Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Jutta Urpilaisen sivuraide

Enpä muista äkkiseltään toista niin täydellistä politiikassa ansioituneen ihmisen eristämistä puolueensa vastuutehtävistä kuin Jutta Urpilaisen kohdalla on tehty. Kaiken lisäksi tämä tapahtuu vielä nuorella iällä, koska Urpilainen tulee neljänkymmenen vuoden ikään vasta neljäs elokuuta tänä vuonna ja ansiolista on käsivarren mittainen. Silti hän kelpaa vain rivikansanedustajaksi, eli äänestäjien valtuuttamalle paikalle josta häntä ei voi edes puoluebyrokraatit syrjäyttää.

Urpilainen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, mikä on varsin tyypillinen nykyajan kansanedustajalle. Eduskunnassa hän on ollut vuodesta 2003, puolueensa puheenjohtajana kuusi vuotta, valtiovarainministerinä 2011-2014, ollut Suomen valtuuskunnassa edustajana YK:n ja Unescon yleiskokouksissa, vieläpä edustaminen Bilderberg-ryhmän kokouksessa kuuluu ansiolistalle. Moniko muu puolue kuin SDP jättäisi tällaisen kokemuksen täysin hyödyntämättä?

Demareiden pajavasaraosasto näyttää kerta kaikkiaan päättäneen laittaa Urpilaisen niin pitkälle sivuraiteelle, että paluuta ei ole tulevaisuudessakaan muuhun kuin puolueelle hyödylliseen ääntenkerääjän rooliin vaaleissa. Jos olisin Urpilainen, voisin alkaa miettimään ääntenkerääjän roolia jossain muussa puolueessa. Ottajia varmaan olisi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En usko Jutan mihinkään loikkaavan. Suosittelisin hänelle paluuta opettajaksi. Saisivat koululaiset opettajan, jolla on huikea ura takanaan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Jotkut poliitikot pysyvät sitkeästi puolueessaan, vaikka mikä olisi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En minäkään loikkaukseen usko, kerroin vain mitä ajatuksia minun päähäni vastaavassa tilanteessa varmaan tulisi.

Uskon oikeasti, että hän olisi ollut hyödyllisempi henkilö esimerkiksi pankkivaltuuskunnassa kuin nimitetyt Antti Rinne tai Piia Viitanen. Noviisejahan he näissä asioissa Urpilaiseen nähden ovat.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Minä taas uskon, ihan jälkien perusteella, että Urpilainen olisi hyödyllisempi henkilö vaikka varhaiseläkkeellä kuin missään, missä hän pääsisi tekemään jotain.

Jouni Nordman

Voi olla Vartiaisen tavalla Kokoomuksen siirtyminen, jossa veikkaan jopa ministerin salkku irtoavat, sillä Stubilla on senverran pelisilmää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jos olisin Urpilainen, voisin alkaa miettimään ääntenkerääjän roolia jossain muussa puolueessa. Ottajia varmaan olisi."

Mutta eikös puoluevalinta aina ole syytä tehdä ideologiselta pohjalta? Vai meinaatko, että Urpilaisella ja muilla poliitikoilla ei olisi muuta motivaatiota toiminnassaan kuin henkiökohtainen karriääri, saavuttaa sen sitten kuinka hyvänsä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Urpilainen lienee aikanaan tehnyt puoluevalintansa ideologiselta pojalta, tai sitten vain isän perintönä. Tämän päivän SDP:n ideologia näyttää muuttuneen sellaiseksi että siinä ei Urpilaiselle sijaa ole muuta kuin ääntenkerääjänä ja napinpainajana.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Onko SDP:llä edes selvää ideologiaa enää? Ainakin tuntuu melko pakoillaan polkevalta puolueelta, joka ei pysty uudistumaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #10

Itse asiassa Rinteen johdolla näyttää SDP:n liike jopa enemmän takaperoiselta kuin paikallaan pysyvältä. Urpilainen vei mielestäni puoluetta maltillisesti modernimpaan suuntaan, mutta vanhoilliset pajavasaramiehet iskivät puoluekokouksessa niukan voiton.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Vasemmisto on sirpaloitonut kuten Neuvostojoukot Raatteen tiellä, on SDP, vasemmistoliitto ja monta kommunistista puoluetta.
Eikö kuopattu SKDL kannattaisi puhaltaa henkiin johon nämä puolueet kuuluisivat järjestöjäseninä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #39

Aimo, sen aika saattaa tulla joskus mutta tuskin ennen kuin köyhien lukumäärä on kahden miljoonan luokkaa. Nyt ollaan nippa nappa puolivälissä siitä. Köyhien ja pienituloisten määrähän ei ainakaan nykykapitalismin mallilla tule koskaan vähenemään.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On kyllä tämä varsin pitkälle pääseen politiikon (montaa mieltä voi olla, kuinka hyvin hän on tehtävänsä tehnyt) eristäminen varsin tyhmää. Tällä SDP pidemmän päälle vain aiheuttaa lisää sisäistä kitkaa ja potentiaaliset äänestäjät eivät äänestä puoluetta, jolloin kannatus vain laskee. Toki kaikissa puolueissa on sisäisiä riitoja silloin tällöin, mutta SDP:ssä tilanne on jo melkein sisällissodan asteella.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jutta Urpilaisen isäkin oli SDP:n kansanedustaja, joten puolueen vaihto tuskin tulee harkintaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Urpilainen

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllähän äänestäjien tuella Urpilainen saa leivän pöytään SDP:n rivikansanedustajanakin ja vieläpä suhteellisen helpolla. Minusta tässä kuitenkin hukataan päätöksenteossa hyödyllistä osaamista.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Olisikohan Urpilaisen eristämisen syynä toimiminen valtiovarainministerinä 2011-2014. Ilmeisesti politiikka jota harjoitti oli liian oikeistolaista suurimmalle osalle demareita, harjoitettu politiikka näkyy SDP:n nykyisenä kannatuksena.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En oikein usko, että siitä on kysymys. Kaikki he ovat ihmisiä ja ihmisten välille tuppaa tulemaan sympatioita tai antipatioita. Ja julkisuuteenhan ei suoraan koskaan viestitetä yksityiskohtaisin esimerkein kuinka tulehtuneet suhteet saattavat olla ja mistä syistä tulehtuminen johtuu. Joskus taustalla saattaa olla jotain paljon ymmärrettävämmän dramaattista kuin uumoillaankaan.

Tietysti tuota "tulosvastuuta" voidaan käyttää julkisena keppihevosena, mutta tokihan myös Rinne ehti ennen vaaleja jo ajaa itsensä sisään suuren yleisön tietoisuuteen puheenjohtajana eikä se vaalitulos ainakaan paremmaksi siitä muuttunut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Varmaan ministerinä olemisella oli joku rooli tapahtuneessa, mutta luulisi silmien aukenevan kun katsoo mitä nykyhallitus ja valtiovarainministeriö ovat tekemässä. Nyt ollaan viemässä jo alle tonnin eläkeläisiltäkin. Siihen ei sentään Urpilaisen kaudella menty vaikka leikkauksia tehtiinkin.

Matias Härkönen

Jos Urpilainen harjoitti "oikeistolaista" politiikkaa, niin olen hyvin huolissani tämän maan tilanteesta... Eihän täällä edes kaikkein oikeistolaisimmat harjoita oikeistopolitiikkaa.

Keijo Räävi

On vain ajan kysymys kun SDP hajoaa.

Jutan kannattaa perustaa uusi puolue ja jättää Rinne ay-mafian kanssa marginaaliin.

Jutan johtamalla puolueella olisi mahtava vetovoima.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jutalla olisi varmaan kysyntää, mutta näillä puolueiden hajoamisveikkauksilla näyttää olevan melko huono toteutumisprosentti.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Aika harvinaista tuo puolueiden repeäminen eri puolueiksi taitaa olla. Ja vieläkin harvinaisempaa on, että emäpuolueesta irtauttunut puolue olisi kovin menestyksekäs. Onhan toki sitäkin tapahtunut, mutta aika harvinaista kuitenkin. Enkä oikein itsekään usko, että SDP:stä irtauttuisi uusi puolue.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #30

Äänestäjistä on jo suuri osa hajaantunut ja kehitys jatkuu mikäli ryhdistäytymistä ei tapahdu. Sama koskee myös Vasemmistoliittoa, vaikkakin aleneva kannatuskehitys on ollut paljon hitaampaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Missä on Rinteen Urpilaiselle luvatut merkittävät asemat puolueen hierarkiassa? Vasemmistolainen kun valehtelee, oikeistolainen ei viitsi enää tivata "meriselityksiä" puupäiltä. Turhaahan se olisikin. auringonlaskupuolueella ei ole merkitystä, aika on ajanut ohi lopullisesti. TUurelta hyvä blogi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että lupaukset tehtävistä puoluehierarkiassa olivat vain hätäpäiten tehty heitto Urpilaisen kannattajien sielujen rauhoittamiseksi.

Minkään puolueen tulevaisuudesta on useamman vaalikauden aikajaksolla paha sanoa mitään, koska siihen vaikuttaa paljon myös se mitä muut puolueet vallallaan tekevät.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Koskaan en ole demareita sympannut. Jutta sitä vastoin on aina ollut minun suosikkidemari. Sääli- ja sympatiapisteet täältä Jutalle, mutta demarit saa minun puolestani kokea luonnollisen poistuman eläkeläisäänestäjiensä mukana.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ehkä Urpilainen oli ministeriaikanaan liian kiireinen puheenjohtaja ja kenttä jäi hänen kannaltaan hoitamatta ja siten otolliseen tilaan palatsivallankumouksen värkkääjille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmeisesti kyse on puolueen sisällä vallitsevasta kahdesta päälinjasta: ammattiyhdistysäijät ja virkanaiset. Kun puolueen kannatus ei kehittynyt suotuisasti Jutan aikana, niin kilpaileva linja sai jyrättyä itsensä valtaan. Henkilökohtaisesti en diggaa oikein kumpaakaan linjaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #22

Eipä Rinteen valinta mitään auttanut, kun helpoimmin höplästä vedettävät äijäporukat äänestivät kuitenkin lähinnä Perussuomalaisia.

Minusta Urpilainen kasvoi tehtäviinsä nopeasti, ja kun yksittäiset politiikkaan kuuluvat erimielisyydet jätetään pois niin mieluummin kuuntelisin Urpilaisen loogista ajatuksenjuoksua kuin Rinteen harhailevia selityksiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Demarien linjajako ammattiyhdistysäijiin ja virkanaisiin ei ole vieras jako muissakaan maissa. Esimerkiksi Ruotsissa kammettiin Mona Sahlin pois vallankahvasta suurin piirtein samalla tavalla Göran Perssonin toimesta 90-luvulla. Mona Sahlinista olisi tullut Ruotsin ensimmäinen naispääministeri kautta aikojen, mutta sellaista ei siellä ole ollut vieläkään - tuossa "feministien" luvatussa valtakunnassa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #25

Eikös Sahlin touhunnut hieman omiaan valtion luottokortilla?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Hän käytti valtion luottokorttia vastoin ohjeistusta privaattiostoksiin ja maksoi ne sitten tililtään myöhemmin valtionkonttorille takaisin. Kertoi syyksi sen, ettei hänellä juuri sillon ollut omaa korttia mukanaan. Ei kuitenkaan pyrkinyt salaamaan ostoksiaan tai hyötymään rahallisesti.

Tällainen on yksi helppo nakki käyttää syyksi syrjäyttämiseen. Vähän kuin tuppeen sahattu lautakasa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

KORPORAATIO-RINNE ja JUTTA URPILAINEN

Pohjoismaista mallia, jossa valtiovalta sekä työntekijät ja työnantajat tekevät laajoja tulopoliittisia sopimuksia, kutsutaan korporatiiviseksi toimintatavaksi.

Korporaatiolle on tyypillistä, että työntekijän yksilölliset taidot ja kyvyt pyritään hukuttamaan organisaation "harmaaseen massaan".

Korporaatiolle on tyypillistä myös se, että kullakin on selkeä ja määrätty ”sovelias” paikka organisaatiossa, mutta yksilöllinen asioiden eteenpäinvieminen koetaan uhkana.

Juttalle ei ollut ”soveliasta” antaa SDP-eduskuntaryhmyrin paikkaa , eikä paikkaa pankkivaltuustossa (demarien pätevimpänä!). Siihen ”istutettiin” Rinne itse ja Pia Viitanen.

SDP:n korporatiivisia tyyppejä ovat myös ”pimeiden puoluevirtausten” Eero Heinäluoma ja hänen oppipoikansa Antti Lindtman.

Yhteistä näille korporatiivisen taustan omaaville puoluepelureille on Jutta Urpilaisen siirtäminen sivuraiteelle, ilman paluutikettiä.

Jutta on pysäytettävä, hänen pätevyytensä on punainen vaate korporaatio kähmyille. Juttan ”kuningatar-tie” voisi johtaa jopa Suomen Tasavallan toiseksi naispuoliseksi presidentiksi!

Eihän se korporatiivisen taustan omaaville politrukeille sovi!

Täällä hieman lisää Rinteen ja Juttan keskinäisestä ”luottamuksesta”.

http://www.tapionajatukset.com/125

PS. Uudessa suomenkielessä ei saa hävittää konsonantteja. Siksi kirjoitin ”Juttan” ja esim. Antin tapauksessa pitäisi kirjoittaa ”Anttin”. Eihän esim. Ville-nimisellä kirjoiteta ”Vilen”!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Saattaa olla, että nämä korporatiivitaustaiset ajattelevat vain toiminnallaan turvaavansa oman toimeentulonsa eläkepäiville asti. Mielestäni yleispuolueessa ei yhden koplan valtaklikki ole hyvä asia.

Mainitsit presidentinvaalit. Niidenkin valmistelu saattaa olla jo alkutekijöissään eri puolueissa. Näillä päätelmillä demareiden ehdokas olisi todennäköisesti Eero Heinäluoma, koska ketään muuta edes jotenkin uskottavaa aktiivipoliitikkoa (Urpilaisen lisäksi) on vaikea löytää.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

AY täydentää oman johtonsa vain demareista ja SDP valitsee päättäjänsä ay-listoilta. Ihmettelen saako työntekijät tuollaisilla rajauksilla parhaat voimat edustamaan itseään.

Puolueet tarvitsevat kansalaisten tuen pärjätäkseen. Ay-vetoisella johtajuudella ja sille alisteisella politiikallako äänestäjien luottamus lunastetaan ja äänestäjien edut tulevat täytetyksi.

Mielestäni tuo parisuhde on kummankin piirin vahingoksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yhteisvaluutassa on tehtävä "kipeitä päätöksiä", ja tällainen touhu ei oikein sovi demareita kannattavien pirtaan: suosio laski vaaleista toiseen.

Ei se Jutan vika sinällään ole. Mutta Jutalta puuttui se rohkeus ottaa ero yhteisvaluutasta.

Se on toki myönnettävä, että sama rohkeus puuttuu monelta muultakin päättäjältä.

---

Mihin puolueeseen Jutta voisi liittyä? Siis mihin? Keskustaanko? Vai Vartiaisen vanavedessä suoraan kokoomukseen?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kokkolalaiselle myös Rkp olisi järkeenkäypä vaihtoehto.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"vieläpä edustaminen Bilderberg-ryhmän kokouksessa kuuluu ansiolistalle. "

Ansiolistalle? Bilderberg-ryhmä on sellainen salainen hyvä-veli kerho etten sitä ansioksi katso.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Katson tämän ansioksi siinä mielessä, että monet sinne kutsua toivovat mutta harvat pääsevät.

Tuula Tervonen

Vois Urpilainen kokeilla välillä lapsen tekoa.Vai viekö politiikka perheen pois.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SDP:n toverit tuntevat Jutan paremmin kuin yksikään meistä.

Tästä tosiasiasta varmasti löytyy pätevä syy Urpilaisen eristämiseen puolueensa ytimestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näin on, ks. kommenttini no.: 13.

Käyttäjän LauriLaitila kuva
Lauri Laitila

Enitenhän tästä episoodista nauttivat hallituspuoleet. Mitä suurempi hajaannus demareissa, sitä heikompi oppositio. Jotenkin tuntuu, että Rinteen lähtölaskenta on alkanut jo joku aika sitten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kaikki riippuu nyt demareista itsestään. Keskustan esimerkki osoittaa, että alhaalle voidaan kannatuksessa vajota mutta sieltä voidaan myös nousta. Tähän pakettiin kuuluvat myös onnistuneet henkilövalinnat.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jutta Urpilainen on aivan sympaattinen ihminen, mutta poliitikkona hän teki kardinaalivirheen eli ryhtyi Kokoomus-vetoisen hallituksen hanslankariksi valtiovarainministerin paikalle. Eihän sellainen sovi ollenkaan sivistyneiden demokratioiden Labour-puolueiden johtajille.

Suosittelin näillä palstoilla useita kertoja jo ennen vuoden 2011 vaaleja blokkivaalikäytäntöä. Mutta Urpilaisen demarit eivät halunneet kuunnella. Tuloksena on tämä kaikkien aikojen katastrofi 2015 vaaleissa.

Demarien olisi hylättävä Urpilaisen-Rinteen linja ja etsittävä aivan uudenlaiset johtajat. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että Timo Harakka ja Sanna Marin olisivat sopivia henkilöitä vetämään Suomessa aivan uudenlaista Labour-blokkia.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ahneuden piru ajaa ay-demarit joka kerta kokoomuksen kelkkaan. Kepulaisten kanssa ei voi harrastaa sulle-mulle -työmarkkinapolitiikkaa valtion piikkiin.

Äänestäjät ovat alkaneet tajuamaan joutuvansa itse rahoittamaan kaikki lehmänkaupat joita korporaatiot heidän edukseen keskenään leipovat.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Kepulaisten kanssa ei voi harrastaa sulle-mulle -työmarkkinapolitiikkaa valtion piikkiin."

Heikki Aukee, olet väärässä. Juurikin kepulaisten kanssa tuota sulle- mulle valtion piikkiin on eniten harrastettu.

Urpilaisen ongelma oli siinä, että hän samastui liikaa kokoomuslaiseen hallitusohjelmaan, eikä pitänyt demareiden hallituksen linjauksista poikkeavia tavoitteita tarpeeksi esillä.

Rinne taas sortui äkäilylinjalle. Sain hetkeksi pientä nostetta. Siihen se myös jäi ja jää. Nykyaikaan sopimattomana, hänen johdollaan puolue ei nouse. Tarvitaan uusi vetäjä. Timo Uotilan esittämien Timo Harakan ja Sanna Marinin joukkoon kuuluu myös Antti Lindman.

Sepä nähdään, onko kenestäkään näistä sittenkään Rinteen haastajaksi. Harakalla on hyviä ajatuksia, mutta kokemusta vähän. Marin on intomielinen vasemmistolainen, mutta onko hänellä sittenkään aitoa kompetenssia. Jotenkin tuntuu tekovireältä. Lindman on ehken liikaa sidoksissa Rinteeseen. Ilman itsenäistä linjanvetoa puhetaidoistaan huolimatta hän ei puheenjohtajaksi nouse. Näillä näkymin veikkaan Harakan puolesta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tätä Jutta Urpilaisen kohtelua ihmettelin omassa blogin avauksessani Aamulehdessä. Osaamatonta, törkeää, kiusaajat liikkeellä korkealla tasolla.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/sd...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Rinne ei ole puoluepoliitikko vaan ay-poliitikko. Siellä voi hankalaksi käyneen toverin laittaa takaisin sorvin ääreen, eikä siitä seuraa sen kummempaa.

Näkyvillä paikoilla valtakunnanpolitiikassa tarvitaan pelisilmää eikä antaa henkilökohtaisille kaunoille valtaa, jos sellaisia on. Pitää myös osata kunnioittaa ihmistä joka on toiminut paljon vastuunalaisemmissa tehtävissä kuin itse on ollut.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Annoin Jutta Urpilaiselle neljä vuotta sitten 5.6.2011 tällaisia evästyksiä. Silloin Kataisen hallitusneuvottelut olivat kertaalleen lässähtäneet kasaan. Jutta Urpilaisella oli tuhannen taalan paikka ryhtyä vetämään hallitusneuvotteluja aivan uuteen suuntaan. Näin kirjoitin:

Olisi aika työntää Kokoomus vaihteeksi oppositioon ja ryhtyä korjaamaan kokoomuslaisen talous- ja sosiaalipolitiikan tuottamia vakavia vaurioita, kansan taloudellista kahtiajakoa, eräänlaista luokkayhteiskunnan paluuta.

Jo ennen vaaleja SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden olisi pitänyt liittoutua eräänlaiseksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden koalitioksi, joka olisi voittanut ”pääministerivaalin”. Hallitusneuvottelut olisi siten voitu aloittaa demarien johdolla.

Tällaiseen hallitukseen olisi voitu vaalien jälkeen houkutella Perussuomalaiset, jotka ovat kovia kokeneiden ja väärin kohdeltujen kansalaisten eräänlainen protesti- etten sanoisi proletaaripuolue. Yhteistyössä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden koalition kanssa perussuomalaisista voitaisiin ennen pitkää karsia typerät rasistiset rönsyt.

Todennäköisesti Keskustallakin olisi lopulta kiinnostusta osallistua tällaiseen hallituskoalitioon. Epäilemättä myös RKP olisi valmis tällaiseen hallitukseen. Näin rahapiirit saisivat pienen vaikutuskanavan uuteenkin hallitukseen.

Lohdullista on, ettei peliä ole vieläkään menetetty. Nyt vaalien jälkeenkään ei nimittäin ole liian myöhäistä koota tällaista sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallituskoalitiota. Sillä olisi kansan enemmistön vankka tuki.

Puolueiden vaikuttajat, ponkaiskaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallitus liikkeelle!

Oli suuri virhe, että Urpilainen suostui lopulta kuitenkin Kokoomus-vetoisen hallituksen valtiovarainministeriksi. Siitä johtuu Sdp:n nykyinen kannatuskatastrofi.

Siitä huolimatta olen samaa mieltä, että Rinne on kohdellut Urpilaista lievästi sanottuna epäasiallisesti. Rinteen olisi pitänyt heti riuhtaista Sdp irti hallituksesta ja ryhtyä etsimään uudenlaista Labour-hallitusblokkia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei ollut Soinin kouluttama vielä vuoden 2011 vaalien jälkeen, eikä oikein ymmärtänyt että Johtajaa kuuluu tukea ministeriksi kaikissa oloissa riippumatta siitä mitä vaalikentillä on luvattu. Siksi PS ei varmaankaan olisi ollut houkuteltavissa hallitukseen Soinin haluista huolimatta. Nyt on neljän vuoden koulutus takana tulos nähtävillä.

Olen samaa mieltä siitä, että kiinnipitäminen tavasta jossa pääministerin tulee aina olla suurimmasta puolueesta oli virhe. Urpilainenkaan ei halunnut tehdä poikkeusta tuohon asiaan vaikka mahdollisuus kannettiin eteen tarjottimella. Mutta tuo kaikki on ollutta ja mennyttä, nyt pitää yrittää vain selvitä eteenpäin tästä tilanteesta mihin on jouduttu.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

On oikeastaan turhaa keskustella Rinteen ja Urpilaisen henkilösuhteista. Se on pikku juttu Sdp:n katastrofaalisessa tilanteessa. Kummankin olisi syytä astua sivummalle ja antaa Sdp:ssä tilaa aivan uudenlaisille voimille ja toisenlaiselle politiikalle. Suomeen tarvittaisiin Labour-blokki sivistyneiden demokratioiden tapaan.

Kun katson nykyisiä demarikansanedustajia, toiveeni kiinnittyvät sellaisiin uudenlaisiin kansanedustajiin kuin Timo Harakka ja Sanna Marin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Timo

Sanna erittäin fiksuna on Rinteen mallin takana, Harakasta mysös fiksuna voisi odottaa jotakin.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Se johtuu Rinteen ja Urpilaisen välisestä kilpailusta. Juntti-Rinne pelkää Urpilaista, ja aihetta onkin.

Tuskin Urpilainen jää politiikassa ihan sivuun, eli kyllä hänestä kuullaan vielä korkeammallakin tasolla kuin kansanedustajana - uskoisin.

Niinhän se Keskustan Väyrynenkin tulee aina takaisin, sitkeästi roikkuu kiinni kuin punkki.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Saattaa toki olla, että Urpilainen odottaa sopivaa tilaisuutta ja toimii sitten omilla ehdoillaan kun sen aika on. Poliittisten pelien konkari-isä taustalla saattaa olla monessa mielessä avuksi.

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Urpilainen on sukunsa neljännen sukupolven demarikansanedustaja ketjussa, joka on loikannut vain yhden sukupolven yli Suomen itsenäisyyden aikana. Ehdotuksesi on lienee sama, kun Kennedyn suvun edustajalle ehdotettaisiin hakemista Republikaani-puolueen jäsenyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset