Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Mustamaalaus on tarpeellista

Mustamaalaamiselle on jatkuva tarve. Joka tämän kieltää, ei osaa ajatella nenäänsä pidemmälle. Ilman tehokasta toimintaa tiettyjen menneisyyden asioiden mustaamiseksi saattaisimme täällä Suomessakin elää ankeammissa olosuhteissa kuin tänä päivänä. Tämä koskee erityisesti ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia koskevia kysymyksiä.

En näe pienintäkään syytä olla mollaamatta Hitlerin ajan Saksan tai Stalinin ajan Neuvostoliiton ihmisiin kohdistuneita julmia hallinnollisia toimia ja väkivaltaa. Mainittujen herrojen valtakauden tapahtumien mustamaalaaminen on paikallaan, sukupolvesta toiseen. Tämän päivän mustaaminen koituu tulevien sukupolvien hyväksi, jolleivät ihmiset aivan täysin järkeään kadota.

Katselin televisiosta dokumentin Jesse Owensista, lienee vieläkin nähtävissä Ylen Areenassa. Siinä kävi hyvin ilmi Hitlerin ja natsien halveksunta tummaihoista Owensia kohtaan. Hänen urheilullinen menestyksensä oli karvas pala saksalaisille natseille. Menestyksen jälkeinen paluu USA:n oli paluu entiseen arkeen, koska aviopari Owensilta evättiin pääsy bussiin kuten ennenkin.

Suo siellä, vetelä täällä voi tuon aikakauden mustaihoisten ja juutalaisten ihmisten kohdalla sanoa. Euroopassa vihasivat natsit, amerikoissa syrjivät valkoiset. Vielä 1960-luvulla oli osavaltioita, joissa värillisiä ja valkoisia varten olivat eri bussit. Näitä aikoja kannattaa muistella ja sen ajan elämänmenoa syytä mustamaalata. 

Sotiminen on vieläkin jokapäiväistä eri puolilla maapalloa. Syynä on henkilökohtaisia ja taloudellisia valtapyrkimyksiä sekä jossain määrin uskonnot. Näiden tapahtumien aiheuttajia on myös syytä halveksia, mustamaalata ja tuomita heidän toimensa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia loukkaavina. Sotimiseen tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta ja raukkoja ne jotka näitä osapuolia aseistavat ja muilla tavoin tukevat.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Entäs, jos joku haluaa mustamaalata vasemmistoliittolaisia?

Onhan heidänkin joukossaan vanhoja kommareita ja jopa stalinisteja!

http://pekkavirkki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171775...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos Stalinin toimien ihannoijia löytyy, niin siitä vaan mollaamaan. Mutta henkilötasolla, kiitos. Eivät kaikki saksalaisetkaan olleet juutalaisvihamielisiä natseja, eivätkä kaikki amerikkalaiset rotuerottelijoita.

Aslak Koivuila

Sanoisin, että tässä lähialueella on yksi isäaurinkoinen, jolla on lirvahtana meleko riskisti kusta ottaonteloon, mutta ei nimetä, nottei vene keiku.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tietoisuus mielessä ja sydämessä on jokaiselle se tärkein asia.

Aslak Koivuila

Lähinnä tietoisuus mahdollisimman riippumattomien lähteiden olemassa olosta.
Tulevaisuuden historioitsijoille tulee kelpaamaan naapurista aika vähän.
40-60 v. naapureita olen kädestä pitäen vienyt Edinborugh'in yliopiston ja vastaavien liittoutuneiden historian laitosten nettiarkistoihin, kun huomasin, että oli tullut uskotuks mitä vanhemmat ja isovanhemmat oli uskoneet.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

On totta, että mielelle on ratkaisevaa se mitä meille kerrotan tai jätetään kertomatta, millaisia poliittisia tai taloudellisia lavastuksia meille näytellään jne.

Minua vain ihmetyttää, että synkästä menneisyydestä huolimatta Suomestakin löytyy vielä kannatusta ihmisten luokittelulle vaikkapa kielen, ihonvärin, uskonnon tai sosiaalisen aseman perusteella. Jotkut puhuvat jopa valkoisen rodun ylemmyydestä muihin verrattuna.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #6

Niputat aika sumeasti kaikki "hyvät" nippuun. Minulle rotu, sukupuoli, kieli ovat yhden tekeviä. Mutta esim. lestadiolainen on minulle uskontonsa uhri ja vieras moderneille länsimaisille arvoille.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #7

Niputat sinäkin lestadiolaiset yhteen nippuun, vaikka liikkeen sisällä on eroja oppisuuntien välillä, kuten esimerkiksi vanhalestadiolaiset suurimpana ryhmänä. Tämän syvemmälle tuskin kannattaa tätä asiaa lähteä tässä yhteydessä penkomaan, vaan olkoon se oman blogin aihe joskus jos siltä tuntuu.

Yhteinen ihmiskäsitys kaikkien kesken, mukaanluettuna eri uskonnot ja uskonnottomat henkilöt on kuitenkin hyvä tavoite.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #8

Tietämyyttäni niputin tai muistamattomuutani.

T.P.:
"Yhteinen ihmiskäsitys kaikkien kesken, mukaanluettuna eri uskonnot ja uskonnottomat henkilöt on kuitenkin hyvä tavoite."

Tuohon on helppo yhtyä, ei lisättävää.
Tosin surkealta näyttää, kun yhden uskonnon pienten tulkintaerojen vuoksi teurastetaan vauvoista vanhuksiin (suunit/shiat).
Myös suomalaisille käsittämättömiä rodullisi/heimollisia (sama asia)
käsittämättömiä konflikteja löytyy. Tuttavani oli jutellut Pubissa Tutsi-heimon edustajan kanssa täällä Helsingissä Malmilla. oli raivonnut, että jos jos tuohon tuot Hutun, olkoon vaikka imeväinen hän sen tunnistaa ja leikkaa pään irti seuraamuksista välittämättä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Onko Tuure Piittinen rasisti?

Ei taida olla mutta voisinhan alkaa mustamaalaamaan vasemmistolaisia sanomalla Piittistä joka käänteessä rasistiksi.

En minä niin tietenkään tee, en senkään takia koska sehän olisi törkeä vale,
kunhan ääneen pohdiskelin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minua vain ihmetyttää, että synkästä menneisyydestä huolimatta Suomestakin löytyy vielä kannatusta ihmisten luokittelulle vaikkapa kielen"

Tuo luokittelu kielen perusteella on Suomessa lakisääteistä, tietääkseni sivistysmaissa näitä ei rekisteröidä ja järjestetä erillisiä kouluja ja muita palveluja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset