Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Voi tätä lapsellisuuden määrää

Nyt on maassamme räjäytetty taas oikea karvapommi. S-ryhmä kelvoton kehtasi ilmoittaa,ettei se enää myy aidoilla turkiksilla koristeltuja asusteita. Siitä se metakka syntyi, vaikka ketju ei ilmoituksensa mukaan ole myynyt kokonaisia turkisasusteita liki kymmeneen vuoteen. Se päätös ei silloin haitannut, nyt asujen pienet koristeet aiheuttavat oikean uutispommin.

Pohjanmaalla leikellään tulistuneena S-bonuskortteja kahtia, poliitikot vaativat kauppaketjulta selvityksiä ja tavallinen arjen ihminen pyörittelee päätä ihmetellen missä palaa. Jos tuollainen pieni kaupparyhmän tekemä linjaus  pillastuttaa median, turkistuottajat ja poliitikot, niin mitä tapahtuukaan jos maatamme joskus kohtaa joku oikea kriisi?

Menisitte itseenne, aikuiset ihmiset. Jos joku kauppa haluaa myydä vain tekoturkiksia, tai vaikka ei turkiksia lainkaan, niin siihen sillä on täysi oikeus. Jos eläinturkiksilla on kysyntää, niin silloin hyödyn korjaavat kilpailijat. Mitä ihmettä tuota tyhjää resuamaan tuollaisen asian kanssa. Kortinleikkaajat ovat oma lukunsa. Se minkä  S-ryhmä vihreissä kettuilukorteissa menettää, tulee luultavasti luontovihreissä takaisin. Se tuppaa olemaan luonnon  laki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei välttämättä, koska on kyse alueosuuskaupoista ja linjaukset voivat olla eri alueilla erilaiset. Pohjanmaa on turkistuotantoaluetta ja on ymmärrettävää, jos sikäläinen kauppa aikoo pitää turkistuotteet myynnissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No silloinhan ei olisi S-ryhmän linjausta eli kyllä ankka olisi kyseessä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Ankka tai kalkkuna, mutta poliitikkojen riekkumista en ymmärrä. Mikä ihmeen tarve joillakin poliitikoilla on puuttua jonkun kauppaketjun arkisiin tavaravalikoimiin? Eikö heille riitä se, että saavat tasaisin väliajoin ottaa kantaa keppanaan ja viiniin päivittäistavarakaupassa?

Siihen, että oliko uutisointi ajan tasalla en pysty ottamaan kantaa. Epätarkka uutisointi on kyseessä, jos mielipide otettiin jonkun alueosuuskaupan henkilöltä ja kerrottiin julkisuuteen koko ryhmän kantana. Siltikin asian saama huomio on mielestäni aivan turhanaikainen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lisään vielä, että tämän uutisen jälkeen Pohjanmaalla alkaa ilmeisesti uusien etukorttien tilausbuumi, kun hätäisimmät ehtivät tuhota korttinsa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minä kumminkin sivuutan tuollaiset kohu-uutiset vain vinosti hymyillen. Ehkä vaivaidun joskun hyvähtämäänkin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On kansanedustajia ja varapuheenjohtajia jotka pillastuvat tosissaan. Se kai tässä isompi uutinen on kuin alkuperäinen aihe.

Minna Hänninen

2000-luvun alkupuolella olin pari sesonkia töissä tarhalla ja jo silloin jankattiin , että kyllä se turkisbisnes kohta siirtyy Kiinaan. Ei se vaan ole siirtynyt; kylä lemuaa edelleen verotuloilta.

Loikattuani kettutyttöjen leiriin, en enää tiedä mitä nykyään jankataan, mutta jos poliitikot ja tarhaajat nousevat barrikadille Pohjanmaalla, niin oliskohan se tosi kyseessä nyt. Ei täällä turhista hötkyillä tai sitten se populismi on levinnyt tännekin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Itse uskon että turkistarhaus kokee luonnollisen kuoleman seuraavien vuosikymmenten aikana. Maailman meno nyt vaan on sellaista. Mikään ei ole ikuista. Aivan sama mitä nyt kohkataan.

Se että turkiseläinten syntyminen vankeuteen joskus loppuu ei ole loppupeleissä ihmiseltä pois. Mutta siihen kuluu vielä aikaa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Maassa menee ilmeisesti hyvin kun suurimmat puheenaiheet ovat missä kaupassa myydään turkiksia ja kävely kadulla itsenäisyyspäivänä.

Velkakello näytti juuri 105 502 972 787,70 euroa, mutta eihän sillä ole väliä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskustalaiset kaipasivat keskusteluun muita puheenaiheita kuin pääministeri Sipilän kompurointi. On ne kettuja nuo keskustalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset