäisi olevan kuntavaalien jälkeen, mutta ennen puolueen puheenjohtajavaalia. Kauniaisissa Lehtinen oli osaltaan auttamassa Perussuomalaisia pieneen vaalivoittoon ja Leenahan on hyvänä ehdokkaana Perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Asioita voi nähdä monelta kantilta. Ei ole helppoa viisikymppiselle miehelle tulla ulos kertomaan joutuneensa naisen pompottelemaksi. Jari Lindströmin avautuminen omasta tilanteestaan saattoi rohkaista Lehtistä. Sitä emme tietenkään tiedä että kuinka kovilla ukaasella Meri on tehtäviä Lehtiselle jakanut. Nähdäkseni se on ratkaiseva tekijä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kysymyshän on siitä, mitä avustajan tehtävistä on työsuhdetta solmittaessa sovittu. Ilmeisesti Merellä ja Lehtisellä on asiasta erilaiset näkemykset.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Käsittääkseni avustaja on työsuhteessa eduskunnan kansliaan, ei kansanedustajaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

Näin on, mutta työtehtävä on avustaa nimettyä kansanedustajaa. Joten epäselvyyttä ei ole siitä, kuka on lähin esimies.

Vai minkä vuoksi lehtinen on tehnyt rikosilmoituksen Leena merestä eikä eduskunnan kansliasta?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Eihän siitä olekaan epäselvyyttä. Vaan tuosta sinun "mitä työsuhdetta solmittaessa on sovittu". Työsuhde on solmittu eduskunnan kanslian kanssa.

Sinällään on täysin epäolennaista, mitä työsopimuksessa lukee. Ei kiusaamista, jos sellaista on tapahtunut, voi sopia työsopimuksessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Aivan olennaista on, mitä työsopimuksessa on avustajan tehtäviin katsottu kuuluvaksi. Jos asia menee oikeuteen, se on ainoa dokumentti, johon tuomio voidaan perustaa. Kaikki muu on sana vastaa sana ja mielipiteitä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #26

Jos työsopimuksessa lukee että avustajan on omalla ruokatauollaan käytävä ostamassa kansanedustajalle tarpeen mukaan sukkahousuja tai haettava kaupasta salaattia, niin silloinhan asiassa ei ole mitään epäselvää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Tuure, älä nyt hyvä mies; eihän siellä sellaista voi lukea.

Mutta onko siellä esim., että kansanedustajan avustajan työtehtävät on tiukasti rajattu eduskuntatalon sisäpuolelle?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #32

Sorry irvailuni. En tiedä että onko avustajan tehtäviä rajattu eduskuntatalon sisäpuolelle. Mutta ruokatauko avustajille kuuluu riippumatta siitä että onko kansanedustajan sukkikset menneet rikki vai ei.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #33

Ruokatauon ajasta voi toki olla erilaisia käytäntöjä.
Pikkusen tämä koko juttu haiskahtaa mutta saahan tästä hyviä otsikoita.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #32

Minun työsopparissa lukee "kansanedustajan osoittamat tehtävät". Kait se on aika tyypillistä?

Avustaja/edustajaparin toiminta kuitenkin kaiken järjen mukaan perustuu luottamukseen ja toimivaan vuorovaikutukseen.

Sopparissa on myös salassapitovelvollisuus kirjattuna.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Sopparissa on myös salassapitovelvollisuus kirjattuna.

Näin ollen ilmeisesti edeltäjäsi on nyt rikkonut tätä pykälää?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #39

Ei minun edeltäjäni, en työskentele Leenalle :) Enkä voi kollegoiden puolesta ottaa kantaa. Mutta salassapitoklausuuli sopparissa lukee.

Myös avustajilla on 4kk koeaika joka on aika pitkä kun kyse on pisimmillään 4v määräaikaisesta työstä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Sorry, my mistake ;)

Kiitos kuitenkin, kun valaisit eduskunta-avustajan tehtäviä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

Selitäs nyt Rautiainen mitä salassapitopykälää on "ilmeisesti" rikottu.
Alkaa mennä aika paksuksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #44

En ole nähnyt sopimusta, mutta olettaisin, että salassapitovelvollisuus koskee kansanedustajan avustajalleen antamia tehtäviä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Harri, ei kai se avustaminen voi olla tuollaista uusavuttoman hyysäämistä? Veronmaksajathan avustajien palkan maksavat, meillä on oikeus odottaa, että heidän työnkuvansa liittyy kansanedustajan lainsäädäntötyöhön.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #60

Jos sukupuolet asiassa olisivat toisin päin ei monellekaan tulisi mieleen moittia jos kansanedustaja olisi pyytänyt avustajaansa kesken kansanedustajan kiireisen työpäivän hakemaan puhtaan uuden paidan kaupasta kun kosmoskynä levisi taskuun tms. Mutta semmosiahan me ollaan, pikkusieluisia.
En ole sopimuksista perillä mutta noin ohtatuntumalta avustajan tehtävä on minun mielestäni avustaa kansanedustajaa suoriutumaan paremmin edustajantehtävästään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #72

Verovaroilla palkattujen avustajien työn pitäisi liittyä vain kansanedustajien avustamiseen heidän varsinaisessa lainsäädäntötyössään, ei henkilökohtaisten pikkuasioiden toimittamiseen. Näitä varten palkatkoot itse palvelijan, jos katsovat tarvitsevansa. Kansanedustajia ei ole valittu mannekiineiksi, heidän lainsäädäntötyönsä pitäisi sujua oli kosmoskynä sitten tahrinut paitaa tai sukkahousuissa silmäpako.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #76

Noh, ei niin kauan ole siitä kun kähistiin kovasti minkälaisissa vaatteissa eduskunnassa saa esiintyä ja minkälaisia asusteita saa käyttää niin että kyllä nämä mainitsemasi asiat melko likeisesti kuuluvat kansanedustajan avustustoimenpiteisiin. En ota kantaa siihen onko kiusattu tai ei mutta nuo esille tulleet jutut olisi kyllä voitu hoitaa ilman rikosilmoitustakin.

Jore Puusa

Työpaikkakiusaaminen (ja koulukiusaaminen) on Suomen yleisin ihmisyyttä uhkaava asia.
Kiusaamisen halveksunta..kuten kommenteissa yllä on kuvaavaa maallemme.
Kukaan ei halua tulla kiusatuksi ja vielä harvempi tuo sen julki, koska se lopettaa työmahdollisuudet kokonaan jatkoelämässä. ( googlehaut ym..ikuinen leima.
Jos joku siis avautuu, siihen on syytä suhtautua pilkkaamatta.Valtava määrä resursseja menee hukkaan sosiaalipuolella, kirkossa ( jossa kiusaamista on eniten) ja yleensä naisvaltaisissa töissä joissa kiusaaminen on yleisintä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tuskin kukaan tulee omalla nimellään tuomaan asioita esille jos ne on perättömiä. Voi tulla isot rapsut jos vedetään oikeuteen "muunnellusta totuudesta"!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvä kommentti. Laajassa mittakaavassa työelämästä kiusaamisen vuoksi masennuksen kautta eläkkeelle tai pitkille sairaslomille joutuvat ovat täysin turhia uhreja. Osa kestää kyykytykset, mutta henkinen pahoinvointi purkaantuu sitten muualla eri tavoin.

Hävettää suomalaisena lukea kommentteja, joissa rikkirevittyjä ihmisiä mollataan, haukutaan laiskoiksi ja niin edelleen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyvä kommentti. Juuri noin .Pitkäaikaistyöttömiä on syyllistetty aina -94 lähtien .Leikkaamalla heidän sosiaaliturvansa aivan minimiin.Nyt sen eteen on tehtävä 0 eurolla työtä jotta saa itselle ja perheelleen elannon 487e/kk.
Muut saa tulojensa päälle kaikki Kelan etuudet mihin on oikeutettu.Jopa tulojensa mukaan maksettuja etuuksia.Ansiosidonnaisena etuutena.

Samoin on nyt jatkunut kaikkien irtisanottujen työttömien kohdalla.
Jos avoimia työpaikkoja "on " 100 000 kuten hallitus väittää
niin miten yli 700 000 "laiskaa" saa nuo keskenään jaettua ?
Siten että työpaikkaa vaihtava on etusijalla ,toisena vähiten työttömänä ehtinyt oleva .
Jos 1 300 työttömälle korkeastikoulutetulle ei ole löytynyt ammattia vastaavaa työtä,löytyykö sitä muiltakaan aloilta jokaiselle?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kiusaaminen.

Nyky-Suomen muotisana.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset ei näytä reagoineen asiaan mitenkään. Kertoo vain, että Leena Meri on asettunut ehdolle ryhmän puheenjohtajaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tämä Petri Lahtinen on itse saanut aiemmin sakkotuomion vanhemman naisen kiusaamisesta:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015525889...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tjaa-a. Miten se liittyy tähän asiaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #45

Siten, että hän kyllä tietää, mitä kiusaaminen on.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko että kun on saanut sakot jotka on hoitanut toden näköisesti jo pois, voi kiusaamisen alkaa koska on sakotettu?

Punaisia päin sakkoja saaneita käy jo sääliksi..
Nythän kuitenkin juttu on poliiseilla tutkittavana IL. Joten seurataan kumpi puhui totta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

Lahtinen on saanut sakot nimenomaan kiusaamisesta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #51

Olis kertonut pomolleen seikkaperäisesti miten voi käydä kun kiusaa.Voi saada sakot. Omakohtaisella kokemuksella.
Kun avustaja valitaan niin eikö se tule puolueen piiristä?
Luulisi että molemmat tekee duuninsa persujen etuja ajaen.
PS näitä ylilyöntäjä tulee turhan tiuhaan vaikka on hallituspuolue.
Hallituspuolueethan esiintyy ulkomaita myöten Suomen keulakuvana.
Vai miksi oletat että nyt PS Halla-Aho ja Terho on kiikarissa ulkomaillakin kun puolueen johto vaihtuu?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #51

Haiskahtaa hiemasen "potut pottuina" tapahtumasta näin sivusta katsoen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en tykkää yhtään siitä että toisten työuupumustiloja kritisoidaan. Uskon hyvin että Lindströmkin on uupunut.
Normaalisti tavallinen tallaaja ei saa työuupumuksesta sairaslomaa vaan täytyy kitkutella depressioon asti.
Hyvässä lykyssä joutuu vielä kuntouttavaan työtoimintaan jossa joutuu yhtä koville kuin ennenkin.

Toivottavasti Jari Lindström huomaa omien kokemuksiensa pohjalta tällaisen dielemman.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lindströmin ei kuitenkaan tarvinnut pelätä työpaikkansa puolesta kuten tavan tallaajalla tilanne usein on. Työmarkkinoilla pomo on usein sekä lääkäri että tuomari siihen asti kun oikea lääkäri passittaa hoitoon.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Tuleepa mieleeni, että Leena Meren mustamaalausta tarvitaan nyt, kun pj-kisaamista käydään jo kesäkuussa, lähinnä kahden ehdokkaan välisenä.

Ulkopuolisen on mahdotonta tietää, miten kansanedustaja Meri on kohdellut avustajaansa.

Itse olin aikanaan työsuojeluvaltuutettuna ja pysäytin aina keskinäiset työyhteisöissä syntyneet kärhämät yhteistapaamisiin.

Eikö sitten valtion laitoksessa, eduskunnassa, ole luottamushenkilöitä, joiden puoleen voi kääntyä?

Nyt näyttää siltä, että panoksia lisätään sitä mukaa, miten aika pj-vaaliin vähenee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kansanedustajan ja hänen avustajansa suhde perustuu keskinäisen luottamukseen. Jos henkilökemiat eivät pelaa, niin jompikumpi lähtee, ja se lähtijä ei ole vaaleilla valittu kansanedustaja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mihin tarvitaan avustajia? EU päätetään suurinosa asioista.
K.edustajat 200+mepit+ministeriöiden virkamiehet+kuntapäättäjät?

Kun alussa puhuttiin avustajista oli puhe valtiotieteitä opiskelijoista jotka saisivat työmarkkinatuen verran työstään. Joka tukisi oppiskelua ja tutustuisivat samalla miten valtiossa päätökset tapahtuu.

Yks kaks niitä onkin jo 3-4 avustajaa yhdellä. veli,sisko,serkku,oma lapsi. Palkkiokin tuhansissa euroissa.

Jääpä aikaa istua useammasakin luottamustehtävissä kunnilla eri yritysten hallituksissa ja urheilu ym.seuroissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meri ei lukeudu kärkiehdokkaisiin, eikä hänen mollaamisensa nähdäkseni muuta pj-vaalin lopputulosta koska siksi vahvoilla parivaljakko Jussi Halla-aho ja Sampo Terho (aakkosjärjestyksessä) näyttävät olevan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkä ajatus olikin, että ehdokkaalle haetaan nostetta rikossyytöksin. Sehän on persuille toiminut todistettavasti varsin hyvin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #64

Ehdin jo unohtaa mistä ryhmästä on kysymys :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Enpä jaksanut lukea kaikkia kommentteja, joten en tiedä onko jo esitetty samaa jota itse ihmettelen uutisoinnissa.

Nimittäin IS kirjoittaa "Lehtinen kertoi tehneensä rikosilmoituksen kuukausi sitten ja syyttävänsä esimiestään kiusaamisesta. Lehtinen jäi sairauslomalle viime vuoden huhtikuussa."
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005195440.html

Miten ihmeessä jo vuoden sairaslomalla ollut on herännyt nyt vasta kuukausi sitten tekemään rikosilmoituksen? Jotain ihmeellistä tässä mielestäni piilee, mutta mitä?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no jos hän on ollut syvässä depression tilassa ennenkuin jaksoi toimia? Miksi sä meiltä kysyt, hänhän on Persu, siis puoluekannaltaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En kysynyt vaan ihmettelen kysymysmerkillä?

IL puolestaan kirjoittaa Meren kannanottona asiaan mm. näin "Meren mukaan sairauslomalla olevan eduskunta-avustajan kommentit eivät pidä paikkaansa. Kansanedustajan mukaan asiaa on käsitelty myös eduskunnassa, jolloin kirjallisessa muistiossa kerrottiin, ettei asia edellytä jatkotoimia. Merta itseään ei kuultu tapauksen vuoksi."
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705022200117...

Tuonkin mukaan jotain ihmeellistä on asian ympärillä? Siis omasta mielestäni. Enkä nytkään kysele mielipidettäsi

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Ote "Kansanedustajan avustajan työehdot
2013–2014"

https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/jul...

"2.7. Tehtävät
Työntekijän tehtävänä on avustaa kansanedustajaa valtiopäivätoimintaan liittyvissä
valmistelu- ja suunnittelutehtävissä, tausta-aineiston kokoamisessa, viestinnässä,
yhteydenpidossa sekä sihteeri- ja toimistotehtävissä.
Toimenkuva painottuu kansanedustajan tarpeiden mukaan."

Tuskin nuo työehdot ovat oleellisesti muuttuneet viime vuosina. Tätä vastenhan voi peilata, ovatko kansanedustaja Leena Meren avustajalla teettämät tehtävät olleet ko. työehtojen mukaiset. Miten lienee, liittyykö kaupassa käynti kansanedustajan "valtiopäivätoimintaan " ?

Totta on myös se, että kyseessä on yhteisten verovarojemme sopimusten mukaisesta käytöstä. Siin varmasti kansanedustajan tulee olla malliesimerkkinä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juuri näin, tästä on kyse! Työnkuvan pitäisi liittyä kansanedustajan varsinaisessa työssä avustamiseen, ei tyhjänpäiväiseen kaupassaravaamiseen!

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Näköjään joka kerta nyt kun eduskunnassa on avustajan ja edustajan välinen ongelmatilanne niin minun oikeusjuttuni nousee esiin.

Minä haastoin eduskunnan kanslian (suomen valtion) oikeuteen laittomasta määräaikaisesta työsopimuksesta ja laittomasta irtisanomisesta ja voitin jutun.

Nykyään avustajia ei voi potkia enää pihalle noin vain niinkuin minulle kävi.

Aikoinaan kun esimieheni edustaja Hongisto(ps)kuuli, että olen ottanut liiton juristiin yhteyttä alkoi mustamaalamiseni ja perättömän tiedon levittäminen minusta.

Esimieheni syytöksistä tuomio sanoo näin: ”Vastaaja ei ole näyttänyt…” tai ”Asiassa on siis jäänyt näyttämättä…” ”Vastaajalla ei ole ollut asiallista ja painavaa syytä päättää Arlinin työsuhdetta.”

Minä sain potkut aiheetta ja syy selvinnee tuomion tekstistä: ”Arlinin ja Hongiston välisestä viestittelystä käräjäoikeus on saanut sen käsityksen, että heidän välillään on ollut läheisempi suhde kuin pelkkä työtoveruus. Kuinka pitkälle suhde on edennyt jää arvoitukseksi, eikä sillä ole tämän jutun ratkaisun kannalta merkitystä.”
”Se, että Hongiston ja Arlinin henkilökohtainen suhde on viilentynyt ja muuttunut Hongiston mielestä kiusalliseksi ei ole myöskään hyväksyttävä peruste Arlinin työsuhteen päättämiselle.”

Eduskunnassa on ollut ongelmia edustajien ja avustajien välillä kauan aikaa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/119155-ed...

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/104624-mika...

Näinköhän näille ikäville tapauksille tulisi joskus loppu....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset