Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Daavid ja Goljat

 Pellon kunta on käynyt tuimaan taistoon Ruotsin kanssa yhteistyönä jo pitkään toteutetun lääkäripäivystyksen puolesta. Aluehallintovirasto on asettanut uhkasakon toiminnan lopettamiseksi, mutta Pellon päättäjät ovat yhtenä miehenä ja naisena järjestelmän jatkamisen takana. Koko jupakan syy ei lopulta ole kummoinenkaan: Päivystyskumppani Övertorneån viidestä lääkäristä yksi ei osaa suomea. Vain hänen päivystysvuorollaan voisi tulkkausapu olla tarpeen, jota löytyy muusta hoitohenkilökunnasta.

Odotan jatkoa mielenkiinnolla, koska vuosikymmeniä jatkuneen toimivan järjestelmän purkaminen Suomen valtiota edustavan Aluehallintoviraston toimesta olisi eräänlainen kukkanen maamme viimeaikojen suuriin päätöksiin kykenemättömän Sote-sekoilun huipulle. Kiusataan pientä kuntaa käytännössä merkityksettömällä asialla että tulee jotakin tehtyä kun ei muutakaan osata.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194969291345/artikkeli/pello_pitaa_lapin_avin_toimintaa_perustuslain_vastaisena_ja_uhkasakkoa_laittomana.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Aluehallintovorasto toiminee kuitenkin Suomen lakien mukaisesti?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lait vaikuttavat olevan joustavia puoleen ja toiseen. Avi toteuttaa sosiaali- ja terveysministeriön tuella omaa näkemystään. Nähtävästi viranomaisten mielestä sairaiden ihmisten kiusaaminen kaksi kertaa pidemmällä matkalla päivystykseen on lain vaatimaa hyvää huolenpitoa kansalaisista.

Kannattaa muistaa, että tajuttomat potilaat eivät kommunikoi millään kielellä ja jokainen lisäminuutti voi olla kohtalokas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset