Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Työväen 55 minuuttia

Vapunpäivänä olen aamupäivän tunteina tottunut kuulemaan Yle Suomelta tunnin työväenmusiikkia. Tänään sitä ei tullut. Aloin jo ajatella, että onko Ylen Kokoomus-Keskusta-Perussuomalaiset herra-akseli antanut määräyksen, että tänä vappuna ei sitten änkyröiden musiikkia soiteta. Vielä pahempaa jos pääministeri olisi kilauttanut kaverille. Mutta ei sentään.

Kello yhdentoista uutisten jälkeen tuli tiivistelmä suomalaisen työväenliikkeen historiasta joka oli höystetty työväenmusiikilla. Hyvä. Eihän 55 minuuttia radion ohjelma-ajasta vuodessa työväelle kovin paljon ole, mutta näinä poliittisen oikeistovyörytyksen aikoina siihenkin pitää olla nöyrästi tyytyväinen. Ehkäpä jo ensi vuonna joutuu odottamaan koko päivän turhaan.

https://www.youtube.com/watch?v=E2hC7Z_vW5Y

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä aiemmat jäljet pelottavat:

"Hallintoneuvosto vapautti radion johtajan kesäkuussa 1972 puoleksi vuodeksi johtajan tehtävistä liian ”punaisten” vappuohjelmien tähden."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/eino-s-rep...

Kyseisenä vappuna meni todella överiksi YLE:llä. Radiosta soitettiin taistolaislauluja aamusta iltaan ja TV:ssä tuli mm. Tuure Lehenin sympatiaa pursuava haastattelu. (Hänhän oli ollut yksi Terijoen hallituksen ministereistä.)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eipä ole viime vuosina ollut moisesta menosta pelkoa :) Minkään tason johtajista ei taida enää yksikään olla demari saati sitten vasuri.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikki ei siis ollut ennen paremmin!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Eino S. Repo oli Wikipedian mukaan radiojohtaja vuosina 1969-1974. Juuri sen ajan kun minä olin poissa Suomesta. Siksipä ei ole minkäänlaisia muistikuviakaan. Olen toki lukenut ja kuullut jälkeenpäin "reporadiosta".

Sen muistan 1960-luvulta, että silloin ei vaalikeskusteluissa puhuttu päälle. Eikä pahemmin vielä 1970-luvun lopullakaan jolloin olin niitä taas seuraamassa. Se ainakin oli paremmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Vaalikeskustelut olivat niihin aikoihin arvokkaita tilaisuuksia, joissa tummiin pukuihin pukeutuneet ryppyotsaiset miehet istuivat vakavan näköisinä hevosenkengän muotoisen pöytäasetelman ääressä ja puheenjohtaja arvokkaasti myönsi puheenvuorot yksi kerrallaan.

Siitä tulikin mieleen eräs vaalikeskustelu juuri 70-luvun alussa ennen eduskuntavaaleja, kun Eino S. Repo oli peruuttanut ohjelmaan jo valitun puheenjohtajan esiintymisen ja päätti itse mennä johtamaan puhetta.

Puheenvuoroja myönnettiin sattumanvaraisessa järjestyksessä ja joskus puolen tunnin kuluttua vasta kokoomus sai puheenvuoron. Raimo Ilaskivi tuhahti puheenjohtajalle: "Kiitos Herra puheenjohtaja, että kokoomuskin sai puheenvuoron. Alkaa vähitellen selvitä miksi alkuperäinen puheenjohtaja hyllytettiin tästä ohjelmasta."

Se oli yksi esimerkki monista vastaavista Repo-radion toimintatapaan liittyen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Silloin tuli ainakin selväksi mitä mieltä puolueissa ollaan. Nyt ei saa selvää oikein mistään. Jätin muutaman kuntavaalitentin katsomatta juuri tuosta syystä, enkä kuulemma ollut ainoa.

https://www.youtube.com/watch?v=r-WJ69MfXyY

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset