Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Poliisitoimen heikentäminen muuttaa yhteiskuntaa

Poliisin toimintamahdollisuuksien heikentäminen luo uutta kasvupohjaa rikolliselle toiminnalle. Vanha fraasinomainen toteamus, mutta maamme olosuhteiden muuttuessa entistä ajankohtaisempi.

Vartiointitoimen siirtyminen epämääräisille katupartiolle muuttuu maailmalta tulleiden esimerkkien perusteella jossain vaiheessa kiristämiseksi ja suojelurahojen perimiseksi yrittäjiltä ja asukkailta. Kuka sitä kaiken ikää ilmaiseksi viitsii tallustella.

Syntyy aluksi pieniä mafiatyyppisiä soluja. Niillä voi aluksi olla keskinäisiä reviiritaisteluita, mutta keskittyvät todennäköisesti lopulta suurempiin yksiköihin.

Lopulta yhteiskunnassamme vaikuttaa joukko todella rikkaita mafiosoja, aluksi taustavaikuttajina mutta myöhemmin heistä joku voi nousta italialaiseen tapaan vaikka pääministeriksi.

Mitä uutta? No ei paljon mitään. Pimeää työtä ja harmaata taloutta on jo ennestään, niiden osuus vain kasvaa. Myös rahan painolla valittuja poliitikkoja meillä on jo ennestään. Tulevaisuudessa joukkoon nousee myös varakkaita "työmiehiä".

Köyhän ainoa sosiaaliturva on liittyminen mafian jäseneksi. Siis jos meno ei muutu.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Todella löperöä toimintaa Suomelta. Aivan väärä kohde säästää.

Kuntien ja valtion palveluksessa on n. 3500 ammattinimikettä. Sieltä voidaan säästää rajusti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Valtion vetäytyminen kohta kaikista kansalaisten elämään ja turvallisuuteen liittyvistä asioista ei taatusti nosta onnellisuusindeksiä. Armeija on poikkeus, sitä ei ole ainakaan vielä yhtiöitetty.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Armeijan vähät määrahat tullaan tulevaisuudessa satsaamaan vaikkapa veronalennuksiin, niin kuin Ruotsissa on tehty, taikka sitten vaalikarjan ruokkimiseen. Näin ollen armeijakin muuttuu polisin tavoin väihitellen virtuaaliseksi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Näinhän se menee... joku täyttää tyhjiön... Jos yhteisöllä ei ole varaa palkata vartijoita, hoidetaan homma sitten maanläheisesti... ikävä kyllä, lopunajan merkkejä järjestäytyneelle yhteiskunnalle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Surullisinta on, että tämä tehdään täysin harkitusti. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoi viime perjantaina, että katupartiot eivät ole vielä tehneet yhtään rikosta. Sanan "vielä" käyttö osoittaa, että hänenkin odotusarvoissaan rikollinen toiminta on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset