Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Euron muovisankot kelpaavat, ruuan hinnanalennus ei

Suomalainen on vallan erikoinen jukuripää kun niikseen tulee. Hän saattaa jonottaa tuntikausia saadakseen muovisankon eurolla ja on sen saatuaan kuin lottovoittaja ikään. Sitten kun yksi kaupparyhmittymä, tässä tapauksessa S-ketju ilmoittaa satojen ruokatuotteiden hinnanalennuksista niin heti löytyy äänekäs joukko jonka mielestä on tehty kauhea vääryys.

Ketä tässä tilanteessa sitten eniten kismittää? Ensimmäisenä tulee mieleen Keskon osakkeenomistajat. Heillä jos kenellä on syytä halveerata kilpailevan liikkeen menettelyä. Lähtö hintakilpailuun mukaan on enemmän tai vähemmän pakon sanelemaa, ja kun uutiset eivät Keskon tuloskunnosta ole kovin hyviä niin tämä kiristää tilannetta entisestään. 

Moittijoille löytyy aina aiheita. Yksi on median kautta S-ketjulle tullut julkisuus. Viestintä ja markkinointi ovat kaupan ydinalueita ja ne tulee hallita myös hallinnossa kuin myös ammattilaisten tavallisen kuluttajan kukkaron ohentamiseksi suunnitelluissa tarjouksissa. Olisi todella kummallista, jos tämän suuruusluokan asia vaiettaisiin median taholta kuoliaaksi.

Valitukset hintojen alentamisesta tulevat varmasti jatkumaan ja niitä tulee riittämään pitkäksi aikaa.  On selvää, että vaikka alennusten piiriin kuuluu satoja tuotteita, niin aina löytyy niitä joiden haluamia merkkituotteita alennus ei koske. Juuri tällaisiin asioihin tulevat todennäköisesti kilpailevien ketjujen trollit sosiaalisessa mediassa iskemään.

Lopullisista yhteiskunnallisista vaikutuksista on tässä vaiheessa paha sanoa mitään. Ruuan hinnan aleneminen saattaa toki antaa leikkauslistojen laatijoille enemmän mahdollisuuksia saksia myös pienituloisimpien etuuksia, koska sitä voi perustella ruuan hinnan alenemisella. Silloin kaupan kädenojennus kuluttajille menisi poliitikkojen päätöksellä parempiosaisten pussiin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Onko nyt tulossa Moskovan trollien lisäksi myös Keskon trollit?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minun mielestäni täällä netissä on monen tahon väkeä trollaamassa. Väärään aikaan, väärin tehty jne. Plussakorttilaiset eivät varmaan ole se pienin joukko.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minkähän siivut keskusliikkeet kuppaavat tuottajalta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sehän tässä eniten huolestuttaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toivottavasti se siivu on jo kupattu, samoin kuin kauppojen omat tehostustoimet väen vähennyksineen. Säästöt ensin, hintojen alennukset sitten. Toivottavasti näin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tuure hyvä.

Oikea kysymys on; mitkä hinnat laskevat seuraavaksi ja erityisesti, milloin palkkoja lasketaan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos tämä on yleisen deflaatiokehityksen alku, niin silloin markkinakapitalismi tunnustaa ahneuden aiheuttamat virheensä. Loppupeleissä tuskin tavalliselle kansalaiselle juurikaan parempi vaihtoehto kuin ns. Kreikan tie.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itselleni kelpaa myös tuo ruoan hinnanalennus, mutta kritisoisin kuitenkin näitä "jonotetaan euron muoviämpäri"-juttuja, jotka sitten alkavat ihan oikeasti elää kansan suussa totena.
Noissa ämpäreissähän siis oli tuotepaketteja sisällä, joissakin myös ostokortti ko. putiikkiin.
Kyse ei siis ollut siitä ämpäristä, kuten virheellisesti usein kirjoitellaan.
PS en ole ollut jonottamassa ämpäriä, enkä lahjakortteja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos S-ketju ei olisi ilmoittanut ruuan hinnan alentamisesta niin todennäköisesti tänäänkin joku nurisisi täällä että kilpailu ei toimi. Nyt kun tapahtui näyttävä päänavaus niin kauppa jos toinenkin on jo ilmoittanut alennuksista. Joku vain näkee aina hyväksi nurista.

Uutisjuttujen varassa minäkin noissa muovisankojutuissa olen. Muutenkin vältän kaikenlaisia avajaisia ja kampanjoita koska en välitä pystypainista tungoksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset