Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kokoomusnuoret ja keinoäly

Kokoomus on pian kolme vuosikymmentä putkeen saanut olla niissä vallan kammareissa joissa poliittisia virkanimityksiä jaellaan. Aina ajan tasalla olevat kokoomusnuoret ovat nyt tulleet siihen tulokseen, että nimitetyt virkamiehet olisi tarpeen korvata keinoälyllä, koska tulokset ovat mitä ovat.

Sanonta kuuluu, että lasten ja imeväisten suusta kuulee totuuden. Kokoomusnuoret edustavat puolueessaan mitä ilmeisimmin tätä osastoa. Uusia ja virkistäviä ajatuksia tarvitaan ja sen vaatimuksen tämä kokoomusnuorten esitys täyttää kristallinkirkkaasti, jollei peräti supernovana taivaallisella tikkataululla.

Jäljelle jääkin enää vain muutama pieni kysymys ratkaistavaksi. Rakennetaanko keinoäly kokoomuksen puolueohjelmaa seuraillen vai Alexander Stubbin ja monen muun kokoomuslaisen kauhuksi kaikki vaihtoehdot huomioivaksi konsensusälyksi?  Siinä lienee yksi tulevaisuuden poliittisista kiistanaiheista. Älylobbarit herätkää!

http://yle.fi/uutiset/kokoomusnuoret_virkamiehia_korvattava_keinoalylla/...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

"Kokoomusnuorten tulevaisuus- ja tavoiteohjelmassa vaaditaan, että virkamiehiä korvataan keinoälyllä suurien tietomäärien käsittelyä vaativissa tehtävissä.

Hyvinvointiakin voisi kokoomusnuorten mukaan parantaa keinoälyn avulla. Järjestön tavoiteohjelmassa vaaditaan, että keinoäly otetaan käyttöön julkisella sektorilla avustamaan lääkäreitä ja sairaanhoitajia syöpien ja sairauksien tunnustamisessa. Myös etäterveydenhuollossa ja asiakaspalvelussa olisi kokoomusnuorten mielessä käyttöä keinoälylle."

Missä vuosikymmenellä nuo nuoret elävät? Suuria tietomääriä on alettu käsitellä lasku/tietokoneilla jo ainakin 1950-luvulta lähtien. Niitä ei tosiaankaan lasketa enää helmitauluilla tai laskutikuilla. Ja virkamiehiä siinä prosessissa on varmasti tarvittu entistä vähemmän.

Keinoälyä varmaankin on käytetty jo pitkään myös sairauksien tunnistamisessa ja asiakaspalvelussa, mutta miksi vaativat tätä vain julkiselta sektorilta?

Esa Niemi

Keinoäly mahdollistaa pidemmälle menemisen, mutta käyttöönottoa on jarruteltu eikä potentiaalia käytetä tehokkaasti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"...mutta miksi vaativat tätä vain julkiselta sektorilta?"

Ehkä kokoomusnuoret järkeilevät, että yksityissektorilla kokoomuslainen porvarijärki on ihmisten toimesta jo käytössä kaikessa ankaruudessaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset