Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Köyhät hukannut Laura Räty kiersi veroja

Sosialistiseksikin haukuttu holhousvaltio Suomi teettää porvareiden tulonjärjestelijöillä kovasti toitä. Osa työstä on aivan oikeaa ansiotyötä, osa energiasta kuluu tulojen peittelyjärjestelyihin veronmaksun välttämiseksi. Ja holhousvaltion kokoomusjohtoinen hallitus pitää huolen siitä että verotuksen porsaanreijät säilyvät ja voivat hyvin.

Pienituloiset näköpiiristään kadottaneen kokoomuslaisen sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn sivutulot olivat hänelle aivan liian suuri potti verottajan käsiin saattamiseksi. Niinpä tarvittiin järjestelyitä, toki laillisia koska porvareiden veronkiertoa vartenhan kyseiset lait on säädetty ja niitä kynsin hampain hallituksessa kokoomuksenkin voimin puolustettu.

Onko ministeri Rädyn luottamus sitten mennyt? No ei tietenkään, koska ei hän ole sitä toimessaan vielä ehtinyt hankkiakaan. Eikä hanki, sen on jo tämä lyhyt aika osoittanut. Sillä, että hölöttää kuin pääministeri ei luottamusta hankita, jos höpisee asiantuntemattomia tavallisten ihmisten arkea koskettavista asioista.

Verokikkailu voi näyttää kokoomuslaisittain hienolta järjestelyltä, mutta tavan tallaaja nyrpistää nenäänsä. Toivottavasti sosiaali- ja terveysministeri alentuu joskus verosuunnittelujen välissä käymään tutustumassa vaikka leipäjonoon, jotta yhteiskunnallinen näkemys laajentuisi. Saattaa olla että tämä olisi syytä tehdä lähiaikoina, koska ministerinposti ei välttämättä ole kovin pitkä.

http://yle.fi/uutiset/laura_raty_muunsi_sivutyonsa_tuloja_verottomiksi_o...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minua jälkihatuttaa vieläkin, että Vasemmistoliitto ja Demarit ovat olleet "kumileimasimena" tukemassa tällaisia moraaliltaan vähintäänkin kyseenalaisia Kokoomusjohtoisia hallituksia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Oikeassa olet. On todella vahinko, että yhteistoimintahallituksissa joutuu olemaan mukana huonoa talousmoraalia tukevassa päätöksenteossa. Erilaiset veronkiertolait ovat vain normaalia hyvätuloisten porvareiden edunvalvontaa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Mietitään: Suomessa on säädetty laki palkkatulon verotuksesta, ilmiselvästi säädetty koskemaan kaikkia palkkatuloja.
Mutta sitten juristit alkavat muuttaa lain tulkintaa eli oikeuskäytäntöä lain hengen ja tarkoituksen vastaisesti veronkierron hyväksyväksi. Heillä on oma lehmä ojassa, sillä monet lakimiesliittolaiset hyöttyvät itse tästä. Lääkäriliitto on toinen suuri hyötyjä. Molemmissa ollaan aina samalla linjalla, jota ajetaan kokoomuspuolueen kautta ja avulla.
Lähes naurunalaiseksi on jo saatu eduskunta, joka 2011 sääti uuden lain erikseen estämään palkkatulojen muuntamisen pääomatuloksi, mikä laki tuli oikeuskäytännössä välittömästi vesitetyksi.
Usko on minulta mennyt suomalaiseen oikeuskäytäntöön siitä lähtien, kun maassamme alkoi tämän kaltainen pykälävenkoilu ja luopuminen lain hengen ja tarkoituksen kunnioittamisessa oikeuskäytännössä. Tämä osuu samaan aikaan kuun kokoomus pääsi hallitukseen 80-luvun lopulla.
Verottaja ei pysty hoitamaan työtään, koska oikeuslaitoksessa väännetään miltei kaikki oikeusjutut verottajan tappioksi, pykäien sanamuodoilla saivarrellen ja lain hengen jatarkoituksen unohtaen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvin tiivistetty. Laitkin on varmaan jo valmisteltu siitä näkökulmasta, että ne kestävät oikeudessa. Lakeja valmistelevien virkamiesten poliittiset näkemyksetkään eivät siis ole merkityksettömiä. Ilmiselvää mädännäisyyttä hallinnossa.

Minä en yksilönä nosta käsiäni pystyyn. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kovemmin ja sitkeämmin saarnaan tuollaista ketkuilua vastaan. Ihanaa olisi, jos poliittiset voimasuhteet keikahtaisivat niin paljon, että lakeja voitaisiin muuttaa. Tulossa oleva hallintorekisterijärjestelmä synnyttää vielä lisää veronkiertomahdollisuuksia.

Niko Sillanpää

No jaa. Täysi idioottihan tulonsaaja on, jos hän tässä törkeän korkean ansiotuloverotuksen, mukaanlukien taannoin säädetty kateusvero yli 100000€ tuloille, maassa ei siirrä tulojaan pääomaverokannan piiriin tai mahdollisuuksien mukaan kokonaan verotuksen ulkopuolelle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"...tai mahdollisuuksien mukaan kokonaan verotuksen ulkopuolelle."

Tätä ministeri Räty täysin laillisesti juuri noudatti. Tavallisten ihmisten pimeistä töistä kyllä rangaistaan kun ne paljastuvat, mutta tiettyjä omistavan luokan hyvätuloisia ryhmiä varten on veronkiertoa varten omat lait. Niin tyhmä olen että vastustan tuollaista eriarvoisuutta.

Niko Sillanpää

Samat lait koskevat kaikkia ja kaikenlaista yritystoimintaa. Jos ei pysty hankkimaan yhtiölleen sellaista nettovarallisuutta, josta sen 60000€ saa nostettua verovapaasti (tai siis tuplaverottamatta), omapa on häpeä.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #16

Etkä näe siinä mitään ongelmaa, että koko kansan asioita ajava ministeri näkee tämän asian (ja toimii) yhtä nihilistisesti kuin sinä omalta osaltasi?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #17

Eli mikä ongelma sitten mielestäsi on? Sosialismin kannalta pahapaha?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #18

Kyllä. Väärässä hommassa on kokoomusrouva, jos ajaa vain kaltaistesi puolta kaikille yhteisessä yhteiskunnassa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #19

Eli millä tavalla hän on ajanut etuani?

Siinäpähän käyttelet sitä yhtä ääntäsi. Vai vallankumoustako ajattelit?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #20

Ei tässä nyt varmaan mitään vallankumousta, taitaa Räty joutua eroamaan ihan muutenkin.

Sama yksi ääni sinullakin on, so what?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #21

Eroamaan? Niinkuin millä perusteella? Mitää laitonta tai muutakaan moitittavaa hän ei ole tehnyt. Miksi hänen pitäisi välittää teidän sosialistien itkuista? En minäkään välitä. Siinäpähän toistelette retoriikkaanne "heikoimmista" ym. Ei uutta auringon alla.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #23

Välitätkö sinä lääkärinä sosialistien itkuista, kun heitä itkettää? Vai ovatko vain heikompaa ainesta?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

Sosialistinen ajattelu ei taida olla lääketieteellinen, edes psykiatrinen ongelma. Eli enpä taida lääkärinäkään välittää. Ministerin toimessaan Räty on poliitikon, ei lääkärin roolissa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #26

Erityisesti lääketieteelliset eivät tahdo muista, että yhteiskunta on rahoittanut heidän opiskelunsa (joka on muuten kalliimmasta päästä)..

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #28

Mikään "yhteiskunta" ei ole rahoittanut kenenkään koulutusta, vaan nettoveronmaksajat.

Oikeustieteelliseen, lääketieteelliseen jne. pyrkiminen on täysin oman vapaan valinnan piirissä.

Verosuunnittelua tai ei, esim. minä maksan joka vuosi enemmän pelkästään tuloveroa kuin yliopistokoulutukseni hinta diskontattuna nykyarvoon.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #31

Mikä on yliopistokoulutuksen hinta lääketieteellisen puolella? Kurkkasin joutessani verkkoon, mutta lehtitietoihin ei ole aina uskomista. Väittävät, että Helsingissä kustannuksia tulisi 170 000 euroa, Tampereella 80 000. Tiedä sitten, pitääkö kutinsa.

Tämä on käsittääkseni lääketieteen lisensiaatin tutkinnon hintalappu. Tohtoriksi väitteleminen tietysti korottaa näitä kustannuksia. Enin osa lääkäreistä tekee väitöskirjan työn ohessa ja enemmänkin tuottaa samalla tutkimuksellaan lisäarvoa, eli sikäli ei ehkä kannata tarkastella heitä saamapuolella olevina tahoina. Mutta toisaalta, kuten valtiovalta ja SDP meitä aina toisinaan muistuttavat, ei ole mitään syytä, miksi jatko-opiskelu ja väitöksen tekeminen ei _voisi_ olla maksullista. Eli tämä kaiketi korottaisi hintaa.

Diskonttausta en osaa tehdä, koska en tiedä miltä ajanjaksolta hankittua koulutusta pitäisi tarkastella ja matematiikkani on muutenkin pahemmassa ruosteessa kuin Lusitanian hylky.

Mutta näyttää siltä, että pirunmoiset vuositulot, jos aivan kaiken koulutukseensa satsatun julkisen panoksen saa jo vuoden tuloveroilla katettua. Olisin odottanut enemmänkin jotain neljää tai viittä vuotta. Ihmeellistä, mihin sosialismi pystyykään!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #38

Välillä tuntuu kuin olisi joku kilpailu menossa siitä, ettei tarvitse maksaa veroja. Ja jos maksaakin, niin ei ainakaan enempää kuin saa tukia yhteiskunnalta.

Kävin yrittäjäkurssin 1980-luvulla ja kurssilla vieraillut parikymmentä ihmistä työllistäneen firman toimitusjohtaja sanoi, että yrityksen asioita on hoidettu huonosti jos se maksaa yhteiskunnalle enemmän veroja kuin saa siltä tukia.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #38

Sitten on vielä välilliset verot...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #28

Kerros nyt muuten Ilmari, kenelle minä tai vaikka Laura Räty on koulutuksestaan "velkaa"? Tuloluokan alimmalle desiilille Suomessa? Kehitysmaiden köyhille? Miten tämä velka on syntynyt?

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi Vastaus kommenttiin #18

Onko Niko-poju laskenut paljonko hän on hyötynyt yhteiskunnan tarjoamista eduista?
USA:ssa Räty olisi maksanut jo lääkärikoulutuksestaan n. miljoonan. Lisänä kaikki muu koulutus neuvoloista, päiväkodeista peruskouun, yliopistoon jne.

Entä infrasktruktuuri ?

Minua on aina huvittanut venäläisten ihailu siitä, että mm. tiet ovat Suomessa kunnossa jne. Venäjällä kuulemma ei ole, mutta hehän eivät maksa siellä verojakaan, jos ei muuten Italiassa, Kreikassa, Espanjassakaan jne.

Venäjällä, USA:ssa jne. alkaa kulua paljon omaa rahaa, kun pitää linnoittua muurien taakse, jotta ei ryöstettäisi ryöstämällä hankittuja suuria omaisuuksia.
Sitten on tietysti mafia joka voikin hoitaa suojelun. Niin ja lapsille henkilöjohtaiset turvamieet.

PS Nobelisti Stiglitz suosittelee progressiivista verotusta, verojärjestelmän porsaanreikien poistamista jne. Jotta yhteiskunnan varoin voitaisiin kouluttaa kaikki mahdollisuuksien mukaan ja hoitaa terveyttä, jotteivät sairaat hilluisi kaduilla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #63

Riitta, taitaa olla niin että se mitä on yhteiskunnalta saatu ei haluta muistella. Lisäksi saatua halutaan maksaa takaisin mahdollisimman nuukasti.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #16

Ompas ylimielistä kommentointia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #41

Trolli vie keskustelua sivuraiteelle.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #41

Niin Sauli, sinulleko Laura Räty, minä jne. on velkaa?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #50

En ole tietääkseni lainannut Sinulle tai Laura Rädylle, mutta jos tunnet että olet velkaa, niin minulle sitä ei tarvitse maksaa, lahjoita vaikka hyväntekeväisyyteen.

"Samat lait koskevat kaikkia ja kaikenlaista yritystoimintaa. Jos ei pysty hankkimaan yhtiölleen sellaista nettovarallisuutta, josta sen 60000€ saa nostettua verovapaasti (tai siis tuplaverottamatta), omapa on häpeä."

Tuo ja muutama muu kommenttisi sai minulta maininnan ,"ylimielistä kommentointia"

Janne Hilden

"Köyhältä puuttuu paljon, ahneelta kaikki."

- Publilius Syrus

Hannu Töyri

Laura Räty ei sovi ministeriksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Puolueet nostavat yleensä ministereiksi parhaat voimansa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ajattelin mahdollisuutta, että poistettaisiin koko veronkantojärjestelmä. Ainakin tulojen ja omaisuuksien osalta.
Yritykset joita ihmiset pyörittävät omistavassa, johtavassa ja suorittavassa portaassa ,ja ne joille on mahdollista, maksaisivat veronsa oman yhteiskunta moraalikäsityksensä mukaan.
Löytyisikö ihmisistä yhteiskuntakeskeistä ajattelua ja moraalia, niin paljon ettei yhteiskunta liukuisi kaaokseen?
Tai mitä siitä nyt sitten seuraisi?
Tämä kysymys sille suurelle enemmistölle "kansasta", joka ei veroja justiinkaan rakasta, mutta kyllä tietää.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mielenkiintoiseen valoon tulee Rädyn toiminta/sanomiset viime keväältä tapauksessa Ailus/KEVA ...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pian tulivat Rädylle omat sanomiset vastaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen sitä mieltä, että osakeyhtiömuotoisilta osinkoa jakavilta ns. hoitoyrityksiltä pitäisi kieltää yhteiskunnan tuki kaikissa muodossa. Esim. Kela-korvauksia saisi maksaa vain yrityksellä, jotka palautatavat voittonsa omaan toimintaansa ja asiakkaille myönnettäviin alennuksiin.

Näin voisi hyvämaineista ministeriainesta säästyä jopa Kokoomuksen käyttöön. Nyt kokkari ministereissä näyttäisi olevan koulukiusaajia, tappelijoita, varkaita ja veronkiertäjiä!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuollaisen veronkiertojärjestelmän tahallinen ylläpito on täysin moraalitonta.

Kela-korvausten maksaminen yksityisen sektorin palveluista voitaisiin laittaa harkintaan, koska sillä tuetaan näitä keplottelijoita. Ehkä sillä saataisiin aikaan tarvittava lainmuutos niin, että palkkatyöntekijöistä ei tulisi vippaskonsteilla "yrittäjiä".

Niko Sillanpää

Mistäköhän "yhteiskunnan tuesta" tässä nyt puhutaan?

Jos kyse on ALV-vapautuksesta, samapa tuo, jos poistaminen toteutetaan kautta linjan terveydenhuollossa (mikä olisi jo EU:n kilpailulainsäädännönkin puitteissa välttämätöntä).

Jos kyse on KELA-korvauksista, ainoa vaikutus on, että yksityinen terveydenhuolto muodostuu huomattavalle osalle alemmasta keskiluokasta liian kalliiksi.

Lopulta molemmat manööverit kanavoituvat suoraan sekä palveluiden että vakuutusten hintoihin.

Aika erikoinen vaatimus, että osakeyhtiö ei saa jakaa osinkoa osakkailleen. Ajattelitko kollektivisoida nämä yhtiöt?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyse ei ole kollektivisoinnista. Nykyiset terveysfirmat saavat tietenkin jatkaa niin kuin tähänkin asti, mutta verovaroja niihin ei syydettäisi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #29

Ks. ed. viestini osittaisen ALV-vapautuksen ja KELA-korvausten poistamisesta.

Veronmaksajat, vieläpä keskimääräistä selvästi useammin nettoveronmaksajat, nimenomaan käyttävät kyseisiä palveluita. Verorahoihin vetoaminen ei tässä oikein toimi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #30

Nuo ovat kuitenkin lillukan varsia tässä sopassa. Voitontavoittelua ihmisten terveydenhoidolla on hillittävä!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #32

Miksi terveydenhuollon palveluiden tuottaminen ei saisi tuottaa voittoa? Saako esim. elintarvikkeiden myyminen tuottaa voittoa?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #33

Voiton tavoitteleminen terveydenhuollon palveluilla johtaa heikompaan terveydenhuoltoon.
Voitontavoitteluhimossaan esimerkiksi Attendo on välittänyt terveyspiireille epäpäteviä keikkalääkäreitä päivystyksiin.
Hoitajia yritetään haalia jostain Filippiineiltä pienten palkkakulujen toivossa. Ei suomalaista hoitavan ihmisen tarvitse kieltä osata jne.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #35

Jaa. Asiakastyytyväisyyskyselyiden perusteella ihmiset asettavat yksityisen terveydenhuollon julkisen terveydenhuollon yläpuolelle. Eli mihin perustat väitteesi "heikommasta terveydenhuollosta"?

En itsekään erityisesti pidä Jerseyn veroparatiisiin veronsa maksavan Attendon monista menettelyistä.

Kuitenkin väitteesi jonkun epäpätevyydestä ilman mitään näyttöä lähentelee juridisessakin mielessä herjausta.

Mikä on "terveyspiiri"?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #36

Ne potilaat, kellä on yksityisestä terveydenhuollosta varaa maksaa, saattavat olla tyytyväisiä.

Voi että, joudunkohan nyt herjauksesta oikeuteen :)

"Terveyspiiri" on vaikkapa EKSOTE - Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi Vastaus kommenttiin #33

Miksi voitoista ei tarvitsisi maksaa lainmukaisia veroja? Miksi veroparatiiseihin salakuljetettuja varoja tuomittaisi menetetyiksi valtiolle?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Rädyn ja kommentaattori Sillanpään aivopierut vain vahvistavat mielikuvaa siitä, että nyt on korkea aika lakata siivoamasta näiden ylimyksien jälkiä ja lopetettava kaikkien palveluksien myynti heidän vaatimillaan polkuhinnoilla.

Koska tämä ylimielinen asenne on jo pilannut koko Suomen kotimarkkinat ja romahduttaa moraalin muutenkin, katsoin tarpeelliseksi kirjoittaa omassa blogissani auki loiseläjäverkoston holtittoman sikailun peruskaavan.

Koska heillä ei ole mitään häpyä, niin näihin laitetaan lähitulevaisuudessa roti sellaisten taholta, jotka oman jaksamisensa ja terveytensä vaarantaen ovat yrittäneet maksaa puuttuvan osuuden veropottiin.

Se ei ole enää mahdollista, joten pannaan sitten yhteiskunta kokonaan uusiksi. Minulle on aivan sama, minne nämä loiset perseensä hilaavat, mutta oman yhteisöni rakentamaan pesään eivät tule takuulla paskantamaan. Eikä sieltä luovuteta kolikkoakaan näiden rikollisten puuhien jatkamiseen.

Maakunnista löytyy sentään vielä miehiä pistämään nämä veivikaulat ojennukseen. Valitettavasti se jäi 90-luvulla tekemättä ja sen jättämään tyhjiöön on kohdistettu julkisuuden valokeila, missä nämä varjot häpeilemättä voimistelevat.

Hommaa ei hoideta pahalla, vaan jakamalla hyvää harkitusti. Nämä kultsipuppelit saavat pärjätä keskenään, koska ovat siinä niin pirun eteviä. Sääntökirjansa voivat vetää perässään siihen pimeään aukkoon, mistä ovat tulleetkin.

Niko Sillanpää

Kyllä kyllä. Nyt unohdettu kansa nousee Itsenäisyyspuolue etunenässä. Pois pois vanha valta ja sorto. Kärsimysten malja jo kukkurallaan on. Jo lähtee Lapualta taas liike.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Merikratoshan on osa konsernia,"asiakastyytyväisyyskyselyt"???
Attendohan on tehnyt yhteistyötä kyseisen firman kanssa,lastensuojelun eli huostabisneksen tuotto onkin vailla vertaa,kuten myös toimintatavat.

Asiantuntija-arviot käytännössä
• Normaalisti kiinteä hinta (myös tuntiveloitus on mahdollinen), joka pitää
sisällään kaikki tilausvahvistuksessa nimetyt toimet. Näin kunnan menot ovat
ennakoitavissa. Alueen vastaava tekee tapauskohtaisen tarjouksen
neuvottelujen jälkeen.
• Esimerkkejä palvelupaketeista (alv 0, ei sisällä matkakuluja):
» Merikratos vanhemmuuden arvio, 4120 €
» Merikratos erittäin laaja vanhemmuuden arvio, 7500 €
» Merikratos lastensuojelutarpeen arvio, 3200 €
» Merikratos olosuhdeselvitys, 3220 €
» Merikratoksen lastensuojelun asiantuntijan tuntityö 90 €/h
• Asiantuntityöskentelyyn kuuluu yksityiskohtainen ja hyvin dokumentoitu
loppuraportti. Mahdollinen väliraportointi tuntilaskutuksena.
• Moniammatillinen asiantuntijaryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä kunnan
lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kanssa.

http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/pihlaja...

LähetäLähetetty: Tii Hel 04, 2014 11:48 am Viestin aihe: Jääviyksien viidakko

Mielenkiintoinen kirjoitus KU:sta.

http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edoris/edoris....

Kirjoittaja kertoo muun muassa että:

"Merikratos sosiaalipalvelut Oy:n yhtiökokous on 14.2.2011 valinnut yritykselle uuden hallituksen kolmivuotiskaudeksi 2011-2013. Uuteen hallitukseen kuuluvat:

Jari Kesäniemi (hallituksen puheenjohtaja); kunnanjohtaja, Auran kunta
Anne Lindqvist; toimitusjohtaja, Kuntien palvelukeskus KPK THH Oy
Kati Vainio; perhetyöntekijä, Merikratos lastensuojelu Oy
Jussi Merikallio; sosiaali- ja terveysosaston johtaja, Kuntaliitto
Jarmo Karpakka; lääketieteellinen johtaja, Mehiläinen Oy
Juha Koivisto; vastaava lakimies, Paperiliitto
Matti Virtanen; johtaja, Perhehoitokumppanit Suomessa Oy"

Merikratoksella on sitä 'osaamista':
'26.05.2011: Attendo Medone Oy ja Merikratos yhteistyössä

Attendo Medone Oy ja Merikratos sosiaalipalvelut Oy tekevät yhteistyötä paljon mediassakin kevään mittaan esillä olleessa Rääkkylän kunnassa. Merikratos sosiaalipalvelut Oy toimii alihankkijana ja asiantuntijana Attendo Medone Oy:lle ja Rääkkylän kunnalle. [...]"

Oma lukunsa on terveydenhuoltobisnes. Esimerkiksi Tampereen seudulla kasvava Pihlajalinna Oy kertoo mielellään olevansa lääkäriensä oma yritys, vaikka siitä 56,9 % kuuluu Sentica Partners -sijoitusyhtiölle, joka toteaa omistajistaan vain, että he ovat ”pääasiallisesti suomalaisia institutionaalisia sijoittajia sekä eturivin eurooppalaisten rahastojen rahastoja”. Attendo Oy:stä 86 % omistaa IK Investment Partners -sijoitusyhtiö, jonka omistajista ei ota selvää millään (mutta jonka johtajia epäillään törkeästä verovilpistä). Sama koskee Terveystalo Oy:n omistajaa, veroparatiisissa luuraavaa Bridgepoint-sijoitusyhtiöä. Tai Mehiläisen taustalla olevan Ambea AB:n omistavaa Nordic Capitalia.

http://sireeni.kailottaa.fi/tag/pihlajalinna/

Omistajuus suhteet ovat saattaneet taas muuttua näissäkin firmoissa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120351-yliopistova...

Kristillisten puolueesta on myös yksityislekurin nainen,mehiläisen kirjoilla.Mehiläisen omistaa ruotsalainen Ambea AB, jonka puolestaan omistavat ... jonka jälkeen omistajiksi tulivat helmikuussa 2010 Kohlberg Kravis Roberts & Co ja ...
jne.jne.

Niko Sillanpää

Summataanpa tämä keskustelu.

Laura Räty nosti firmasta lain sallimaa jopa selvästi pienemmän määrän kertaverotettua osinkoa. Tämä ei käy kateelliselle sosialistille, koska hän kokee jäävänsä jostain paitsi.

En ole itse koskaan harjoittanut verosuunnittelua juuri kyseisellä tavalla, mutta nyt lähtevät kyllä PRH:een holding-yhtiön perustamispaperit.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Höpö-höpö. Laura Räty ei ole tämän keskustelun ydin, vain aiheuttaja. Tavoitteena pitää olla Rädyn tarjoaman esimerkin mukaisen verokikkailun sallivien lakien alasajo. Näyttää nyt Räty itsekin jälkikäteen hurskastelevan, että "en tekisi sellaista nyt". Höh.

Niko Sillanpää

Teeskenneelkäämme hetki, että Laura Rädyllä ei ole tässä merkitystä (mikä tietenkään ei pidä edes paikkaan)

Korvataan yllä olevassa viestissäni "Laura Räty" "N.N":llä:

"N.N nosti firmasta lain sallimaa jopa selvästi pienemmän määrän kertaverotettua osinkoa. Tämä ei käy kateelliselle sosialistille, koska hän kokee jäävänsä jostain paitsi."

Kateellinen sosialisti kokee siis tässä asetelmassa jäävänsä paitsi jostakin. Jostakin, jonka tuottamiseen hän ei osallistunut millään tavalla, mutta silti kokee, että siitä kuuluu jotain hänelle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #57

Lopetetaan sitten myös miljardien yritystuet, jos jokaisen pitää alkaa omillaan pärjäämään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #58

Tehän niitä telakka-, maatalous- ym. elinkeinotukia kaipailette. Tuki on sitä paitsi usein vain helpotusta kireästä verokohtelusta eikä pääomittamista.

Sinänsä toki veronmaksajana toivoisin, että kyseiset subventiot minimissään tuottavat itsensä takaisin suoraan ja kerrannaisvaikutusten kautta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tuleekin kysymykseen lääkärien etiikka ja moraali.Kytkökset jotka johtavat mielenkiintoisesti toinen toistensa luo näiden firmojen kesken,poliitista päätöksen tekoa myöten..Terveyden-ja sosiaalialan toimintaa ohjaa VOITON tavoittelu,ja TUOTTO.Tärkeä on selvittää millä motivaatioilla on noin tärkeässä perheiden(kin)vanhusten,vammaisten jne.palvelujen tarjoajat ovat liikkeellä.Tietysti kuntapäättäjiä myöten.

Es.Mehiläinen jonka alkutaipaletta tuki SITRA(Suomen itsenäisyyden rahasto,eduskunnan alaisuudessa toimiva)joka sijoittaa KASVUBISNEKSEEN,mehiläinenhän laajensi lastensuojeluun,koska se oli/ja on kasvava,varma bisnes)
Sittemmin se myytiin siis Ruotsalaiselle.
SITRA tukee siis LIIKETOIMINTAA jonka ainoa tarkoitus on tuottaa voittoa,sijoittajilleen ja siksi yhtiöiden ketjuttamisen hoitavat alalle vihkiytyneet ammattilaiset.

"UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 8.2.2012 klo 12:49 | päivitetty 9.6.2012 klo 8:48
Huostaanotoista on tullut kasvubisnes
Suuret kansainväliset hoitoalan toimijat ovat levittäytymässä sijaishuoltoon. Esimerkiksi terveyspalveluita tarjoava Mehiläinen laajentaa toimintaansa sadalla lastensuojelupaikalla tänä ja ensi vuonna. Samaan aikaan pätevistä sosiaalityöntekijöistä on kuntien avohuollossa yhä suurempi pula. Etelä-Suomessa vain noin puolet sosiaalityöntekijöistä täyttää kelpoisuusehdot.
Sosiaalityöntekijöillä onkin huostafirmojen listat apuna perheiden "tukityössä",lainmukaisiakaan tukitoimia siis ei perheille ole tarjolla.Miljardibisnes onkin tullut tärkeämmäksi.

Yksityisten lastenkotien määrä on kymmenessä vuodessa yli kaksinkertaistunut, kerrotaan Ylen TV2:n Silminnäkijä-ohjelmassa.

- Ei ole sattumaa että kansainväliset yritykset tulevat Suomen sijaishuoltomarkkinoille. Nyt on puhuttu jo muutaman vuoden sijaishuoltomarkkinoista. Se kuulostaa pahalta, koska sijaishuolto ja markkinat ovat sanapari, jonka ei pitäisi kuulua yhteen, sanoo lastensuojelun erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen Kuntaliitosta.

Kansainväliset sijoittajat ovat ostamassa pieniä toimijoita pois markkinoilta. Kehitys on samansuuntainen kuin aiemmin terveyspalveluissa"

Ministeri joka on toiminut es.mehiläisessä,lääkärinä(minkä alan?)ja nyt kun se tiedetään,että voiton tavoittelu,on ollut tärkeää,voi miettiä tykönään vaikuttimia JOKAISEN LÄÄKÄRIN KOHDILTA.

Hän on nyt kuitenkin ollut sellaisissa asemissa joissa sos.-ja terveydenhoidon langat ovat olleet hänenkin käsissään.Olisihan se velvollisuus tietää keiden asioita ajaa,ja perheiden sekä muiden jotka tarvitsevat sos-ja terveydenhoidon palveluja.Kyllä se pitää ymmärtää ja tietää kahtia jaetun kansalaisten palkka jne.tasot ja erot.Sekä se,mitä lakeja on ollut hyväksymässä ja hyväksyy.Koskee jokaista näitä ministereistä,jotka näistä asioista päättävät.
Kun sieltä on apulaiskaupunginjohtajaksi päästy,ja edelleen ministerin pallille..No,ihmeellinen on maailma.

2006 alettiin värkkäämään uutta lastensuojelulakia,ja lopputulema olikin huostakertoimeen perustuva valtion apu.Tulos oli nähtävillä 2008 huostaamiset nousivatkin urakalla.Firmojen laitoshoito kustantaa veronmaksajille 100 000 vuodessa ,per.lapsi.

Kannattaa syventyä firmojen taustoihin ja henkilöihin jne.saa kokonaiskuvan,keiden asialla ollaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset