Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Aku Ankka tärkeämpi kuin talousarvio

Politiikassa näyttää päättäjiksi seuloontuvan monenlaista sakkia. Toiset kääntävät takkinsa perusteellisesti ja toiset eivät vaivaudu edes selvittämään miten päin takki on alun perin tullut laitetuksi.

Kemiläiseltä erään puolueen kaupunginhallituksen jäseneltä oli jäänyt ilmeisesti uusin Aku Ankka lukematta ennen hallituksen kokousta, eikähän sellaista toimitusta mitenkään voinut siirtää kokouksen jälkeiseen aikaan.

Kun kaiken lisäksi asialistalla oli ensi vuoden talousarvion valmisteleva kokous joka on kuivaa raha- ja rakenneasiaa niin mitäpä siihen puuttumaan. Sama mitä päätetään. Nostetaan vain kokouspalkkioita ja matkustellaan.  

Tällä kertaa kaupunginhallitus kuitenkin terästäytyi  ja pudotti erään puolueen Aku Ankkaa kokouksessa lukeneen jäsenensä suunnitellulta matkalta. Akun lukija jätti eriävän mielipiteen,  ehkäpä hänen mielestään Roope Ankan opastuksella tulisi talous paremmin hoidetuksi.

Eräässä puolueessa näyttää turhautuminen iskeneen pahemman kerran myös kunnallisen tason päättäjiin. Tällaiset on hyvä pitää mielessä, koska kuntavaalit ovat seuraavaksi vuorossa keväällä 2017. 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437105220010.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tämän täytyi tapahtua, ja nimenomaan Kemissä. Parilla klikkauksella löysin sitaatin: "Joulukuussa 1974 Kemin kaupunginhallitus oli lopettanut Aku Ankan tilaamisen kasvatusneuvolaan. Tällöin syyt olivat avoimen poliittiset: lehden katsottiin olevan liian länsimainen."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/06/17/kohu-housu...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Määrärahojen niukkuus oli siis oikea syy. Hitaasti on erään puolueen kaupunginhallituksen jäsenellä Akujen lukuvelan purku sujunut kun vielä riittää kaupunginhallituksen kokouksiinkin eväslukemiseksi talousarviokirjan sijaan.

Kannattaakohan kyseinen erään puolueen hallitusjäsen Aku Ankan tilaamisen jatkamista kasvatusneuvolaan? Lapsuuden kokemus on hänelle ollut ilmeisen neuroottinen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tauriainen osoitti täyden tietimättömyytensä Kemin poliittiseen ilmastoon, olisi valinnut luettavakseen Kansantahdon.
Uutisoinnissa ei tosin käy ilmi kuinka asia tuli kaupunginhallituksen päätettäväksi, suorittiko esittelyn japäätösehdotuksen asialliseksi tuntemani kaupunginjohtaja, vai tuliko ylimääräisenä asiana ?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Liian länsimainen? Aku ankkako? Aiemmin olen kuullut pääasiassa valituksia housuttomuudesta (huom! Muumit ovat vaatteettomia!) Ja joskus harvemmin kuullut että se opettaisi lapsille kommunismin (anteliaisuus, ystävällisyys, hyväntahtoisuus, avuliaisuus, ahkeruus) ja natsismin (sudenpentujen lippukunta) periaatteita, tosin jälkimmäisiä erittäin harvinaisemmin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulen että Roope Ankka on se länsimaisuuden kärjistymä: säälimätön, ahne kitupiikki, joka on onnellisimmillaan kylpiessään rahassa. Jopa - ja varsinkin - sukulaispoika Aku saa itaralta ikämieheltä jatkuvasti tylyn kohtelun.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #6

Aku Ankka näyttää niistähuolimatta olevan hyvä kieli puhuttaessa taloudesta ja politiikasta esim ketkä samaistuu kuhunkin hahmoon, mikä ilmiö on kuin suoraan ankkalinnasta sekä mistä kannattaa ottaa oppia ja mikä on väärin. Lisäksi kieli on näillä näkymin niin helppoa että sitä pitäisi erkkienkin ymmärtää.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Akun Ankan lukemista voisi tulkita poliittiseksi protestiksi juuri Kemissä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oikein! Kun vasemmisto 70-luvulla vastusti, on perussuomalaisen vuoro 2010-luvulla fanittaa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kuntalaisten ja äänestäjien halveksimista luottamushenkilön taholta. Oletettavasti ei osaa edes hävetä myöhäispuberteettiään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sama luottamushenkilö tuli muutama vuosi aitten tunnetuksi värillisiä ihmisiä koskevista värikkäistä kannoistaan. Niillä pääsi sisään Kemin kaupunginhallintoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei tosin vielä syntyperäisenä suomalaisena karkoitettu Suomesta, kuten Kolarin sosiaalisihteeri Iisakson.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä vilkaisin uutta Aku Ankkaa eikä siellä ollut mielenkiintoista kuin hiekkalinnojen rakentelu.

Sitten katsoin linkin ja ymmärsin blogisi, totta hitossa pitää talousarviota seurata kuin jättää se tekemättä. Aku Ankan ehtii myöhemminkin lukea. Sitä ovat lukeneet monet nerot muttei ne varmaan jättäneet laskutoimituksia tekemättä pelkän lehden takia. En ymmärrä tuota idioottia.

Ei varmaan kiinnostanut muuta kuin nostaa rahaa kokoustamisesta ja matkustuskulut, tämmöiset "kulut" päättäjiltä ja edustajilta pitäisi poistaa, jos ne saavat itse helvetisti rahaa kuukaudessa.

Myytinmurtajissa oli eräs kohtaus, missä he halusivat testata Aku Ankasta olleen fiktion pingispalloista täytetyn veneen, jolla nostettiin pohjasta. Se todistettiin toimivaksi.

Edustin itsekin Riihimäellä puheenjohtajana ja en ottanut rahaa kuluista kun asuin siellä, mutta ulkopaikkalaisia hallituksen jäsenille toki annoin bensarahat.

EDIT: Muokattu englanninsana pingpong suomeksi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Aku Ankastahan ne roolimallit kummallekin puolelle löytyy. Aku vasemmistolaisena tekee vain velkaa velan päälle ja Roope oikeistolaisena tekee rahaa rahan päälle.

Siihen selontekoon voi keskittyä myöhemminkin. Varsinkin Suomessa yleensä ajatellaan typerästi, että kaikki työ pitää tehdä tiettynä aikana, vaikka parempaa laatua tulisi ajattelua vaativissa hommissa, jos sen työn voisi tehdä omia aikojaan omilla ehdoilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai et budjettiin voi tutustua sitten kun siitä jo on keskusteltu. Onko persujen tarkoitus vaan saada kokouspalkkioita?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Olkoon vaikka kuuntakaisten natsien puolue. Tiukkapipoisuus ja sääntöjen pilkulleen noudattaminen kaikessa on typerää. Veikkaisin että aika monen on tarkoitus saada vain kokouspalkkioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Uutisesta käy ilmi että muut kokoustajat ovat kokeneet teon häiritseväksi provokaatioksi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #18

Jos paikallaan istuva ja sarjakuvaa lukeva henkilö kokouksessa saa päättäjät hermostuman, niin kannattaakohan noin heikkohermoisia päästää päättämään yleisistä asioista ylipäätänsä. Toki jos kyseinen herra olisi hekottanut läpi istunnon, niin se voisi olla jo häiritsevää, mutta koska häntä ei poistettu kokouksesta, niin veikkaan ettei hän paljoa ääntä pitänyt.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #20

Jos kunnallisen luottamustoimen ehdollepääsyn edellytyksiin säädettäisiin riittävän vaativa "kunnallispäättäjätutkinto (vrt. metsästäjätutkinto), se voisi karsia tällaiset pellet sieltä pois pilaamasta päätöksentekoprosesseja.
Tietysti, jos Perussuomalainen Puolue katsoo moisen pelleilyn mahtuvan vakavasti otettavaan vastuuta kantavaan kunnallishallinnossa toimimisen raamiin, niin se on sitten eri juttu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #25

Totta. Olisi hyvä, jos puolueet kouluttaisivat ehdokkaitaan edes sen verran, että he tuntisivat kunnan hallinto-organisaation edes pääpiirteissään. Itse kävin aikanaan kunnan yhdessä kansalaisopiston kanssa järjestämän kunnallisen luottamushenkilön peruskurssin ja siitä oli iso apu käytännön päätöksenteon kannalta vaikka tunsinkin itse organisaation entuudestaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt eletään selkeästi ahneen Roope Ankan aikaa. On totta, että kokouksen esityslista pitää lukea kotona rauhassa ja selvittää asiat jos niin haluaa, mutta ei se oikeuta siihen että sitten kokouksessa luetaan Aku Ankkaa.

Varsinkin talousarvion alustavissa käsittelykokouksissa elävät asiat jatkuvasti, koska niissä väännetään talousarvion suuntaviivoja ja yksityiskohtia. Jos haluaa vaikuttaa johonkin, niin parhaiten se tapahtuu juuri silloin.

Erään puolueen eräs hallitusjäsen ei ilmeisesti puoluejohtoon turhautuneena nähnyt tarvetta vaikuttaa paikallisestikaan mihinkään.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Parempi Roopen aikaa kuin Akun aikaa. Jälkimmäinen kun tietäisi todella huonoja oloja jälkipolville.

Kai allekirjoittanut on lukenut sarjakuvia? Niiden lukemisen ohella jonkun selonteon kuuntelu on lastenleikkiä. Varsinkin kun nykyisin töissä pitää lukea jotain mitä pitää sisäistää samalla kun kuuntelee jotain muuta puhetta, joka myös pitää sisäistää.

Seuraavaksi tietysti herää kysymys, että omaako kyseinen herra moisen taidon. Sanoisin kyllä että ei sillä niin väliä omaako vai ei, kun katselee hänen aikaisempia seikkailuitaan, niin päättäminen taitaa olla sivuseikka tuossa hommassa. Silti hänet sinne on valittu ja tuollaisita pienistä asioista tyrmistyminen on typerää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jostain roolimallista käsin säkin ton kommenttisi laitoit. Jos olisit opiskellut malleja et olisi samanaikaisesti voinut kommentoida.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Aku on epäonninen rähinäkalle joka pääasiassa ottaa velkaa maksaakseen velkojaan ja elättääkseen sisarenpoikansa mm partiomaksuihin ja jotta pöydässä olisi muutakin kuin säilykepapuja ja pinaattia kasvimaalta (akun tuntipalkka roopen alaisuudessa on pennin tunnilta eli 0.91 senttiä. Kattivaaran margariinitehtaalla palkka on vaihdellut 3-7 taalaan tunti vrt. esim tiu munia on kymmenen talaa ankkalinnassa). Akulla on myös koira bulivari joka mielellään söisi säkillisen papuja päivässä sekä American Bantam- merkkinen ajokki joka useimmin löytää paikkansa korjaamosta kuin akun autotallista (enimmäkseen aku korjaa autoaan mieluiten itse pihallaan). Jos kunnon esimerkkiä tulisi hakea niin otetaan esiin ne akun siskonpojat Tupu, Hupu ja Lupu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kundi on kyllä rangaistuksensa saanut kun ei päässytkään ystävyysmatkalle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ehkä kokous tulkitsi, että Aku Ankan lukuvapaa on hänelle nyt tarpeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni hallituksen kokouksen kokokouksessa käytetyistä puheenvuoroista ja kokoustapahtumista on vaitiolovelvollisuus, mutta jos kokoustapahtumat tuotaan uudelleen käsittelyyn kuten nyt on tapahtunut, niin asia muuttuukin julkiseksi.
Ei todellakaan käy ilmi kuka tai ketkä toivat asian päätettäväksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #24

Koska kyseessä on mitä ilmeisimmin ns. persoona, niin voi olla että painolastia on kertynyt jo pidemmältä ajalta mikä johti matkalta hyllyttämiseen kun syy osui kohdalleen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Pienikin säästö on paikallaan Keminkin taloudelle.

Viljo Häggman

Matkalle piti saada oma kaveri, ja kun lisälippuihin ei ollut budjettivaraa piti pudottaa joku pois. Siis tietysti se persu, eihän siitä mitään tule, että joku hemmetin persu pääsee raportoimaan arvon toverien käyttäytymisestä saksalaisten oluttuoppien kanssa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Voi tietysti miettiä onko tarpeellista lähteä koko matkalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voi olla, että pelkäsivät Tauriaisella olevan samanlaisen janon ja käyttäytymisen kuin Raimo Vistbackalla edustusmatkoilla ulkomailla.
Tauriainen olisi vielä voinut moittia saksalaisia kaupungintalon huonosta räjäyttämisestä.
Parempi vara kuin vahinko

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Muistaakseni Oulussa vastusttajat aikoinaan tilasivat eräälle äärioikeistolaiselle natsille Aku Ankan.
Aku Ankka on ehdottomasti antifasistinen julkaisu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Kansantahto ja Suomen Uutiset oli lahjatilauksia kunnissa kepupäälliköille, kun postia ei vielä jaettu laatikoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset