Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Etelän kermakerho ei luota lappilaisiin

Joiku ei kauas kanna, eikä netti toimi sillä ollenkaan. Tämän tosiasian sisäistäminen näyttää olevan etelän päättäjille ja johtavassa asemassa oleville  käsittämätön asia. Paikanpäälle on tultava katsomaan, että puhelin ja netti ei todella kaikilla Lapin kairoilla toimi. Millä tämä epäluottamus on oikein ansaittu?

Valtakunnallista kuuluisutta saavutti taannoin Lisman kylä, joka taisteli pitkään kännykkäyhteyden saamiseksi. Senaikainen asunto- ja viestintäministerinä toiminut Krista Kiuru (SDP) kävi viimein paikalla toteamassa asian ja nyt on jo jonkin aikaa lismalaiset päässeet puhumaan puhelunsa kotoaan. Myös mokkulayhteys nettiin toimii. Hyvä heille.

Nähtäväksi jää käykö Utsjoen asukkailla yhtä hyvin. Viikonpäivät sitten kävi Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka testaamassa henkilökohtaisesti Digitan ja Telia-Soneran edustajien kanssa katvealueita. Ei Lapin väen viestejä nytkään uskottu, vaan pääjohtajan oli itse tultava toteamaan tilanne. Kivahan siellä tuntureilla oli varmaan viran puolesta kierrellä.

Pääjohtaja Sihvonen-Punkkakin oli kertonut olevansa sitä mieltä, että ainakin pääteillä ajettaessa pitäisi puhelinyhteyden toimia joka paikassa. Hyvä että viraston hajusteporraskin huomaa tällaiset puutteet. Kun vielä kaikki koditkin saataisiin yhteyksien piiriin olisi niiden tarjoama perusturvallisuus kansalaisille saavutettu. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Mikko Saarinen

Tulisitte ihmisten ilmoille sieltä. :-)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä ne toimivat puhelinyhteydet olisivat tarpeen tunturiin itsensä hukanneille tai siellä loukkaantuneille turisteillekin.

Mikko Saarinen

Toki. Mutta onko järkevää rakentaa 4G-verkkoa, niin se on eri juttu. Pitäisi rakentaa oma masto jokaista savua varten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Ei kai täällä mistään 4G-yhteyksistä uneksita. Kun toimisi edes 2G-yhteys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset