Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Politiikan kevätpörriäiset

On taas aika jolloin toreilla ja turuilla kahvit leivoksilla leikkiä lyö ja rahvas niitä juo ja syö kun eri leirien ehdokkaat niitä tarjoilevat. Jos tarjoavat, köyhimpien firmojen tarjoilussa pääpaino on varmaan sananrieskan suunnalla. Ei puoluetukea, ei leivoksia eikä liioin kehitysmaakaupan kahvia heillä. Mutta on se niin ihana julistaa ilosanomaa kun uskoo asiaansa ja saa siihen tilaisuuden.

Eurovaaleista näyttävät jääneen jo ehdokasasettelussa rannalle kaikenlaiset trapetsitaiteilijat ja stand-up koomikot. Paitsi jos joukkoon ei ole päässyt livahtamaan joitakin piileviä kykyjä. Iskelmälaulajiakaan ei joukossa ole, joten yhteislaulua jos meinaa viritellä on parasta hankkia vetäjä muualta. Musiikinharrastajiahan meiltä löytyy, ei kai niin pientä puoluetta olekaan etteikö sieltä ainakin joku räppäävä poskisolisti löydy.

Kahden puolueen puheenjohtajavalinnat ovatkin sitten oma lukunsa. Kokoomuksen Jan Vapaavuori ei näytä saavan edes haastajaa. Samapa tuo, kokoomuksen puheenjohtajan nimi on yksi yhdentekevimmistä asioista suomalaisessa politiikassa. Puolueessa ei mikään muutu, vaihtuipa ihminen keneen tahansa nuorempaan tai vanhempaan. Samat dollari- ja Natoarvot pitävät kutinsa.

SDP:ssä taas keväinen valintapytty tuhisee kunnolla. Puheenjohtajan vaihtaminen sen vuoksi, että Jutta Urpilainen on ollut vaikeana aikana valtiovarainministerinä ei ole taputuksen arvoinen asia. Jos taas puolueessa katsotaan pidemmälle ja halutaan linjanmuutosta sekä ay-jyrä remmiin, niin silloin on vaihdon motiivi kohdillaan jos se toteutuu. Ehkä demareiden kenttäväki tarvitsee tämän ottelun. Pytty kaipaa kipeästi lisäprosentteja.

Nyt sitten vaan kaikki asioista enemmän tai vähemmän kiinnostuneet nauttimaan edustuksellisen demokratiamme tarjoamista puoluetukipalautuksista. Pahvimukillinen kahvia, leivos ja servetti on rinnastettavissa K-kaupan pluspisteisiin tai S- ja siwaketjujen bonuksiin. Mitä enemmän jaksat syödä ja juoda niin sitä enemmän saat etua itsellesi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Lihapatojen ääreen on kova kilpa....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Seppo, minulla on kumma tunne että kun viihdemaailman nimet jäivät pois ehdokaslistoilta niin vaaleista tulee entistä hupaisammat. Puheenaiheet kun näyttävän olevan ainakin toistaiseksi paljon muita kuin EU-asioita koskevia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset