Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Ei niin läski luonnossa

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen on kirjoittanut napakan kolumnin Aamulehteen koskien etenkin naispoliitikkoihin kohdistuvista ulkonäkövaatimuksista sekä heihin kohdistuvista ilkeyksistä.  "Et näytä niin läskiltä luonnossa kuin televisiossa" saattaa olla kohteliaisuudeksi tarkoitettu mutta väliäkö sillä sitten on sanotaanko paljon tai vähän läskiksi.

Nykymaailma näyttää olevan menossa siihen, että ihmisille ei riitä edustajiaan valitessa se mitä pääkopasta löytyy, vaan äänen ratkaisee painoindeksi ja silmää miellyttävä pukeutuminen. Varsinkin viimemainittu asia on saanut lehtien toimittajiakin tekemään juttuja. Jos toimittajan yläpää ei riitä haastamaan poliitikkoa tartutaan helppoon eli pukeutumiseen.

Milloinkahan koemme vaalit, jolloin ehdokkaat alkavat tarjota tietoomme vapaaehtoisesti pituus, paino, rasva ja lihastietonsa sekä painoindeksinsä? Vai sorvataanko asiasta oikein laki? Ei tässä alati hullummaksi menevässä maailmassa koskaan tiedä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194917241559/artikkeli/merja+kyllosen+k...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kauneus on katoavaista, vain läski on ikuista. Kohteliaisuuskin taitaa olla katoavaista, vain ilkeys on ikuista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ari, siinähän se on kiteytettynä. Alkeellistenkin kohteliaisuussääntöjen katoaminen tekee suomalaisista vielä pahempia kuin nyt. Se että ei tervehditä on sentään hienoa verrattuna siihen jos moikataan, että mitä invalidi, läski, luuviulu tms.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen Merjan kanssa sopinut aina samaan hissiin, joten terveisiä vain hänelle, minusta hän on oikein miellyttävä ihminen. Hän on oma itsensä juuri sellaisena, kun on.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Juttelin hänen kanssaan vuoden 2007 vaalikampanjan aikaan ja hän vaikutti ihmiseltä jolla on hymy herkässä, mutta myös vahvat mielipiteet. Ulkoisesta olemuksesta ei jäänyt silloin mitään erityistä mieleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Juuri näin. Hersyvähuumorinen nainen ja ei juuri poikkea suomalaisessa katukuvassa Maija Meikäläisestä.

Jukka Mäkinen

Vauvakin on kiinnostunt varpaistaan vain muutaman kuukaden.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos haukkumisen eli vihapuheen määrällä ja julmuudella mitattaisiin, niin lihavat olisivat ehdottomasti Suomen syrjityin vähemmistö. Niin inhottavaa huutelua ja haukkumista lihavat saavat kokea elämässä ja mm. netin keskustelupalstoilla.

Jos lihavat määriteltäisiin syrjityksi vähemmistöksi, niin siitä tulisi se ongelma, että Timo Soini olisi syrjityn vähemmistön edustaja. Tästä tulisi ongelmia politiikkaan, kun Timo Soini olisi "intersektionaalisesti" kaikkien syrjittyjen vähemmistöjen puolestapuhuja eduskunnassa.

Lihavat eivät heihin kohdistuvasta vihapuheesta ja pilkasta huolimatta syrjityin vähemmistö, sillä heitä ei maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen lailla rakenteellisesti syrjitä työmarkkinoilla. Lihaviin ei kohdistu myöskään summittaista väkivaltaa ja eristävää käyttäytymistä. Koska niin suuri osa ihmisistä sijoittuu ylipainoisten ryhmään, niin ei myöskään synny selkeää jakoa "meihin", normaalipainoisiin, ja "heihin", lihaviin. Lihavia ei myöskään demonisoida rikollisiksi, niin kuin etniset vähemmistöt ja maahanmuuttajat usein demonisoidaan (jopa vähemmistövaltuutetun toimesta). Kokonaisuutena arvioiden ei lihavien siis voida katsoa olevan syrjityin vähemmistöistämme.

Olen kirjoittelemassa lisää bloggauksia tästä lihavien syrjinnästä. Pohjana osaltaan Pekka Himasen kirja "Iso", joka kertoo toisieläjän, Anni Kanton taistelusta lihavien syrjintää vastaan ja mm. kuvitteellista ministeriä vastaan, joka poliittista uraa nostaakseen aloittaa vihakampanjan lihavia ihmisiä vastaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Syrjintäkysymykset ovat aina vaikeita. Joskus lihavan ihmisen syrjintä työelämässä voi olla hänen omaksi parhaakseen.

Runsaasti ylipainoinen työkaverini sai takavuosina sydänkohtauksen kun olimme korjaamassa raskasöljyvoimalan venttiiliä kuumissa olosuhteissa. Lämpötila oli lähellä viittäkymmentä astetta ja teimme 15 minuutin vuoroja.

Kaveri palasi kyllä myöhemmin takaisin töihin, mutta sai tehdä siitä lähtien vain verstashommia. Voidaan sanoa, että aluksi häntä ei syrjitty kun hän sai samanlaisia työtehtäviä kuin muutkin. Mutta syrjittiinkö sitten kun häntä ei enää kelpuutettu kentälle? Minusta ei, vaan työt sopeutettiin hänen terveydentilaansa.

Netin palstat ovat kuin hoitamaton biojäteastia. Hirveä löyhkä ja miljoonittain kiemurtelevia tilasta taistelevia matoja.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Romaanissa Iso puututaan juuri tähän käsitykseen, että lihavuus aiheuttaisi runsaasti terveyshaittoja. Poliittisesti ajateltuna se, että lihavuus aiheuttaa terveyshaittoja olisi syy lihavien erialiseen syrjintään ja erilaiseen kohteluun. Kuitenkin lihavuus sinänsä ei ole mikään suuri terveyshaittojen aiheuttaja, ja työtoverisi sydänkohtauksen syy ei todennäköisesti ollut hänen ylipainonsa.

Vaikka yksilö olisi ylipainonen, niin hänen verenpainettaan, verensokeriaan, veren rasva-arvoja ja verensokeriaan voidaan kaikkia hoitaa erikseen, ja näin ehkäistä sairauksia. Ihminen voi olla terve ja lihava, eikä terveenä pysyminen edellytä laihtumista.

http://ravitsemustiede.hpage.co.in/lihava-mutta-te...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Omakin painoindeksini on melko tarkasti 30, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi aloittaa mitään dieettiä. Pidän toki huolta ettei indeksi nouse.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Eivätkö toisaalta timmissä kunnossa olevat ole aivan erityisen syrjittyjä?

Henkilöön kohdistetut kateustuntemukset seuraamuksineen ovat usein piiloon jääviä juttuja, mutta hinnan niistä joutuu aina maksamaan se, jolle ollaan kateellisia.

Kyllähän käsittääkseni esimerkiksi Alexander Stubb on ainakin aikanaan saanut kuulla, kuinka hän on "sliipattu pelle" tms. Suurin osa kuitenkin lähtökohtaisesta negatiivisuudesta häntä kohtaan, joka liittyy Stubbin kovakuntoisuuteen, on piilevää.

Paheksuntaa ja omaa ärtymystä ilmentäen voidaan sanoa "v*tun läski", mutta ei "v*tun hyväkuntoinen". Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö nimen omaan jonkun hyvässä iskussa kunnon puolesta olo voi oikein hyvin olla isosti ärsyttävää.

Kun meitä opetetaan tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja olemaan suvaitsevaisia, niin implisiittisesti tällaisissa opetuksissa on sisään leivottuna ajatus, jonka mukaan tulee olla suvaitsevaisia erityisesti sellaisia kohtaan, joihin välittömästi liittyy ajatus, että "tällaisten" kanssa emme ehkä halua niin mielellämme olla tekemisissä. Jos jotkut ominaisuudet sen sijaan herättävät samaan aikaan niin ihailua kuin kateuttakin, emme ehkä osaa tunnistaa oman negatiivisen suhtautumisemme korjaamisen tarvetta.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Lihavia ei ehkä solvata, syrjitä tai muutakaan vastaavaa, mutta heille kyllä nauretaan. Esimerkiksi monissa komediasarjoissa ja -elokuvissa lihavalle henkilöhahmolle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja hänen ulkomuodosta, ruokatottumuksista, makumieltymyksistä ynnä muusta väännetään usein hyvinkin paljon vitsiä.

Mainittakoon vaikkapa Homer Simpson. Hän on paitsi tyhmä, kalju ja juoppo, myös erittäin lihava ;-) Eikä sovi unohtaa ikivihreän ja unohtumattoman komediakaksikon Laurel & Hardy lihavampaa osapuolta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen kyllä kuullut että lihavuus on ainakin joskus ollut koulukiusaamisen syy. Aikuistuessa suhtautuminen näyttää onneksi muuttuvan. Lihavista komediallisina hahmoina olen samaa mieltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän tuo Kyllösen ulkoinen olemus lie auttanut häntä poliitikon uralla eteenpäin?

Rehevän työläisnaisen olemus taitaa olla kuitenkin kova sana niin juppiutuneen Vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Äänestäjiltä saatu mandaatti kelpaa kyllä kaikennäköisille. Esimerkiksi Mari Kiviniemen näköinen sai taas herraseuran päätöksellä varsin mukavan viran.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kiviniemi ja Kyllönen kuuluvat samaan poliittiseen klaanin huolimatta ulkonäköön liittyvistä eroistaan! Euronaisia ovat molemmat!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kiviniemi on aika pitkä, ja eri tutkimuksissa on todettu, että johtajiksi valikoituu yleensä keskimääräistä pidempiä ihmisiä.

Ele Alenius oli aikanaan huolissaan siitä, että hän oli ulkoisesti liian lyhyt, ja vaati mm. että lehtikuvaajien piti kuvata hänet aina oikeanlaisesta kulmasta, jossa lyhyys ei tullut esille.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #13

Luin jostain että Adolf Hitler olisi ollut 163 senttiä pitkä. Piilokorot ja kuvakulmavaatimukset kerrotaan olleen hänelläkin.

Myöskään Josef Stalin ei ollut mikään pitkä mies, mutta hänen pituudestaan senteissä minulla ei ole tietoa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Eikä Napoleonkaan ollut kovin pitkä. On historiallinen tosiasia, että lyhyistä miehistä kehittyy kovimmat diktaattorit!

pekka numminen Vastaus kommenttiin #18

Napoleonin lyhyys on mahdollisesti ollut vain panettelua. Hänen lyhyytensä on "yleisesti tiedetty fakta", joka ei taida olla totta.

Lyhyitä valtionjohtajia:

Putin
Sarkozy
Berlusconi

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #23

Suomessa pituus myy. Mauri Pekkarinenkin voisi olla vaikka presidentti, jos hän olisi parikymmentä senttiä pidempi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #18

Hitler oli 173 senttiä pitkä, siis paljon 165 senttistä Stalinia pitempi. Napoleon oli arvioiden mukaan n. 170 senttinen, eli sen aikaisten ranskalaisten keskuudessa normaalimittainen. Fidel Castro on 190 senttinen, Idi Amin oli 193 cm.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #25

Hitler 173 senttiä? Luin jostakin artikkelista taannoin että hän olisi ollut 163-senttinen. Jos ottaa huomioon vähintään viiden sentin piilokorot voisin kuvien perusteella uskoa tuohon mittaan. Eivät kai sentään kaikki sen ajan saksalaiset upseeritkaan olleet yli 180-senttisiä? Vai olisiko upseerivalinnat tehty metrimitalla, kukapa tietää. Tuhotyöt ovat joka tapauksessa samat oli Hitlerin mitta mikä hyvänsä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #26

Hitler mitattiin kun hän pakoili asepalvelusta Itävallan keisarillisessa armeijassa ja joutui siitä syystä pidätetyksi. Hänet todettiin silloin kelvottomaksi sotaväkeen. Myöhemmin hän liittyi kuitenkin Saksan armeijaan vapaaehtoisena.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #28

Kyse saattaa olla yksinkertaisesti painovirheestä. Näitähän sattuu.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #34

Aatu oli ihmiskunnan kannalta painovirhe, mutta mittatiedoista se voi olla kumpi vain ;)

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #25

Meikäläinen on 158cm. Selkeetä hirmuhallitsija-ainesta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #35

Yritin bongata kaulinta kuvasta mutta ei näkynyt :)

Martti Laines

Vain naispoliitikko provosoituu ulkonäkökommentista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuo ei kyllä aivan pidä paikkaansa. Kyllä keskustalaiset miespuoliset kyläpoliitikot ainakin ottivat aikanaan kovasti nokkiinsa kun yksi emäntä nimitti Johannes Virolaista vanhaksi vihnesilmäksi.

Pirjo Jokinen

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/220122/Hallaaho+n...

"Halla-aho närkästyi Aamulehdelle valokuvastaan

KOTIMAA | Turun Sanomat 11.5.2011 20:58 | 0

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) on suuttunut tamperelaiselle Aamulehdelle. Lehden mukaan Halla-aho on hermostunut hänestä julkaistujen arkistokuvien takia. Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen vahvistaa Halla-ahon lähettäneen yhdelle lehden toimittajista sähköpostin, jonka mukaan lehden on turha kysyä hänen kommenttejaan mihinkään asiaan. Viestissä viitattiin valokuvaan, joka julkaistiin Aamulehden verkkosivuilla tiistaina.

– Aamulehti ei tietenkään lakkaa kysymästä Halla-aholta mitään, sanoo Pokkinen STT:lle.

Pokkisen mukaan Halla-ahon tulisi eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana ymmärtää, että tiedotusvälineillä on hänelle kysymyksiä ja että media on kansalaisten palveluksessa.

– Demokratiaan kuuluu avoimuus, Pokkinen huomauttaa.

Halla-ahon närkästyttänyt kuva on otettu vaalipäivän iltana. Pokkinen luonnehtii sitä tavanomaiseksi valokuvaksi, jossa ei ole mitään loukkaavaa.

Halla-aho ei kysyttäessä tarkentanut Aamulehdelle, mikä kuvassa oli vikana. Hän ei kommentoinut asiaa STT:llekään.

– Juu ei ole aikaa, hei hei, Halla-aho vastasi ja sulki puhelimen.

Aiemmin Halla-aho on ollut tyytymätön Aamulehden verkkosivuilla julkaistuun arkistokuvaan, jossa hänellä on yllään villapaita."

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #39

Jussi Halla-aho taisi päästä pienimmällä budjetilla mepiksi. Hän oli kaiketi varma siitä että riittävän monet suomalaiset haluavat hänet ulos maasta niin ettei vaalityöhön kannata ihmeemmin rahojaan tuhlata.

Julkaistujen kuvien syyksi en kuitenkaan Halla-ahon eu-komennusta laittaisi.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Nonni monsieur Piittinen
Nyt minun elokuvallisessa mielessä alkoi pyörimään sekoitus missikisoja ja vaaleja joissa saa äänestää tekstiviestillä ken voittaa vai Barbie

Arvaas onko kiva kun päähän tulee ensin kuva Stubbista uimapukukierroksella bikineissä ja sitten se loppuotos missä lauletaan ken on heistä kaikkein kaunein ja Aleksanteri pIENI hymyilee lavalla

Eiku odotas hei
Tuohan menee jo nyt noin

Juu ei mitään en nähnytkään unta

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä kai vaalit ja mister- sekä missikisat ovat jo sekoittuneet aikoja sitten. Myös senmukaisia valintoja on saatu.

Stubb? Minusta osoitti todella huonoa makua kun hän suu korvia myöten auki olevalla kuvalla varustetulla twittertilillään ilmaisi osanottonsa kuolleiden avustustyöntekijöiden omaisille. Olisi edes siihen viestiin vaihtanut tilanteeseen paremmin sopivan kuvan. Mutta eihän näillä herroilla ole tunneälyä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Burkha ja Niqabi päälle vaan.

Pirjo Jokinen

En ole vasemmistolaisena huomannut mitään eroa kohtelussa kun olin ennen vaihdevuosia laiha ja nyt lihavahko punkero.

Lapsuudessani olin tosi laiha ja pulskahko sisareni sisarkateena lällätti "kaks tikkua ja räkää välissä". Nyt ei olle oltu tekemisissä, mutta irvailis varmaan kun oon läski.

Tänäänkin sain täällä suorastaan veret seisauttavaa tekstiä osakseni, enkä voinut muuta kuin nauraa.

Puoluekanta on väärä.

Tokikin olen itsekin irvaillut ihmisiä ulkoistenkin seikkojen perusteella, joten en lähde heittämään ensimmäistä kiveä, synnitön kun en ole. Kunnialla pitää itse omat kilonsa kantaa tai kuikerluutensa, naurakoot muut, koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Se on pelin henki politiikassa. jos sitä ei opi niin kannattaa liittyä johonkin tapaloukkaantujien lahkoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lapsuus ja murrosikä ovat aikaa jolloin asioita vasta pikkuhiljaa opitaan ja silloin tehdään toisia kohtaan paljon sellaista jota ei aikuisena tulisi mieleenkään tehdä.

Vääriä puoluekantoja ei ole. On vain suvaitsemattomia ja/tai omahyväisiä ihmisiä jotka arvostelevat muita. Silloin kun tekevät sen tosissaan.

Tuskin monikaan täällä keskustelija uhraa ajatustakaan sille miltä hänen tuotoksensa näyttävät kolmannen osapuolen silmissä. Kommentoinnin lopettaminen sopivaan kohtaan ketjua vaikuttaa oman mielipiteen läpimenoon monesti enemmän kuin edelläolevat kymmenet kommentit. Ei tarvitse uskoa :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset