Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Punaiset ja valkoiset

Vuoden 1918 kahinoissa otettiin myös vankeja ja perustettiin vankileirejä. Kun vangituksi joutuu, niin tietysti omaiset haluavat omansa ulos tavalla tai toisella. Seuraavassa esimerkki siitä mitä on voinut tapahtua. Tämä käy hyvin politiikan perusopista. Tämän viestin kun ymmärtää niin siitä lähtien ei tarvitse kuin soveltaa.

Valkoisten vankileirille oli joutunut myös Aaretti, ammattitaitoinen viilari joka oli suivaantuneena patruunalta  saamaansa kohteluun lähtenyt pyssyn kera ulkoilemaan. Kotona Aaretin vaimo leipoi ohraleivän, jonka sisälle hän kätki kaksi viilaa paperiin käärittynä. Paperissa oli viesti: Lähetän sinulle tässä nämä kaksi viilaa koska olet aina sanonut että porvarien viilat ovat niin huonoja että kun vähän aikaa hinkkaa ne ovat aivan sileitä.

Punaisten vankileirillä oli puolestaan saman patruunan työnjohtaja jolle myös leivottiin kotona vehnäleipä leirille lähetettäväksi. Leipään piilotettiin kuitenkin vain yksi viila ja saatesanat kuuluivat: Lähetän sinulle tässä yhden viilan, koska patruuna sanoi että punaisten käyttämä piikkilanka on niin huonoa että yksi viila riittää. Torpparit ovat kuulemma hankkineet langan patruunan kaupasta joten tieto on varma.

Siitä vain velanmaksuun ja hyvinvointivaltion uudelleenrakentamiseen huonoilla viiloilla ja  heikkolaatuisilla piikkilangoilla. Tai vaihtoehtoisesti laadunparannustalkoisiin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tässä yhteydessä laadunparannus tarkoittaa korostetusti tulevaa eduskuntaa ja hallitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset