Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Lappi ja Suomi valitsi Paavon

Maakuntalehti Lapin Kansa äityi otsikoimaan päivän lehdessä, että "Lappi sai ikoman mepin". Hyvä niin, että Lapistakin on yksi meppi, koska kyse on kuitenkin pinta-alaltaan liki puolesta Suomea. Oikeasti Lappi on aivan liian pieni areena Paavo Väyryselle. Koko Suomen ja ainakin miljoonan ajokilometrin Paavostahan on kyse.

Edellisen kerran kun Paavo lähti Brysselistä kotimaahan tekemään eduskuntavaalikampanjaa, taisi pihvi jäädä pöydälle höyryämään. Se on varmasti tällä välin jo korjattu pois, mutta ei hätää koska Paavo osaa kyllä tilata uuden. Ensi keväänä on sitten taas eduskuntavaalikampanjan vuoro, sillä tuskin kukaan epäilee sitä etteikö Paavo keskustalaisena jonkin vaalipiirin ehdokaslistalle kelpaisi.

Lappilaiset äänestivät Paavoa ylivoimaisesti eniten, yli 13 700 äänen verran. Vasemmiston Merja Kyllönen oli kakkonen runsaan 4100 äänen potilla, muut valtakunnan julkkisehdokkaat jäivät vielä enemmän taakse. Väyrysen jälkeen lappilaisehdokkaiden toiseksi paras oli 25-vuotias Vasemmistoliiton ehdokkaana ollut Juha-Petteri Pasma.

Siellä missä Paavo pärjää menestyy myös Keskusta. Ääniosuus näissä vaaleissa 44 prosentin luokkaa. Seuraavana olivat järjestyksessä Vasemmistoliitto, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Puolueiden suuruusjärjestys poikkeaa siis paljon valtakunnallisesta, mutta erilaiset ovat olosuhteetkin. Lappilaisen kyläelämän puolestapuhuminen eivät ole esimerkiksi Kokoomuksen tai demareiden asialistalla.

Pysyvätkö nyt valitut mepit ylipäätään Brysselissä, vai lähtevätkö sinne ollenkaan? Väyrynen on jo ilmoittanut kiinnostuksestaan eduskuntavaaleihin ja Alexander Stubb saattaa tulla valituksi pääministeriksi eikä lähde mepintöihin lainkaan. Jos näin käy, hän oli mukana vain  ääntenkerääjänä kokoomukselle. Sallittua toki, mutta äänestäjän kuluttajasuoja on näissä tapauksissa todella huono.

Paavo kertoi asiasta rehellisesti etukäteen. Siitä hänelle on annettava tunnustus, koska äänestäjät tietävät valintaa tehdessään että henkilö voi vaihtua kesken kauden. Tarvitaan vain sellainen pikku juttu, että Juha Sipilä luotsaa Keskustan vaalimenestykseen, Väyrynen pääsee eduskuntaan ja Keskusta hallitukseen sekä Sipilä tarjoaa vielä ministerinsalkkua Paavolle. Ei ole paljosta kiinni Paavon ministeriys tällä(kään) kertaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ennätysten listaa EU-vaaleissa:

Paavo Väyrynen v. 1996 157668 ääntä

Esko Seppänen v. 1996 152216 ääntä

Anneli Jäätteenmäki v. 2004 149646 ääntä

Aleksanter Stubb v. 2014 148190 ääntä

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou... ääntä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Toivottavasti Paavo muistaa hoitaa Lapin asioita Brysselissä. Hänhän kertoi ihmiskunnan pelastamisen olevan tavoitteena. Hyvä tavoite sekin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainakaan Paavo ei karsi ihmisiä uskonnon, ihonvärin tai kielen perusteella vaan puhuu koko ihmiskunnasta. Toisenlaisiakin ihmisiä on.

Antti Jokinen

Kannattaisi varmaankin tutustua Väyrysen ajatuksiin hiukan pintaa syvemmältä. Et ehkä silloin jättäisi itsestäsi ihan niin kevyttä kuvaa pinnallisine heittoineen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ymmärrä, mikä kommentissa on pinnallista. Mielestäni ihmiskunnan pelastaminen on erittäin hyvä tavoite. Jaan saman tavoitteen itsekin. Lapin vähäväkisen kansan äänillä valitun edustajan soisi myös sen lisäksi keskittyvän myös oman kotiseutunsa erityiskysymysten hoitoon koska muuten ne helposti unohtuvat.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Lappi menetti Tennilässä hyvän asioidensa puolustajan ja Esko Seppänenkin poistui EU-areenalta. Harmi.

Mutta onhan Suomussalmelainenkin jotain - Kyllönen - mutta Brysseliin hänkin pinkoi.

Niin, Paavokin näyttää hankkineen uudet rillit ennen vaalia. Mutta hämähäkki noista Paavon uusista rilleistä minulle tulee mieleeni.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tennilä vaikuttaa vielä Rovaniemen kaupunginvaltuustossa. Hyvänkin miehen pitää joskus päästä rauhallisempaan elämäntahtiin, jos siltä tuntuu. Aloitin oman äänestäjänurani äänestämällä Tennilää eduskuntavaaleissa. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua. Tennilä sai sen jälkeen tosin monoa Vasemmistoliiton ryhmästä eikä päässyt ministeriksi kuten toivoin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minä en ole koskaan äänestänyt Tennilää, vaikka on etäisesti sukuakin (tosin asia tuli ilmi vasta muutama vuosi sitten, hi!). Äänestin ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa vasta yli kolmekymppisenä palattuani Ruotsista ja vähän rauhoituttuani muustakin kiertolaiselämästä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Juttelin Kyllösen ja hänen kampanja-avustajansa kanssa ennen vuoden 2007 eduskuntavaaleja, jolloin Kyllönen ei ollut vielä kansanedustaja, varmaan puoli tuntia ja sen keskustelun perusteella en lainkaan ihmettele hänen suosiotaan ja etenemistä politiikassa. Hän on ihminen joka ei "javeksi" tyyliin toisaalta niin ja toisaalta näin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset