Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Miljonäärien verotus kevenee

Eilisessä Lapin Kansassa ja todennäköisesti muissakin Alman lehdissä oli laskettu muutama esimerkki siitä mitä tuleva lahja- ja perintöverouudistus pitää sisällään. Porvarinäkökulmasta oikeudenmukaista politiikkaa harjoittava Juha Sipilän johtama SOS-hallitus on tullut  siihen tulokseen, että eniten verohelpotuksien tarpeessa ovat miljoonaperijät.

Esimerkissä kahden miljoonan omaisuuden lahjan tai perinnön verotus kevenee 78 479 eurolla. Toki maksettavaa jäisi vielä 283 300€, eli noin 14 prosenttia lahjan arvosta.

Oma asunto on tavallisin suomalaisen sijoitus. Tämän suuren ryhmän verotukseen hallitus iskee rankalla kädellä. Asuntoja perivät joutuvat miljonäärien veronalennuksen maksumiehiksi ja -naisiksi. Jos perii 150 000 euron arvoisen asunnon ja 50 000 muuta veronalaista, niin verotus kiristyisi 3700 eurolla 10 200 eurosta 13900 euroon. 

Pienimmissä lahjoissa verotus kevenee hieman. Esimerkissä 5400 euron lahjan osalta kevennys olisi 80 euroa, maksettavaa jäisi 132€. 

Otsansa hiessä kovalla työllä leipänsä ansainneet, veronsa maksaneet ja asuntolainoilla asuntonsa hankkineet eivät unohdu päättäjiltä vielä heidän kuoltuaankaan. Perillisiä verotetaan vanhempien tunnollisuudesta ja ahkeruudesta yhä kiristyvällä otteella kuten hallituksen esitys osoittaa. Miljonääreillä sentään helpottaa, joten he voivat muistaa taas hyväntekijöitään mojovilla rahasummilla kun vaalirahaa tarvitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kaikki perinnöt pitäisi olla verovapaita. Niistä on verot jo maksettu.

Sillä on suuri merkitys yhteiskunnan talouden toiminnallisuudelle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsissa perinnöt ovat olleet verovapaita yli kymmenen vuotta. Ruotsin demarihallitus hoiti epäkohdan pois!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Verovapaus on käytännössä ainoa keino saada perintö- ja lahjasaannot samaan asemaan. Hallituksen esityksessä kuritetaan erityisesti ja varmaan tietoisesti sen kokoluokan perintöjä johon asunnot kuuluvat.

Pekka Iiskonmaki

#2
Se on yksi syy, miksi Ruotsin talous pyörii, mutta Suomen talous sakkaa.

Suomi taapertaa verotus edellä ja jälki on karua.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Alkiopuolue" Kepu ei aja kaikille perintöveronpoistoa. Se tekisi "liian" syvän loven verokirstuun.

2009 – 2011 Anne Berner toimi Perheyritysten liiton puheenjohtajana. Hän oli se, joka junaili keskustan ex-puheenjohtajan Matti Vanhasen liiton toimitusjohtajaksi vuonna 2010.

Perheyritysten liittoa johtavat ja pyörittävät firmat kuten
- Kone (Herliin (kesk), Lemminkäinen, Rettig, Veho, Paulig, Fazer, Hartwall ja Oras.
- Keskustan talousasiantuntijana aikoinaan profiloituneen vero-oikeuden professorin Heikki Niskakankaan mukaan liitto ajaakin suurfirmojen omistajien etuja. Se on perustettu ensisijaisesti omistajien perintö- ja lahjaverotuksen poistamiseksi.

- Berner – Vanhanen kaksikko käy nyt näitäkin prosentteja alentamaan, jotteivät Tukholman Södermalmille tai Portugaliin muuttoa suunnittelevat perintöveropakolaiset täytä laivoja ja lentokoneita ensi vaalikaudella.

Pian tavoitteeksi nousee jonkin muu ”perheyrityksiä” häiritsevän veromuodon poisto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset