Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Sosiaalihuollon heikkeneminen ei hallituspuolueita huoleta

Alma Median kuntavaalien kannatuskyselyn yhteydessä kysyttiin myös mielipiteitä kuntalaisten huolenaiheista. Silmiinpistävää oli, että hallituspuolueiden kannattajissa oli kaikista vähiten niitä, jotka pelkäsivät sosiaalihuollon heikkenemistä. Perussuomalaisten joukossa se oli jopa tulevien kuntavaalien pienin huolenaihe, kun vain 7 prosenttia oli siitä huolissaan. Oppositiopuolueista suurin huoli on Vasemmistoliitolla, 37 prosentin osuudella.

Kokoomuslaisten prosenttiluku on kymmenen, ja Keskustan kaksitoista. Tästä voinee vetää sellaisen johtopäätöksen, että Juha Sipilän hallitus tekee sosiaalihuollon osalta juuri sellaista politiikkaa kuin ylivoimainen enemmistö puolueiden kannattajista haluaa. Jokainen avun tarpeessa oleva voi päättää itse, että onko politiikka ollut hyvää vai huonoa.

Toinen asia, joka ei puolueita ylipäätään juuri huoleta, ovat mahdolliset kuntaliitokset. Kaikilla hallituspuolueilla lukema on kahdeksan prosenttia, oppositiopuolueista Sdp:ssä osuus on kuusi prosenttia, Vihreissä neljä ja Vasemmistoliitossa kolme prosenttia. Kuntaliitosbuumi on tältä erää ohi ja nyt odotellaan sotea voisi asian tulkita.

Entä ne suurimmat huolenaiheet? Kokoomuksessa niukasti suurin huolenaihe on vanhuspalveluiden taso. Keskustassa lääkäri- ja sairaanhoitopalveluiden saatavuus. Tästä voi päätellä, että tulevissa vaalikeskusteluissa puolueet vuodattavat taas runsaasti krokodiilinkyyneleitä ja vaativat/lupaavat parannuksia vaikka ovat nyt itse  hallituksessa kuskin paikalla.

Perussuomalaiset ovat - luonnollisesti - eniten huolissaan maahanmuutosta. Peräti 54 prosenttia vastanneista näkee maahanmuuton suurimpana kunnallispoliittisena ongelmana, vaikka kaikkiin kuntiin ei turvapaikanhakijoita ole edes sijoitettu. Lisäksi vastaanottokeskusten sulkemisen myötä kunnat joissa on mamuja vähenevät entisestään. Huoli perustuneekin enemmän periaatteeseen kuin esimerkiksi oman kunnan tilanteeseen.

Oppositiopuolueista Vihreiden suurin huolenaihe on koulujen ja päiväkotien resurssit, SDP ja Vasemmistoliitto taas pitävät lääkäri- ja sairaanhoitopalveluiden saatavuutta tärkeimpänä. 

Puolueiden vaaleja varten tehtävistä strategiarakenteluista täysin tietämättömänä näyttäisi siltä, että ainakin muutaman puolueen kampanjatoimistossa on syytä miettiä keinoja painopistealueiden muuttamiseksi. Suuremmin en aio vinkkitehtailijaksi ryhtyä, mutta kun esimerkiksi keskustalaisista vain 9 prosenttia näkee hyväveliverkostot ongelmana, olisi syytä kaivaa esiin sellainen peili jossa on moraalisuodatin paikallaan ja vilkaista siihen. Muiden puolueiden prosentit ovat huomattavasti korkeammalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Maahanmuutto ja turvapaikanhakeminen on eri asioita, tosin turvapaikanhakijat pyrkivät muuttamaan maahan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suurin osa turvapaikanhakijoista varmaan jäisi mielellään, tosin vapaaehtoisia paluumuuttajiakin aina on. Viime vuonna 43 prosenttia tp-hakijoista sai kielteisen päätöksen.

Kaiken maahanmuuton näkeminen ongelmana on perusteetonta, koska työhön, opiskelemaan tai naimisiinmenon kautta tänne tuleva väki elää täkäläisten normien mukaan ilman erityiskohtelua. Tämäkään ei näytä rotuhygienisteille kelpaavan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joillekin kelpaa taas kaikki, meitä on moneksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset