Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Eipä kiitellä tyhjästä

On tämä aikaa. Kun yksityinen yritys tekee jonkinlaisen investointipäätöksen Suomeen, niin poliitikot ja puolueet käyvät huutokauppaa siitä että kenen ansiota se on. Ette viitsisi nolata itseänne enää tällaisilla asioilla kun se onnistuu teiltä muutenkin.

Poliitikkojen vaikutus yrityselämään on ollut lähinnä sitä, että valtio-omistajan edustajina he ovat olleet myymässä firmoja yksityisille ja lakkauttamassa toimivia tehtaita. Olisi paljon rehellisempää, jos kilvoittelisitte siitä kenen ansiota nämä päätökset ovat.

Valtionyhtiöiden myyntiin ja firmojen lopettamisiin hallituksellakin on sananvaltaa. Yksityiset yritykset toimivat miten itselleen parhaaksi katsovat. Turha poliitikkojen on sotkeentua kerjäämään ansaitsemattomia irtopisteitä. Ei meidän tyhjästä kannata kiitellä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiittely on hassua, kun kysymys on vielä metsäpatruunoiden märästä unesta. Päätöksiä tehdään vasta ensi vuonna.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näyttää tosiaan vähän siltä että kaikenlaisista raamipäätöksistä halutaan positiivista julkisuutta. Olisiko lähestyvillä vaaleilla osuutta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuon kaltainen investointipäätös perustuu olemassaolevaan teolliseen infrastruktuuriin Äänekoskella, saatavissa olevaan turvattuun raaka-ainevarantoon sekä lopputuotteeen piktän tähtäimen maailmanmarkkinanäkymiin.

Olet oikeassa siinä, että hallituksen on turha kerätä irtopisteitä sillä, että tämä on seurausta pienestä yhteisöverokannan fiirauksesta ja aktiivisesta teollisuuspolitiikasta. Sillä ei ole ollut vaikutusta päätökseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Yritykset menevät sinne missä tietävät tai luulevat voivansa toimia kannattavasti. Toki ne ottavat mielellään vastaan myös kaikki veronmaksajilta tulevat tukiaiset vaikka eivät niitä tarvitsisikaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Eipä kiitellä tyhjästä. Etuajassa kiittämisen luulisi tänään jurppivan nobelisti presidentti Obamaakin.
Jordan lupaa uutta tehdasta josta päätös tehdään vuoden päästä tietyin ehdoin ja kansa heti riemuitsee. No, kansa on johtajansa ansainnut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset