Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kokoomus ei olekaan se suurin ja kaunein puolue

Verkkouutiset sen kertoo kaikkien kokoomuslaisten harmiksi ja muiden iloksi. Ainakin seuraavaan kyselyyn asti Keskusta on suurin ja kaunein Kokoomuksen ollessa vasta hopeasijalla. Näin on kun kaikkien vaalipiirisekoilujen mukainen paikkatilanne viimeisestä kyselystä lasketaan. Eduskuntavaalien jälkeen on moni kokoomusta kannattanut vaihtanut kesäsaunansa pefletin värin ruiskukansinisestä johonkin muuhun.

Uuden kyselyn mukaan tehdyssä laskelmassa Keskusta saisi kahdeksan lisäpaikkaa nykyiseen verrattuna, Kokoomus menettäisi kolme ja olisi 41 paikallaan kaksi paikkaa Keskustaa pienempi. Perussuomalaiset menettäisivät eduskuntavaaleista kaksi paikkaa, SDP peräti 12. Nousua paikkalukuun tulisi Vasemmistoliitolle neljän paikan verran, sekä Vihreille tulisi jopa seitsemän edustajan lisäys.

Kokoomuslaiset varmaankin pohtivat kesägrilliensä äärellä otsa rypyssä sitä millä humbuugilla ykköspaikalle taas noustaan. Asiallahan ei vielä tietenkään ole mitään varsinaista kiirettä, koska USA:n kansallispäivä on neljäs heinäkuuta ja sen viettoon on satsattava. Ehkä jopa ryhmämatkat amerikoihin on käytössä. Siellä joku voi päästä vaikka kuvaan jonkun republikaanisenaattorin kanssa. Ainakin fotoshoppaamalla jos ei muuten.

Keskustalla sensijaan on kevään politiikan ensimmäinen säilörehusato onnistunut ilmeisen hyvin. Kokoomusvetoinen hallitus on pitänyt ilmaston viileänä, mutta kotimaisella energialla ovat navettojen ja pirttien asukkaat tarjenneet hyvin tutkailla mielipidemittausten tuloksia. Opposition gallup-menestyksen myötä uskotaan syksymmällä tulevaan lämpöaaltoon ja myös muiden satojen onnistumiseen.

Perussuomalaiset vastustavat EU:ta parlamentista käsin entistä suuremmalla painoarvolla ja sosiaalimamuja sekä homoliittoja ei suvaita. Nämä teemat pitävät puolueen kannatuksen likimain entisellä tasollaan. Ehkäpä seuraavaksi puolue voisi ryhtyä ajamaan näkyvästi pakkoruotsin säilyttämistä, jotta puolue saisi hankittua lisäkannatusta ruotsinkielisiltä.

Sosialidemokraatit ovat löytäneet valtakunnan liukkaimman poliittisen liukumäen. Ei ihmekään, kun Kokoomuksen kanssa lähtee hallituksen leikkipaikalle niin sieltä kyllä löytyvät sellaiset rasvaajat että alastulo käy sutjakkaasti. Saman on jo kokenut ainakin Keskusta aikaisemmin, joten perinne jatkuu. Jos nimi on yhtään enne, niin Antti Rinne kokee melkoista vastamäkeä jos mielii puoluettaan kasvattaa. Alaspäin kyllä pääsee helposti.

Vihreät ovat hallituspuolueena melkoisessa myötätuulessa, samoin oppositioon vapaaehtoisesti siirtynyt Vasemmistoliitto. Molemmissa puolueissa on vahva ihmisoikeusaspekti lisättynä korostetusti tasa-arvokysymyksillä. Kovien arvojen nousu yhteiskunnassa näyttää saavan tervetullutta vastavoimaa ja ihmiset osaavat entistä paremmin kanavoida mielipiteensä näihin puolueisiin. Tämä on huomattu myös mualla, niinpä Pride-marssille oli hätääntynyt jo muutamia kokoomuslaisiakin.

Vihreiden osalta ympäristökysymykset ovat painotetusti esillä. Koppakuoriaisten laskijoista Lapissa ei vielä PS-toiveesta huolimatta ainakaan tähän mennessä ole tiedotusvälineissä kerrottu, mutta kesäähän on vielä jäljellä. Marja- ja hillasato näyttää kylmän ja raesateiden vuoksi suurilta alueilta menetetyltä, mutta sekin varmaan sopii vihreille, koska silloin luontoon jää paljon vähemmän kengänjälkiä ja ihmisten ulosteita.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/paikkamaara%20kokoomus%20keskusta-22661

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puoluekannatus mitataan gallupeissa ja paikkamäärän arvioiminen vaalipiireittäin on sitten aivan toinen spekulaatio, joka riippuu niin monista muuttujista, että se voidaan jättää vaali-illan ratkaistavaksi.

Suurimman kannatuksen omaava puolue on tässä vaiheessa "Suomen suurin" puolue ja sen potentiaali saada suurin eduskuntaryhmä on vastaavasti myös suurin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vahinko että Kataisen hallitus heti valtaan tullessaan heitti edellisen hallituksen valmisteleman vaalilakiuudistuksen roskikseen. Se olisi taannut puolueille valtakunnallisen kannatuksen mukaisen määrän paikkoja. Nyt vaalipiirikohtaiset erot saattavat viedä joiltakin puolueilta useitakin paikkoja, ja vastaavasti toiset saavat niitä puoli-ilmaiseksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Vihreät ja vasemmistoliitto on ympäristöasioissa tehnyt niin hallituksessa kuin kuntatasollakin ajoittain hyvää yhteistyötä ympäristön puolesta. On kuitenkin terveellistä välillä muistuttaa, ettei tämä linja ole kaikkien vasemmistoliittolaisten mieleen, vaan että vasemmistoliitosta löytyy jopa perussuomalaisilta kuulostavia näkemyksiä. Kiitos siitä ;)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei kai ympäristöasioissa täysin harmoonista puoluetta olekaan. Esimerkiksi Lapissa työttömyyden vaivaamilla alueilla suhtautuminen luonnonvarojen hyötykäyttöön on puolueeseen katsomatta keskimäärin myönteisempää kuin etelän suojeluintoilijoilla. Työllä ansaittu leipä on makeampaa.

Talousmetsien puuston kasvattaminen mätänemään harmittaa ainakin minua, mutta kaivostoiminnan kohdalla kannatan tiukkoja kriteerejä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Uusi hallitus: kok+kepu+vihr+rkp?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos vaalitulos olisi gallupin mukainen, niin Keskustaa olisi vaikea jättää hallituksen ulkopuolelle. Muut hallituspuolueet ratkeaisivat keskinäisten neuvottelujen = kaupankäynnin tuloksena.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Ei perussuomalaiset tarviste sen kummemmin rantahurreja ko homojakaan, saatte pitää ne aivan vapaasti ja vaikkapa omia ne ihan omaksenne. Voin sanoa työväenaatteen miehelle, että siinä homokiimassa olette unohtaneet vanhukset yksityisiin vanhainkoteihin kitumaan, ei hyvältä näytä.
Tuure unohtaa sen, että Lapista menee 3 kpl kepuleita/koplaajia, 2 kpl työväenpuolue perussuomalaisista, 1 kpl kokkareita ja 1 vasemmisto/viherpiipareita ja sossut uppoaa Ojala-Niemelän johdolla sinne minne ne kuuluvakin. Pahinta sossuissa oli se, että sekaantuivat Kittilän asioihin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kalervo, millainen työväenpuolue se on jonka kansanedustajista puolet äänesti sen puolesta, että työntekijöiden sairausaika voitaisiin vähentää vuosilomasta? Sanottakoon saman tien että puheenjohtaja Timo Soini ei ollut heidän joukossaan. Nimilista on hyvässä tallessa.

Mitä mieltä sinä olet?

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

No virheitä tekee kaikki, onneksi tuo oli vain esitys, ajattelemattomia, mutta niinhän se oli vasuriki päättämässä edustuskuluvähennyksien poistosta, josta aiheutui työttömyyttä joka vaikutti eniten Lappiin.

Ovelasti Arhinmäki luikki pakhoon vastuitansa, kun olette arvostelleet persuja vastuun pakoilusta viime hallitusneuvotteluista, mutta niin Arhinmäkeä halutti päässä mustan audin takapenkile, että köyhä unohtu. Juttelin ennen tätä luikkimista vanhan ja sielä puolueen pääkallopaikalla vaikuttavan miehen kanssa, oli vanhoila tullu mitta täytheen !!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Onneksi hallituspuolueiden rivit pitivät äänestyksessä senverran hyvin, että opposition työväensyöjät eivät saaneet tahtoaan läpi.

Hallitukseenmenosta voisi sanoa, että Soinista ja kumppaneista ei ollut edes yrittämään. Samanlaiset Audit ne heidänkin käytössään olisivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset