Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Onko MV vain outo harrastus?

Naamakirjan Mitä vittua-ryhmässä ei asioita kaunistella, eikä ihmishengelle anneta juuri arvoa. Kieli siellä on kovempaa mitä tänä päivänä kuulee ihmisten puhuvan arjessa. Vaikuttaa jopa siltä, että arkinen katukieli olisi siistiytymään päin, kun taas erilaisille keskustelupalstoille puretaan sitten kaikki törky.

MV-ryhmä tuntuu vetävän erityisesti Perussuomalaisia puoleensa, koskapa joukko kuntavaaliehdokkaitakin sinne on ilmaantunut. Kaikki eivät välttämättä ole sinne halunneet, mutta tuskin moni sinne liitetty haluaa poiskaan, koska nimi ryhmässä on oma osansa vaaleissa tarvittavaa julkisuutta. Nimi siellä kertoo että "kuuluu joukkoon".

Esimerkiksi  sakot saanut supersympaattinen mamuista kirjoittelija Terhi Kiemunki sanoo, että ei ole itse hakeutunut ryhmään. Kiemungilla on ilmeinen tarve saada itseään esille laajemmissa yhteyksissä joten ryhmä ei juurikaan palvele häntä eikä hänen tarkoitusperiään. Nimi listalla ei kuitenkaan ole pahitteeksi, sitäpaitsi ryhmästä eroaminen voisi johtaa petturin leimaan.

Törkykieltä viljeleviä ryhmiä voi pitää harmittomina harrastepiireinä, mutta vaara piilee siinä että koskaan ei tiedä mitä joku yksilö inspiroituu ryhmän innoittamana tekemään. Ryhmien valvontaa helpottaa se, että siellä keskustellaan omilla nimillä tai ainakin tunnistettavalla  profiililla.

Joskus menneinä aikoina saattoi kuulla kuinka joku halusi hirttää jonkun poliitikon munista, tai laittaa turkinhihaan ja n:a uudestaan. Ainakin omassa elinympäristössäni tuollainen kielenkäyttö on jo menneisyyttä. Harrasteena törky- ja vihakirjoittelu on outo, mutta joillekin kuitenkin ilmeisen tarpeellinen terapiamuoto. Vallankumousta siellä tuskin on kukaan tosimielellä rakentamassa.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701302200061867_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Naamakirjan rasmus-ryhmässä ei asioita kaunistella, eikä ihmishengelle anneta juuri arvoa. Kieli siellä on kovempaa mitä tänä päivänä kuulee ihmisten puhuvan arjessa. Vaikuttaa jopa siltä, että arkinen katukieli olisi siistiytymään päin, kun taas erilaisille keskustelupalstoille puretaan sitten kaikki törky.

Rasnusryhmästä löytynee melkoisen monta vasemman ja vihreä laidan edustajaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Sielä ei tartte paljon sanoakko lähetettään pois ryhmästä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Joskus menneinä aikoina saattoi kuulla kuinka joku halusi hirttää jonkun poliitikon munista, tai laittaa turkinhihaan ja n:a uudestaan."

Tuure, sinäkin olet jo niin vanha kettu, että suorastaan ihmettelen, että ylipäätään viitsit kirjoittaa tälläistä soopaa.

Ylläviittaamaani lainausta käytän esimerkkinä siitä, että vihapuhetta Suomessa on harrastettu jo ammoisista ajoista saakka. Joku yksittäinen on saattanut toteuttaa puheensa, suurin osa taas ei.

Vaarallisempina pidän niitä maan hiljaisia, jotka putsaavat haulikon piippua keittiössään omissa ajatuksissaan purkamatta niitä kenellekään. Kun heillä keittää yli, he suuntaavat haulikkonsa joko itseenä, lähimmäistään kohti tai osoittavat sillä viranomaista.

Poliitikkoja Suomessa ei ole vahingoitettu sitten Svinhufvudin muilutuksen, ellei mukaan lasketa sotasyyllisyysoikeudenkäyntien häpeällisiä tuomioita, jotka menevät puhtaasti kommunistien piikkiin.

Silloin näimme kirjaimellisesti, mitä tarkoittaa, kun kommunistit ovat edes hetken vallan kahvassa kiinni.

En laske Stubbiin kohdistunutta limunheittämistä vahingoittamiseksi sanan varsinaisessa merkityksessä. Se taisi kuitenkin pelästyttää, koska asiasta nostettiin niinkin suuri haloo.

Tosimies olisi viitannut koko asialle kintaalla.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Hmm... pitäisikös näiltä varttihulluilta haulikonrassailijoilta ottaa pyssyt pois?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ongelma taitaa olla siinä että sitä varttihulluutta ei tunnisteta ennen kuin jotakin ikävää tapahtuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Joskus menneinä aikoina saattoi kuulla kuinka joku halusi hirttää jonkun poliitikon munista, tai laittaa turkinhihaan ja n:a uudestaan."

Totta.
Ennen riitti "Olis kirveellä töitä,sanantakana". Mielipide Arkadianmäen touhuista.

Mutta onko ihme että tuohon suuntaan on menty?
Pellejä koko porukka ."Vi...U haisee hyvälle pinssi rinnuksessa eduskunnassa,roiskeläppä päällä ,kännissä sössötetään puhujapöntöstä ym.

"Sitä saa mitä tilaa"!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Poliitikkoja Suomessa ei ole vahingoitettu sitten Svinhufvudin muilutuksen..

Entäs sitten Ståhlbergin muilutus?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siteeraamallasi esimerkillä halusin vain sanoa, että arkipuheet ovat vuosien mittaan siistiytyneet. Tosin varsinkin nuorison käyttämä fuck-sanasto ei ole kaunista kuultavaa, mutta sinällään vaaratonta.

Sotasyyllisyysoikeudenkäynnit tapahtuivat Neuvostoliiton ja valvontakomission ohjauksessa ja tuomiot olivat sen mukaisia.

Yksinäisyyden mukanaan tuomista riskitekijöistä olet oikeassa, siinä mielessä haulikko on vaarallisempi ase kuin möykkääminen jossakin keskusteluryhmissä.

Stubbista samaa mieltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sotasyyllisyystuomioita ei ole kumottu. Joten ne ainakin teoriassa mahdollistavat ennakkotapauksena mahdolliset tulevat taannehtivaan lainsäädäntöön perustuvat oikeudenkäynnit. Em. ei tietenkään vapauta ketään velvollisuudesta hyvään käytökseen myös somessa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Joku sentään armahdettiin, en nyt muista ulkomuistista että ketä/keitä armahdus koski. Eikä niillä asioilla ole tähän päivään merkitystä, aikansa lapsia kuten kaikki päätökset.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tuon tyyppiset ihmisetko mistä sie puhut pillaa nyt hyvätki ryhmät, ihmiset lähtee pois ryhmistä, koska ei jaksa sitä räksytystä!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tämä perussuomalaisten tapa käyttää omia medoitaan on mielenkiintoinen. Eilen Etelä-Savon piirin perussuomalaisten varapuheenjohtaja Reijo Paunonen kertoi YLE-boikotistaan ja totesi:
"Meitä ei kiinnnosta mitä alueuutiset, lehti tai mikään muukaan YLE taho uutisoi. Päätöksemme on yksimielinen ja perusteltu.
Sanomamme saamme perille. Muuttumattomna, sensuroimattomana ja juuri oikeaan aikaan 24/7 www.esuutiset.fi"

Jos menee katsomaan tuota esuutiset-sivustoa, niin huomaa sen olevan nimetty Etelä-Savon uutiset. Oikeasta yläkulmasta löytyy kyllä teksti: "Etelä-Savon Uutiset on perussuomalaiseen arvopohjaan tukeutuva verkkojulkaisu." Toimituksen tiedoista selviää ko varapuheenjohtajan olevan ainoa toimituksen yhteyshenkilö.

Miksi koitetaan naamioida tuo tavalliseksi lehdeksi? Joku etsii Savon paikallislehtiä ja päätyykin vaikkapa Länsi-Savon sijasta tuonne. Onneksi toteutus on sen verran kotikutoinen, että valistunut lukija huomaa heti mistä on kyse.

Suomen uutisetkaan ei muuten varsinaisesti korosta olevansa perussuomalainen media.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mites Niko tuo vihreä lanka tai kansan uutiset? Ei tule etusivulla isosti "kenen" uutiset on kyseessä. Joten mikä on ongelmasi, jos perussuomalaiset tekee oman julkaisunsa?

Edit korjattu kirjoitusvirhe...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olisiko vihreästä langasta kohtuullisen helposti pääteltävissä Vihreät?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #21

Just joo... punainen lanka on ainakin kadoksissa perusteluistasi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Kerroppa sitten sininen lankasi, miksi vaikkapa Etelä-Savon perussuomalaiset eivät voi hoitaa tiedotustaan vaikkapa ihan omalla nimellään olevalla sivustolla vaan naamioituvat Etelä-Savon uutisiksi koittaen näyttää muulta medialta/lehdeltä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #24

Miksi heidän pitäisi kysyä julkaisuunsa lupaa sinulta? Ehkäpä kunnallispoliitikot haluavat tulla tunnetuksi oman alueensa asioiden hoitamisessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Outi onhan se vähän kaksinaamaista että sekä sättii perinteistä mediaa että naamioituu perinteiseksi mediaksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Vai että naamioituu... Juurihan Niko kirjoitti: "Oikeasta yläkulmasta löytyy kyllä teksti: "Etelä-Savon Uutiset on perussuomalaiseen arvopohjaan tukeutuva verkkojulkaisu."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Kuitenkin tekee julkaisun tavallisen aluelehden näköiseksi juuri kun on sanonut ettei aluelehtiä tarvita.
Jos aina sekoittaa pakkoja ei ole ihmisten puolella. Puolueaktiivit ovat yhteiskunnan eliittiä. Eliitin tehtävä ei ole sekoittaa ajattelua oman etunsa kasvattamiseksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Kannattaa jossain vaiheessa tutustua vaikkapa internet-sivujen käytettävyyteen ja kuinka ihmiset niitä normaalisti lukevat. Vinkkinä sanon ettei oikea yläviite ole ihan siellä kärkipäässä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minusta on hyvä että viestinnässä on edetty sata vuotta vanhasta tyylistä "Me vaadimme..." "Puolueemme ei hyväksy..." asiakeskeisempään ilmaisuun ilman jokaiseen virkkeeseen sijoitettua puoluekorostusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

MVPersut toimii kuten Trumpin takana ollut altright. Haluavat kaaosta. Ihan hällävälimeininki. Kivaa leikkiä tulella. Kiva tuntea valtansa vaikka seuraukset olisivat mitä.
Mutta mistä tuollainen pyromaanihenki oikein syntyy? Miksi joku rupee MVpersuksi?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olisiko alkaminen pelkkää sattumaa, josta kehittyy aikaa myöten vakituisempi harrastus?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olenhan minäkin jo käynyt MV-lehden sivuilla, kiitos täällä siitä öyhäävien. Ja katos, mitä olen nähnyt. Perussuomalaiset ovat pirusta seuraavia.

Alkuperäisen RASMUS-sivuston julkaisuja seuraan päivittäin. Viimeinen, joka pisti silmään todella oli julkaisu, jossa kehoitetaan kaikkia persuja kutsumaan natseiksi. Että sellaista suvaitsevaisuutta siellä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rasmus on käsittääkseni yksi fb-ryhmä. Vähän hassua alkaa " no entäs Rasmus" kun on puhe MVlehdestä.
Ne persut jotka eivät riennä vähättelemään MVlehden kielteistä vaikutusta jollain entäsrasmuksella ovat sentään selvillä jostain keskustelua kunniottavasta koodistosta eli länsimaisesta hävystä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minä olen toistuvasti irtisanoutunut MV-lehdestä. Sillä ei ole mitään tekemistä perussuomalaisuuden kanssa. Ilmoitin muuten ylläpidolle edellisen kommenttisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

No hyvä että olet. Mikä minun kommentissani niin kauhea on. Whataboutismi eli entäsargumentointi ei ole kunniallista vaan vetää keskusteluja alaspäin. Jos arvostaa keskustelua pitäytyy matalista tempuista.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #15

Hyvä. Muista tämä. Mä ainakin muistan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Niinhän se menee ja hyvä niin. Jokainen vahtii itse itseään ja muut vähän kans. Menisipä niin noissa vihakahkoissakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Minä taas pitäytyisin ihmisten ja ihmisryhmien haukkumisesta sekä liittämisestä sellaiseen, mikä ei ole totta.

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi."
"Älä levitä huhuja tai valheita."

Kuulostaako tutulta, Sini?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Sinänsä mielenkiintoista, että kansanedustajana ollessaan Reijo Tossavainen piti MV-lehteä luotettavimpana Perussuomalaisia koskevien uutisten lähteenä. Tuon lausuman jälkeen on kylläkin MV:n ja Janitskinin ympärillä tapahtunut yhtä ja toista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #35

Reijohan on perustamassa omaa nettilehteään, onkohan mallina MV-julkaisu?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #40

Eiköhän se kohta selviä kun ex-lehdenomistaja Tossavainen pääsee uutukaisensa puffausvaiheeseen. Henkeäni en aio siihen asti pidätellä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mv lehdellä on kyllä lukijoita paljon nykyään. Venäläismielinen propagandajulkaisu. Suurin osa varmaankin sen ymmärtää.
Toisaalta vanha media on kyllä parhaimmillaan aika yhdensuuntaista paskaa. Ihan kun tota yle moskaa tuli viikonloppuna kateltua. Siitä pitää vielä maksaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikesta sitä maksaa tavalla tai toisella. Jos lihottaa venäjämielistä mediaa niin kyllä silläkin seurauksia on eli jonkinlainen hinta.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Millä tavoin yhden viiteryhmän vihapuhe legitimoi toista? Jos jossain rasmus-ryhmässä (mikä lie) postataan uhkauksia, niin MV-ryhmässä voi joukolla uneksia tappavansa vaikka "mulkun" kunnanjohtajan?

Missä menee tämä sananvapauden raja? Naapurin isännässä vai omissa lapsissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ei millään tavalla. Aivan yhtä törppöä keneltä tahansa. Ivata, pilkata, toivoa toisten kuolemaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ehkä noihin pitäisi suhtautua harrastekerhojen välisenä pullisteluna. Olen nähnyt noilta sivuilta vain kuvakaappauksia ja niiden perusteella rasmuslaiset näyttäisivät olevan pääasiassa anarkisteja, kun taas MV on enemmän islam- ja maahanmuuttovastainen jonka osa Perussuomalaisista on ottanut omakseen.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Pidätkö harrastetoimintana sellaisten ryhmien ylilyöntejä, joissa voi uhkailla tahoja, jotka eivät kuulu mihinkään näistä leireistä? Itseäni ei voisi aihe vähempää kiinnostaa, en kuulu kumpaankaan joukkoon, mutta kyllä raja harrastuksillakin on.

Ne rajat erottaa meidät eräistä muista kulttuureista, joissa esim. pyhä kirja legitimoi ääriajattelua.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #39

Ainakaan minulla ei ole tiedossani, että ryhmien touhuilusta olisi heille taloudellista hyötyä joten siltä pohjalta pidän niitä harrastuksena. Ryhmiin kuuluvilla yksilöillä voi olla esimerkiksi poliittisia tavoitteita joihin ilmainen ryhmä tarjoaa alustan sellaisille kiinnostuneille joilla on aikaa.

Ammattilaisuuden tunnusmerkistöä ryhmät eivät suhteellisen vähäisen tuntemukseni perusteella täytä.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark Vastaus kommenttiin #43

Hakkaan tosinaan vaimoani harmittomana harrastuksena, enhän saa siitä taloudellista hyötyä? Mitä oikein ajat takaa, ketä kohtaan esitetyt henkeen ja terveyteen lausutut uhkaukset ovat harmittomia jätkien juttuja?
Jos taas tarkoituksesi oli trollata, niin myönnän, upposi!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #48

Mikä on netin viharyhmissä tehtyjen uhkausten toteutumisprosentti? Esimerkiksi poliittisten murhien osalta se on - onneksi - täysi nolla.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Oman subjektiivisen kokemukseni perusteella rasmuslaiset eivät ole pääasiassa anarkisteja, vaan ryhmässä on paljon ihan tavallisia ihmisiä. Persuja siellä ei tietenkään pahemmin näy. Ryhmässä käy silloin tällöin kommentoimassa ja postaamassa yksittäisiä kokoomuslaisia. Lisäksi yksi Liberaalimafian ylläpitäjistä oli aiemmin aktiivinen ryhmässä, mutta häntä ei ole näkynyt aikoihin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #46

Ok, sinulla on paremmat tiedot ja pidemmältä ajalta. Toisaalta kuvakaappauksiin poimitaan varmaan ne värikkäimmät jutut joista kokonaisuus ei selviä.

Ilkka Huotari

Ns. asiallinen maahanmuuttokeskustelu ei saa muita "vasta-argumentteja" (ei ne oikeasti ole argumentteja, pelkkää nimittelyä) kuin rasistisyytöksiä, joten se asiallinen maahanmuuttokeskustelu ei johda mihinkään. Keskustelua pitää laajentaa, päästä pois siitä vasemmiston luomasta harhasta, että rasismisyytös olisi aina joku keskustelun päätepiste. Tähän mm. alt right vastaa ja varmaan MV-lehtikin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pitääkö nyt päätellä että vihervasemmiston tunkiot on vaan parempia?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainakaan minun ei tarvitse pähkäillä ryhmien paremmuuksia, koska kumpikaan niistä ei vedä puoleensa millään tavalla. Minusta on tärkeintä pitää huolta ihmisten eduista yleensä eikä siihen mitään rääväsuiden kerhoja tarvita.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Nahkurin orsilla tavataan. Paavo Lipponenko näin sanoi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset