Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kimmo Timonen presidenttiehdokkaaksi

Uransa päättänyt jääkiekkoilija Kimmo Timonen olisi saatava suostumaan presidenttiehdokkaaksi. Tarkoitan Suomen presidentinvaaleja, en USA:n vaikka Timosen arvostus ja suosio rapakon takana näyttää olevan aivan eri tasolla kuin täällä Suomessa.

Timosta ei huomioitu urheilugaalassa. Presidentin linnanjuhliinkaan ei kutsua kuulunut. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vastaanotolle hän pääsi. Tähän on tultu. Suomalainen porvarihegemonia ei arvosta otsansa hikisessä ammatissa leipänsä ansainnutta Timosta pätkän vertaa.

Suomi on turhantärkeiden vellihousujen luvattu maa. Amerikkalaisten hävittäjiä ja panssarivaunuja otetaan riehumaan maaperällemme mutinoitta, mutta samassa maassa suomalaisuuden lähettiläänä ansioitunutta Timosta ei haluta Suomeen edes juhlimaan maamme itsenäisyyttä. Kornia, kertakaikkiaan kornia menettelyä.

Suomalaisen tavan kansan olisi nyt ryhdistäydyttävä ennennäkemättömällä tavalla. Kansanliike Kimmo Timosen asettamiseksi presidenttiehdokaaksi olisi käynnistettävä, jos Timonen antaa luvan. Kun edes juhliin ei kutsuta, niin kansan tuella voi päästä juhlien isännäksi ja sitten kutsulistan laatijana maksaa potut vaikka suolaisina sipseinä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kuopiolaisuus, presidentinhomma ja Valkoinen Talo.

Timonen pohdiskeli, ettei Kuopiosta välttämättä ole USA:n presidentin juttusilla aikaisemmin käyty. Mutta täytyyhän Martti Ahtisaaren olla tehnyt sekin temppu, ja Ahtisaari on omaksunut myös kuopiolaisuuden. Saaristokaupungissa Lehtoniementie 103:ssa on hänelle nimetty koulukin.

Barack Obaman puheenvuoro oli sinänsä tosi hieno ja arvostava, mutta Suomi-korttia siinä ei käytetty. Kimmo Timosta siis kohdeltiin ensisijaisesti - ja ainoastaan - Chicago Blackhawksin joukkueurheilijana. Hänen tilillään on muutama hävitty arvokisafinaali, mutta silloisista joukkueista tai edes Timosen kansallisuudesta ei Obama puhunut mitään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kimmo Timonen on henkilönä huomioitu Yhdysvaltain presidentin taholta paljon merkittävämmin kuin yksikään nykyisestä poliittisesta johtajakaartistamme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Chicago Blackhawks-jääkiekkojoukkue oli kokonaisuutena kutsuttu tervehtimään presidentti Obamaa viime kevään Stanley Cup- voittajajoukkueena.

Presidentti Obama luki avustajansa kirjoittaman tekstin suoraan paperista. On luonnollista, että joukkueurheilulaji, jossa ei juurikaan mustia pelaajia huipputasolla näy, ei nykyistä USA:n presidenttiä voi kovasti kiinnostaa. Rutinoituneena poliitikkona hän kuitenkin selvisi tästäkin vuotuisesta rutiiniluontoisesta tehtävästään, vaikka kangertelikin välillä papereista asiatietoja tarkistaessaan.

Tarkoittaako blogisti, että Tasavallan presidenttinä Kimmo Timonen heti vuonna 2019 kutsuisi USA:n entisen presidentin Obaman linnan juhliin ja onnistuisi jotenkin jättämään juhlien ulkopuolelle entisen presidenttimme Niinistön ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lopussa oleva kysymys on kyllä herkkupala, mutta USA:n presidentti, kuka sitten presidentinvaihdoksen jälkeen lieneekään, voi näköjään joko lähettää asevoimansa tai kutsua itsensä kylään koska haluaa. Tai näin voidaan menetellä ainakin Niinistön ollessa Suomen presidenttinä.

Timosen arvovalta saattaisi riittää siihen, että vastaavia maahantunkeutumisia ei tapahtuisi. Perussuomalaisista on esitetty, että maahantunkeutujien arvoesineet takavarikoitaisiin. Nyt olisi lentokoneita ja panssarivaunuja saatavilla halvalla maamme puolustuksen vahvistamiseksi jos vain pokka pitää.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Timosella olisi enemmän maalaisjärkeä pressanvirkaan kuin monella puoluetoimistojen joppojoutavilla politrukeilla,-saisi minun äänen !

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Saisi minunkin, jos ei olisi kokoomuksen ehdokas. Eikä varmaan olisi.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Suomella on suuri ongelma, pressa ei ole päässyt valkoiseentaloon sitten 2002 Tarjan käynnin.
Huom. Tarja siellä kävi Bussin vieraana!

Ajatella, Tarjalla oli pokkaa siitä huolimatta arvostella YKssa Bussin hyökkäystä Irakiin.

Sitä puhetta on Suomen poliittinen piiri surrut kaikki nämä neljätoista vuotta, koska emme ole enää niin kurantteja USA.n silmissä.

Nyt asiaa korjataan esim. nuilla sotaharjoituksilla.

Eikö se ole niin, että pikkukoira heittäytyy selälleen ison koiran edessä.
Olemme säälittäviä.

Tarjalla oli naisrohkeutta.
Hyvä Tarja!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kovasti nykyinen valtiojohto nuoleskelee että VT:n ja Naton ovet aukeaisivat.

Lampaanmaidolla juotettuja, sanottiin maalla tuollaisista ennen.

Timonen kokeneena pitkän linjan puolustuspelaajana kyllä hoitaisi presidenttinäkin hommat. Jos tulisi jäähy niin se kärsittäisiin ja sitten homma jatkuisi.

Nykyveijarit hivuttavat meidät huippukalliiseen Natoon. Kenen kantti kestää silloin esittää, että rahoitus siihen otettaisiin budjetin ulkopuolelta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On totta, ettei Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen saanut enää kutsua Valkoiseen taloon kymmeneen vuoteen.

Jos joku katsoo tämän olleen Suomen etu, hän on väärässä.

P.S. Tämä ei ollut liioin Tarja Halosen etu, sillä suurella metelillä etukäteen povatut korkeat ja merkittävät virat ja tehtävät YK:ssa jäivät saamatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset