Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Vasemmistoliitto on uudistunut nopeasti

Vasemmistolainen ajatumalli on aina ollut ihmisläheinen. Yhteiskunnan ja maailman muuttuessa tavallisen ihmisen etu on hukkunut pörssien ja osakepelien maailmaan. Oikeistovoimat ovat jyllänneet ja kovalla proagandalla ne ovat saaneet vasemmiston äänen katoamaan julkisuuden kaikkein kirkkaimmasta valokeilasta. Ihmisen asia on hukkunut arvottomaan vitsailuun ja fantsutteluun.

Vasemmistoliitto näyttää nyt löytäneen sen linjan, jolla puolue puhuttelee niitä joille ihmisarvo ja -oikeudet ovat tärkeitä ympäristöä ja toimeentuloa unohtamatta. Puolueen kannatusrakenteessa on tapahtunut tällä vuosituhannella radikaali muutos.  Vuonna 2003 oli kouluttamattomien ja ammattikoulun käyneiden osuus kannattajista 64 prosenttia. Vuonna 2015 osuus oli enää 29 prosenttia. Amk- ja yliopistokoulutettujen osuus on vastaavasti noussut kymmenestä 40 prosenttiin.

Puolueen kannattajat ovat myös aiempaa nuorempia, joten äänestäjäkunta on siltäkin osin varsin hyvä läpileikkaus tämän hetken väestön rakenteesta. Puoluejohdon haasteeksi jää puskea itsepäisesti eteenpäin sen tavallisen ihmisen asiaa, vaikka sillä tuskin mitään poliittisia pikavoittoja onkaan saavutettavissa. Ihmisten puolue, sellaisena Vasemmistoliitto nyt näyttäytyy eikä siinä ole moittimista.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Uutisen-takana-Vasemmistoliitto-on-poliittinen-menestystarina-%E2%80%93-kannattajakunta-vaihtui-nuoriin-ja-koulutettuihin/824103

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vieläkö vasemmistoliittolaiset puhuttelevat vanhaantapaan demareita demoveljiksi ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tiedän täällä vain naispuolisia demareita eikä ole tullut mieleen kutsua heitä veljiksi ;) Muun Suomen tavoista en tiedä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kutsutko heitä sitten demosisariksi ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

No en, kun eivät ole demonstroineet minulle mitään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ilmeisesti vasemmistopuolueet ei enää puhuttele sekundaporvareita,työläisiä.
Porvarien hyvinvointivaltio puhuttelee paremmin .Jo -87 lähtien.
Hyvinkö menee? Työttömiä 630 000.Leipäjonot vain on kasvanut -93 jälkeen .
110 000 palkansaajaa tekee yrityksile töitä 0 eurolla ,veronmaksajien piikkiin.
Eikö yhtään huoleta koska eläkkeet loppuu kokonaan?Tai Kela-korvaukset ja kela-vähennykset.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kaikki mainitsemasi asiat huolettavat, ovat huolettaneet jo pitkään. Monenlaisia sirkustemppuja on tehty ja tyhjiä lupauksia on valtaapitävän enemmistön taholta annettu, mutta tilanne vain pahenee. Tietoisuus tilanteesta alkaa vähitellen mennä läpi kansalaisten tietoisuuteen ja siksi näen, että vakavasti otettavalle ihmiskasvoiselle politiikalle on nyt tilausta.

Leipäjonot ja palkaton työnteko ovat Suomen kaltaiselle valtiolle todella häpeäksi. Hyvinvointivaltioksi ei Suomea enää sanan varsinaisessa merkityksessä voi kutsua. Paitsi vauraimman desiilin osalta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Vasemmistoliitto on työväenpuolue demarien omatunto-käsikassara- tai tukiapupuolue? Ainakin ay-puolella taitaa näin olla ja ollessaan maan hallituksessa.
Demareissa on paljon ihmisiä, jotka kokevat demarien olevan valtiojohtajapuolue kapitalistisessa Suomessa. Globaalien markkinavoimien ehdoilla. Siksi heidän toimintansa ainakin maan hallituksessa näyttää aika-ajoin kovin oikeistolaiselta, etten sanoisi porvarilliselta.
Ehkä Vasemmistoliitolla vasemmistossa on paikka vetää roolia pienituloisten ja vähäosaisten puolestapuhujina?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suhde ay-liikkeeseen on mielestäni jonkinlaisessa murrosvaiheessa. Enemmistö ammattiliittojen jäsenistä on jo jonkin aikaa äänestänyt porvaripuolueita ja he saivat palkaksi siitä hallitukselta pakkolakiesityksen ja joutuivat vielä alistamaan työnantajien kanssa tehdyt sopimukset hallituksen hyväksyttäväksi. Tulevaisuus näyttää menikö oppi perille.

Pienituloisten ja vähäosaisten puolestapuhuminen on itsestään selvää, mutta pelkästään sillä ei yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuuksia korjata. On yritettävä päästä vaikuttamaan rakenteisiin niin, ettei politiikalla koko ajan tiputettaisi lisää ihmisiä minimitoimeentulon piiriin. Työkykyisten mahdollisuus päästä takaisin normaalielämään on myös tärkeää.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-On yritettävä päästä vaikuttamaan rakenteisiin-
Ehkä olisi kiiruusti saatava aikaan sinipuna hallitus maahamme. Ennen kuin pärjäämisvaltiomme (entinen hyvinvointivaltio) demokratioineen tuhotaan kokonaan maapallomme kartalta. V.r.t pakkolait, pakolla työllistäminen. Työelämää säätelevien sopimuisjärjestelmien alasajohankkeet y.m.
Osasta kansalaisia on tullut itsekkäitä oman eduntavoittelijoita. Siksi he mielellään liehakoivat suurpääoman vallan suuntaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#9
Tarkoitin punamultahallitus.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pääosin punamultahallituksilla tämä maa sotien jälkeen rakennettiin. Nykyinen miljonäärin johtama keskusta on kuitenkin hieman kysymysmerkki, mutta puolueen alkiolainen siipi on vielä jotenkin voimissaan joten saattaisi sellainen hallitus onnistuakin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Vasemmistoliitto on "uudistunut" pelkäksi vaalipuolueeksi. Tähtäimessä vain ministeripaikat, kapitalismin pelastamiseksi.

Samaan aikaan toisaalla http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/uskomatonta...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Päästäkseen vaikuttamaan asioihin on osallistuttava vaaleihin ja jonkun on hallintoa pidettävä.

Kun tavoitteena on parantaa heikompiosaisten asemaa ja turvata kohtuullinen toimeentulo kaikille, on kapitalismi juuri se kohde jota pitää muuttaa. Puolue kannattaa sekatalousjärjestelmää, ei mitään yksittäistä ismiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset