Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Täystyöllisyyden avaimet löytymässä

Työttömiä on palloteltu jo vuosia monenlaisia temppuja hyväksikäyttäen. Siitä lähtien kun poliitikot ulkoistivat työllisyydenhoidon  markkinavoimille on nähty muutaman euron päiväkorvauksella ja jopa ilmaiseksi tapahtuvaa työllistämistä eri nimikkeillä. Nytkin on taas yksi uusi versio rakenteilla. Niistä voi hyvällä syyllä käyttää nimitystä pallottelu.

Television A-studiossa vieraillut työministeri Jari Lindström on esitellyt pallotteluun aivan uuden tavan. Työllistetään ihmisiä haastattelemaan työttömät kolmen kuukauden välein. Näin työministeri puheidensa mukaan ottaa kopin työttömistä, vaikka haastattelu sinänsä ei johdakaan mihinkään muuhun kuin heittoon takaisin siihen mistä tulikin.

Juuri tässä ajatuksessa piilee kuitenkin mahdollisuus täystyöllisyyteen. Kun osa ihmisistä tekee haastatteluja, jotkut voivat suorittaa kotitarkastuksia toisten työttömien koteihin tarkistaakseen onko heidän sosiaalinen elämänsä kunnossa. Jotkut voivat erikoistua tarkastamaan roskakorit vaikka viikottain. Joku toinen voi taas kiertää syynäämässä tiskialtaat, että onko niissä tiskejä. Joku tutkii vessat ja niin edelleen.

Kuten huomaamme, työllistäminen on vain tahdosta kiinni. Haastatteluista se alkaa. Maltillisella palkkatasolla työttömyyden hoitokulut eivät juurikaan nousisi nykyisestä, koska monet tuet jäisivät pois ja ihmisten kasvanut ostovoima palauttaisi välillisinä- ja tuloveroina suuren osan lisäkustannuksesta takaisin. Ikiliikkuja on keksitty, jään mielenkiinnolla odottamaan mikä on haastattelujen jälkeen seuraava toimi jolla työllistetään ihmisiä yhtä järkevästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä voisin muuten vain toimia kerrostalokyttärinä :D Tässä evakkoasunnossamme onkin paljon kytättävää entiseen verrattuna. Toivon tietty että joku maksaisi minulle palkkaakin siitä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Työmies(nainen) on palkkansa ansainnut. Kyllä siinä tulisi suuri harmitus niille jotka ovat vuosikymmenet tehneet hommaa vapaa-ajalla ilmaiseksi, eikä ole ollut edes kuuluisuuksia kytättävänä joista olisi saanut lehdiltä vihjepalkkioita ;)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

TEM = Työttömien Eloonjäämisen Minimointi

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Olenkin jo odottanut, milloin hallitus keksii tämän tavan 100%:n työllisyyteen pääsemiseksi. Määritelmän mukaanhan siihen ei tarvita muuta kuin yhden tunnin palkka viikossa jokaiselle työttömälle palkkioksi työnhausta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset