Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Herrat varastavat meiltä jo haukkumisenkin

Hiljattain ex-kansanedustaja Mikael Jungner aiheutti pientä kesäpartojen pärinää  kehtaamalla haukkua meitä tavallisia suomalaisia. Aikoihin on eletty, kun herrat alkavat käyttää meidän tavallisten ihmisten ikiaikaista tapaa, etten sanoisi suorastaan velvollisuutta haukkua päättäjiä takaisin meitä itseämme vastaan. Eihän tuo sinänsä uutta ole, Jungner sanoi vain asiat suoremmin kuin esimerkiksi jotkut hallituksen ministerit.

Voi hyvin sanoa, että sotien jälkeistä Suomea rakennettiin pitkälti niin että illalla haukuttiin kotona tai kuppiloissa herrat ja aamulla lähdettiin töihin ahkeroimaan niin maan perusteellisesti. Jotenkin tuntuu siltä, että päättäjätkin olivat siihen aikaan vastaanottavaisempia kansalaispalautteelle kuin nykyään. Haukuilla saatettiin saada aikaan siis hyvääkin tavallisen kansalaisen näkökulmasta katsottuna.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja selkeä käännekohta tapahtui 1990-luvun lamavuosina. Herroja on senkin jälkeen haukuttu väintäänkin entiseen malliin, mutta nyt niillä on sellaiset tupot euroja ja dollareita korvissa etteivät kuule enää mitään. Päättäjistä ja johtajista on tullut rahapiirien juoksupoikia ja he ovat alkaneet haukkua jopa kansaa, kun tuntevat itse olevansa  mammonan suomassa turvassa.

Vuosikymmeniä sitten ei raha ratkaissut lähellekään niin paljon vaaleissa kuin nykyään. Päättäjien oli pikku pakko ajaa tai olla oikeasti ajavinaan äänestäjiensä asiaa mikäli aikoivat uusia paikkansa eduskunnassa. Nyt saman asian hoitaa mainostoimisto ja iso nippu rahaa ja kun vaalihuiputus on onnistunut, voi sitten vaikka haukkua äänestäjiä. Tai jos ei suorastaan haukkua, niin ainakin ylenkatsoa heitä kuten taannoiset kyselyt erityisesti joidenkin puolueiden kohdalla osoittivat. Mitä rahakkaampi puolue, sitä enemmän ylimielisyyttä.

Herrojen kovakorvaisuus alkaa kieltämättä olla pian ongelma. Jos ajattelee mitä kaikkea Euroopassa on viime viikkoina tapahtunut, ei luulisi meidänkään johdolla olevan varaa suhtautua niin sanottuun kansan ääneen pelkällä olankohautuksella. Toisaalta väkivaltaankin turtuu. Esimerkiksi ulkoministeri Timo Soini ei nähnyt tarpeelliseksi keskeyttää lomaansa väkivallan vuoksi järjestetyn ulkoministerien kokouksen vuoksi. En sano tätä syyte mielellä, vaan osoittaakseni sen kuinka arkipäiväisenä valtiojohtomme väkivallanteot nykyään näkee.

Haukkuva koira ei pure, sanotaan. Niin kauan kun kansalaiset saavat haukkua herrojaan vapaasti tuskin mitään suurempia väkivallantekoja tapahtuu. Jos taas herrakansa alkaa laajamittaisen mollauskampanjan tavallisia arjen eläjiä kohtaan sillä voi olla jonkinlaisia seuraamuksia esimerkiksi päättäjien turvallisuuden suhteen. Jos maamme eliitti on todella niin tyhmää että sortuu tuollaiseen, niin voi vain todeta että itsepähän ovat sopan keittäneet. Luulisi etuuksien leikkausten riittävän, ei siihen mitään haukkuja perään tarvita.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti Mikael Jungneria harmittaa ettei demarit olleet suorittamassa etuuksien leikkauksia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Murheensa kullakin, jos näin on. Jungner voi olla myös turhautunut omaan kyvyttömyyteensä saada haluamiaan asioita läpi poliittisena vaikuttajana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset