Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Politiikan portot

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sai aikanaan jonkin verran huomiota lausuessaan puheessaan, että "Persut eivät myy persettään". Se on varmasti aidoin, rehellisin ja myös toteenkäynein sanonta mitä Soinilta on kuultu. Perussuomalaiset eivät ole myyneet mitään, vaan jakaneet ministerinpalkkaa vastaan ilmaiseksi.

Toisenlaista "porttoilua" on harrastanut hallituksen pääministeri Juha Sipilä. Hän on luvannut olla rankaisematta veroparatiiseihin sijoitettujen varojen palauttajia ja vieläpä huojentaa niiden verokohtelua. Vilpintekijöiden hyysäystä pahimmasta päästä, myös ymmärtävän miljonäärin puhetta.

Jos joku työtön heittää vähän keikkaa, eikä viitsi katkaista päivärahanmaksua, niin sille väärinteolle ei ymmärrystä löydy. Kaikki on maksettava takaisin korkojen kanssa ja linnatuomio on herkässä. Missä viipyvät pääministerimme takaisinmaksun huojennusesitykset ja tuomioiden kohtuullistamisvaatimukset?

Sijoittajaporvareiden ja tavallisten tallaajien eurot eivät ole selvästikään saman arvoisia. Yksityisen ihmisen toimeentulolle tärkeät eurot ovat vilpillisesti saatuna jopa vankilatuomioiden arvoisia, miljonäärien piilotetut varannot saavat osakseen vain hurskaita toiveita. 

Tämän hallituksen portot myyvät rahasta niin aatteensa kuin oikeudenmukaisuudenkin. Hallintarekisterillä ollaan vielä rakentamassa yhtä uutta lisämahdollisuutta varojen piilottamiseen. Samaan aikaan työttömyysturvaa ja palkkoja ollaan leikkaamassa. EK-hallitus on Sipilän johdolla iskussa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin, tämä hallitus yrittää korjata edellisten virheitä perussuomalaisten vaatimuksista. Viittaan vaikkapa ministeri Hanna Mäntylän viimeaikaiseen toimintaan mamuasoissa. Ja muutkin perussuomalaiset ministerit ovat toimineet ryhdikkäästi omilla tonteillaan. On tietysti selvää, että eihän se sinua voi miellyttää, koska puolueesi on sivussa päätöksenteosta, opposiittiossa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Saa hallituksen toimintaan ja tekemisiin tyytyväinenkin olla. Minä kirjoitin oman näkemykseni, etkä sinäkään kieltänyt yhdenkään asiatiedon todenperäisyyttä.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Osakeomistusten piilottamista ulkomaisten hallintarekistereiden kätköihin ajaa tietenkin Stubb, mutta eihän asia ole palannut hallituspöydälle ilman pääministeri Sipilän siunausta. Sipilä, joka on yrittänyt pitää päällään rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden takkia, on siis kääntämässä oikean karvansa näkyviin.

Jäljelle jää Timo Soini. Soinin imago on jo pahasti nuhraantunut viime aikojen nahjustelussa. Mikäli perussuomalaiset eivät tee tästä uudesta porsaanreiästä hallituskysymystä, joutaa Soini porukkansa kanssa takaisin kumpujen yöhön. Kun kaikki on myyty.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Timo Soini on ilmoittanut, että Perussuomalaiset eivät pakene vastuuta ja lähde hallituksesta. Mikäli lupaus pitää, "kumpujen yö" on vakavasti tyrkyllä. Sitäpaitsi PS vastusti jo edellisen hallituksen aikana varainsiirtoveroa, joten pääomapiirien hyysäys alkaa olla jo perinne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset